Електронні ресурси

Електронні ресурси

15.03.2024
Книжкові подарунки від Українського ПЕН!
  15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками! Це, зокрема, сучасна художня зарубіжна література, дитяча література, книги з саморозвитку, мемуари й багато іншого.
Поділитись:
05.03.2024
Вручення обласної літературно-мистецької премії імені Леоніда Глібова
  5 березня клуб "Краєзнавець" Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Софії та Олександра Русових запросив на урочистості з нагоди вручення літературно-мистецької премії імені Леоніда Глібова цьогорічним лауреатам. Премія заснована громадським об'єднанням Літературна спілка "Чернігів" і редколегією журналу "Літературний Чернігів" та вручається у бібліотеці з 2002 року.
Поділитись:
27.02.2024
Бібліотечна зустріч "Лише мумія страждає мовчки"
27 лютого у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах засідання клубу "Краєзнавець" з нагоди 100-річчя відкриття седнівських муміфікованих поховань відбулася бібліотечна зустріч "Лише мумія страждає мовчки".
Поділитись:
14.02.2024
"Роздуми" про сьогодення – звітна виставка чернігівських фотохудожників
14 лютого 2024 року в Чернігівській ОУНБ імені Софії та Олександра Русових відбулося відкриття звітної фотовиставки – 2023 під назвою "Роздуми" Чернігівської обласної організації Національної спілки фотохудожників України.
Поділитись:
13.02.2024
Круглий стіл "Мезинський національний природний парк: наукові здобутки, освітні модерації та рекреаційні виклики"
   13 лютого у великій читальній залі Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Софії та Олександра Русових відбулося засідання круглого столу на тему "Мезинський національний природний парк: наукові здобутки, освітні модерації та рекреаційні виклики". Традиційно захід був приурочений до дня створення Мезинського національного природного парку (цьогоріч це 18-та річниця).
Поділитись:
18.01.2024
Круглий стіл "Наша єдність – наша зброя!"
  18 січня у Чернігівській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Софії та Олександра Русових відбувся круглий стіл, присвячений пам'ятним датам – Дню Соборності України та Дню пам'яті Героїв Крут. На захід під назвою "Наша єдність – наша зброя!" завітали викладачі і студенти закладів вищої освіти міста: Північноукраїнського інституту імені Героїв Крут ПрАТ "ВНЗ "МАУП", Національного університету "Чернігівська політехніка", Пенітенціарної академії України, а також представники Українського інституту національної пам'яті в Чернігівській області, Чернігівського обласного історичного музею імені Василя Тарновського й Чернігівського обласного пошукового науково-редакційного центру.
Поділитись:
07.01.2024
Катерина Вербицька | 50 історій: засновники бібліотеки
  Ми продовжуємо розповідати про засновників головної книгозбірні області, людей відомих у свій час, але тепер майже забутих сучасною чернігівською громадою. В новому випуску з циклу передач "Засновники бібліотеки: 50 історій" Наталія Рослік розповідає про Катерину Вербицьку та про те, яке відношення має її чоловік до сучасного гімну України.
Поділитись:
05.01.2024
До відновлення об’єктів культури Чернігівська ОВА активно залучає міжнародних благодійників
   На Чернігівщині від початку повномасштабної війни зазнали руйнувань чи пошкоджень понад 130 об’єктів культури, дев’ять з яких – обласного підпорядкування. З-поміж останніх найбільше постраждали Обласна універсальна наукова бібліотека імені Софії та Олександра Русових, Чернігівська бібліотека для юнацтва, Чернігівський фаховий музичний коледж імені Л. М. Ревуцького (корпус № 2) та Обласний академічний український музично-драматичний театр імені Т.Г. Шевченка. Саме про відновлення цих чотирьох закладів розповіли спікери на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА.
Поділитись:
05.01.2024
Відновлення двох будівель бібліотек у Чернігові: на якому етапі ремонтні роботи
   У пошкодженій під час бойових дій Чернігівській обласній універсальній бібліотеці імені Русових завершили ремонт покрівлі та замінили всі пошкоджені вікна. Про це Суспільному повідомила директорка департаменту культури й туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА Людмила Замай.
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється