19.05.2014
313

  18 травня у Мистецькій вітальні бібліотеки відбулося родинне свято "Мир і злагода в житті" до Міжнародного Дня родини та до Дня захисту дітей.
  Атмосфера доброзичливості і радості була присутня протягом всього свята, бо творчість поєднала вихованців гуртків "Казкова скульптура" та "Театр іграшки" (Чернігівський обласний Палац дітей та юнацтва). Керівник гуртків, Буйлук Лариса Миколаївна, відмітила важливість розуміння творчих робіт гуртківців, тому на святі скульптури, створені руками дітей, "оживали", бо маленькі театрали "озвучували" їх міні-виставами та сценками за мотивами українських народних казок.
   Та головним месиджем протягом свята було єднання сердець і вдячність. І це підтвердили слова ведучої:
   "Чи знаєте, що мир і злагода в житті
    Залежить і від нас із вами?!
    Бо всі ми Богом з’єднані серцями
    І нині на порозі відкриттів своїх сердець…
    Кому ж ми їх відкриєм?"
  А відповіддю на це питання була літературна композиція "Оселя мого серця", яку представили вихованці гуртка "Театр іграшки".
  Батьки раділи творчості дітей, бо всі роботи, а саме рельєфні картини та малі скульптурні форми (статуетки, іграшки) були зігріті теплом дитячих долонь і розуму, і серця.
  Зверталися вихованці до трьох матусь: Матері Божої, неньки-України і рідної матусі.
 "Благослови Мати, Людиною стати!
  Іти у світ широкий, забувши про спокій.
  Згадавши про Віру, Любов і Надію,
  Збагнути важливе, здійснить свою мрію".
  Авторська виставка Осипенко Альони випромінювала світлу радість і вдячність. Дівчинка навчається у школі-інтернаті для дітей з вадами зору, але вже два роки займається в гуртку "Театр іграшки", сумлінно створюючи прекрасні рельєфні фігури та картини, "озвучуючи" їх віршами та піснями. Подякою для бабусь була артикуляційно-імітаційна пісня "Купим, бабусю, ми тобі курочку" (з показом виготовлених свійських тварин).
  Христина Полуян "озвучила" віршем "Колискова" свою рельєфну картину. А Соломія Мазепа та Іван Примаченко "сперечалися" у сценці "Котра з іграшок найкраща?"
  Дивосвіт іграшок представила на своїй персональній виставці Вероніка Хімінко.
  Вихованці гуртків інсценізували віршовану казку на новий лад "Врятований колобок" (автор Буйлук Л. М.) та ще й показали "дивовижну" книгу-ілюстрацію до цієї казки.
  Катя Велігорська разом з братиком звернулися до Ангела-Хранителя та Божої Матері про захист всіх родин ї нашої країни.
  Всі гуртківці від щирого серця промовили молитву. Багато пісень дарували діти своїм рідним. А на прощання пролунала пісня "Україно моя" у виконанні Жукової Насті, що перемогла у конкурсі "Міні-міс Чернігова".     
  "Прекрасна іграшка у мене на долоньці" – з любов’ю промовляли гуртківці, дякуючи своїм батькам.
  Бібліотекар відділу абонемента Наталія Карбовська ознайомила батьків та діток з Дитячим куточком "Почитайко", з книжково-ілюстративною озвученою виставкою "Подорож до країни Книга" та запросила до родинного читання.

1_03 1_01 1_02
1_06 1_05 1_04
1_07 1_08 1_09
1_10 1_11 1_12
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється