Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання : 65.42
Автор(и) : Шлапак О. В.
Назва : Особливості і перспективи формування внутрішнього споживчого ринку продукції м’ясного скотарства
Місце публікування : Актуальні проблеми економіки. - 2012. - № 12. - С. 75-83: рис., табл. (Шифр -904081/2012/12)
Примітки : Бібліогр.: 12 назв
ББК : 65.42
Предметні рубрики: Економіка торгівлі-- Ринок м’яса та м’ясної продукції
Економіка харчової та переробної промисловості
Економіка АПК-- Тваринництво-- Скотарство-- Велика рогата худоба
Анотація: У статті досліджено закономірності й особливості вітчизняного споживчого ринку продукції м'ясного скотарства. Оцінено вплив зміни доходів населення на структуру попиту на м'ясну продукцію. Проаналізовано вплив цінової кон'юнктури ринку м'яса великої рогатої худоби (ВРХ) і ринків конкурентної продукції – свинини та м'яса птиці – на формування споживчого ринку м'яса ВРХ. У зв'язку із залежністю перспектив розвитку світового м'ясного скотарства від збільшення чисельності середнього класу в країнах світу, обґрунтовано перспективи розвитку м'ясного скотарства в Україні.