Бібліотеки Чернігівщини підвищують рівень цифрових навичок у своїх громадах

Бібліотеки Чернігівщини підвищують рівень цифрових навичок у своїх громадах

26.07.2024
115
  З 22 до 26 липня завідувачка відділу інформаційних технологій та електронних ресурсів – тренерка Регіонального тренінгового центру Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових Олена Попович і вчений секретар цього закладу Катерина Райхіль провели спеціалізовані тренінги для координаторів Хабів цифрової освіти, що функціонують на базі бібліотек Чернігівщини. Навчання відбулися у межах проєкту Української бібліотечної асоціації "Здобуття цифрових навичок у бібліотеках – Хабах цифрової освіти". До проведення тренінгів долучилася експертка-консультантка УБА Ганна Мацієвська. Також пані Ганна ретельно спостерігала за процесом і за потреби фахово доповнювала інформацію.
  З вітальним словом до учасників тренінгів звернулися начальник відділу культурного розвитку Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА Олександр Нагорний і директор Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових, голова ГО "Чернігівське обласне відділення УБА" Юрій Соболь.
  Знання, здобуті учасницями навчань, допоможуть в організації роботи Хабів цифрової освіти нашої області й подальшому вдосконаленні їх діяльності.
  Проєкт реалізує ВГО "Українська бібліотечна асоціація" за підтримки Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні у межах "Проєкту підтримки Дія", що реалізується за фінансування Швеції, та у співпраці з Міністерством цифрової трансформації.
  Ініціатива впроваджується в усіх областях України у два етапи. Спершу організовують навчання для координаторів Хабів цифрової освіти області. А ті, своєю чергою, проведуть заняття з цифрової грамотності й консультації для відвідувачів бібліотек.
  Проєкт покликаний допомогти координаторам створити Хаби цифрової освіти на базі бібліотек або вдосконалити діяльність тих, що вже є. Для цього, зокрема, розглядаються підходи до організації роботи Хабу, надання основних та додаткових послуг і сервісів, розробки комунікаційної стратегії та створення контенту для соціальних мереж, а також компетентності координаторів.
  Це вже другий етап спільної роботи партнерів над підвищенням інституційної спроможності бібліотек-Хабів країни. Минулого року ВГО Українська бібліотечна асоціація, UNDP та Швеція у співпраці з Мінцифрою реалізували аналогічний проєкт у 12 областях країни. У його межах, зокрема, розробили посібник "Бібліотеки – Хаби цифрової освіти", покликаний допомогти організувати ефективну діяльність Хабів цифрової освіти у бібліотеках.
















 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється