Форма документа : Стаття із журналу Шифр видання : 65.42 Автор(и) : Шлапак О. В. Назва : Особливості і перспективи формування внутрішнього споживчого ринку продукції м’ясного скотарства Місце публікування : Актуальні проблеми економіки. - 2012. - № 12. - С. 75-83: рис., табл. (Шифр -904081/2012/12) Примітки : Бібліогр.: 12 назв ББК : 65.42 Предметні рубрики: Економіка торгівлі-- Ринок м’яса та м’ясної продукції Економіка харчової та переробної промисловості Економіка АПК-- Тваринництво-- Скотарство-- Велика рогата худоба Анотація: У статті досліджено закономірності й особливості вітчизняного споживчого ринку продукції м'ясного скотарства. Оцінено вплив зміни доходів населення на структуру попиту на м'ясну продукцію. Проаналізовано вплив цінової кон'юнктури ринку м'яса великої рогатої худоби (ВРХ) і ринків конкурентної продукції – свинини та м'яса птиці – на формування споживчого ринку м'яса ВРХ. У зв'язку із залежністю перспектив розвитку світового м'ясного скотарства від збільшення чисельності середнього класу в країнах світу, обґрунтовано перспективи розвитку м'ясного скотарства в Україні. |