Інформаційний центр "Вікно в Америку"

Інформаційний центр "Вікно в Америку"

  Сучасна бібліотека – це установа для зберігання та надання будь-якої інформації. У розвиненому суспільстві бібліотеки мають посідати перше місце серед осередків інформації. У зв'язку зі стрімкою появою нових технічних пристроїв бібліотеки змушені шукати нові шляхи для подачі інформації та задоволення потреб користувачів.
  Міжнародна співпраця Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка відкриває необмежені можливості для прогресивного розвитку та надання читачам інформації у будь-якому вигляді.
  У 2006 році при відділі документів іноземними мовами відкрився та працює інформаційний центр "Вікно в Америку" за підтримки Посольства США в Україні. Центр "Вікно в Америку" відкритий з метою надання актуальної інформації про США та поповнення фондів бібліотеки англомовними виданнями. Його місія полягає у сприянні взаєморозумінню між народами США та України.
  Особливим партнером у реалізації проєкту "Вікно в Америку" виступає урядове агентство США – Корпус Миру, покликанням якого є зміцнення миру та дружби між народами світу. З 2008 року м. Чернігів і, зокрема, центр "Вікно в Америку" стали місцем, звідки починається знайомство американських волонтерів з Україною. Двічі на рік Чернігів гостинно приймає волонтерів, які прибули за програмою Корпусу Миру й активно беруть участь в організації та проведенні заходів центру.
  Крім цього відвідувачі інформаційного центру "Вікно в Америку" можуть ознайомитися з літературою на політичну, правову, економічну тематику, про історію, культуру й освіту в США, одержати безкоштовний доступ до Інтернету та вдосконалити англійську мову. В центрі "Вікно в Америку" проводяться різноманітні заходи з популяризації та широкого використання електронних засобів, таких як електронна читанка та i-Pad. За сприяння Посольства США в бібліотеці є можливість безкоштовного доступу до Wi-Fi.
  У нашому центрі можна відвідати різноманітні клуби. У 2008 р. волонтер Корпусу Миру Джон ЛаПлант (Guy John LaPlante) заснував English Speaking Club (Клуб любителів англійської мови). Під час засідань клубів учасники спілкуються тільки англійською мовою. Заняття відбуваються за участі керівника та волонтерів Корпусу Миру. Під час занять використовуються англомовна література, журнали, енциклопедії, ігри, аудіокниги, колекція художніх та документальних фільмів,  i-Pad-и, електронні рідери, інтерактивна дошка та комп'ютерна техніка, які були одержані за підтримки Посольства США в Україні.
  В інформаційному центрі "Вікно в Америку" можна знайти необхідну інформацію про навчання в США. Ті, хто бажає навчатися у ВНЗ Америки, мають можливість ознайомитися зі спеціалізованою літературою та сайтами. Між співробітниками центрів "Вікно в Америку" відбувається постійний обмін досвідом у всіх напрямках інформаційної роботи, щорічно проводяться семінари та тренінги.
  У рамках цього проєкту читачі отримали можливість безкоштовного онлайндоступу до ресурсів англомовної бази даних eLibraryUSA. Колекція eLibraryUSA містить понад 30 авторитетних баз даних з широкого кола питань для користувачів різного віку. Це мільйони повнотекстових статей із провідних журналів світу і довідкових джерел з усіх галузей знань починаючи із 20-х років минулого століття й аж по сьогоднішній день.
  Центр "Вікно в Америку" став місцем проведення лекцій, презентацій, вечорів американських фільмів, літературних творів, зустрічей з цікавими людьми, що сприяє взаєморозумінню народів Сполучених Штатів Америки та України.
  Число користувачів постійно зростає і головне завдання центру – допомога всім охочим в отриманні інформації про США та вивченні англійської мови.

Телефон для довідок ►(0462) 77-42-78 ►(068) 941-37-58