Козак, О. А.
    Оцінювання регіональної конкурентоспроможності виробництва молока в Україні [Текст] / О. А. Козак, О. Ю. Грищенко // Економіка АПК. - 2020. - № 4. - С. 34-42 : рис. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Молочне виробництво--Конкурентоспроможність
Кл.слова (ненормовані):
конкурентоспроможність -- виробництво молока -- рейтингова оцінка -- самозабезпеченість -- регіон
Анотація: Мета статті - розробити методичні підходи до оцінювання регіональної конкурентоспроможності виробництва молока в Україні, розрахувати інтегральні показники конкурентоспроможності по кожному регіону та на основі їх побудувати рейтинги, а також встановити залежність між конкурентоспроможністю виробництва та рівнем самозабезпеченості регіону молоком. Розроблені методичні підходи та результати оцінки є інформаційною базою для прийняття управлінських рішень, направлених на вирівнювання конкурентоспроможності виробництва молока в регіонах України в контексті розробки регіональної політики соціально-економічного розвитку. Отримані показники рівня конкурентоспроможності можуть бути використані сільськогосподарськими товаровиробниками для виявлення сильних чи слабких сторін у розвитку молочного виробництва та порівняння підприємства з успішнішими практиками господарювання. Інформація, отримана в дослідженні, буде цікавою потенційним інвесторам, які планують займатися молочним бізнесом в Україні.


Дод.точки доступу:
Грищенко, О. Ю.

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)