Сова, Оксана.
    Аромати Алазанської долини [Текст] : винна карта Грузії / О. Сова // Україна молода. - 2016. - 11 лют.(№ 18). - С. 7 : фот.
Рубрики: Виноробство--Грузія
   Виноградарство--Виноградні розсадники--Грузія

Анотація: Десять гектарів власноруч піднятих виноградників винороба Шота Утіашвілі. Винний заводик "Шато Гурджіані" розташований просто посеред виноградника. Виноградна обрізана лоза висушується і йде на опалання будинків та випікання продовгуватого кахетинського хліба "шоті". Для грузинів це дійсно священна рослина. В Грузії виноград - це відсотково безвідходний продукт. Його плоди спочатку використовують для виготовлення вина, спершу сухого, потім - напівсолодкого, солодкого. Зі жмиху виготовляють національну горілку - чачу. А потім клька раз перероблений жмих іде на підживлення виноградника.


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДГН (1)
Вільні: ВДГН (1)