Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Шпирка Н. Ф., Павлов О. С., Малієнко В. А., Шаванова К. Є.
Назва : Контроль безпечності рослинної продукції за вмістом мікотоксинів
Місце публікування : Карантин і захист рослин. - Київ, 2017. - № 4/6. - С. 8-11: рис., табл. (Шифр К599777/2017/4/6)
Примітки : Бібліогр.: с. 10-11
УДК : 006.83:633-027.3:632.4-047.44
Предметні рубрики: Мікотоксини-- Контроль безпечності харчових продуктів
Рослинництво-- Контроль безпеки-- Кукурудза-- Пшениця озима
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): біосенсор--контамінація--продукти харчування--афлатоксин--охратоксин
Анотація: В статті наведено результати досліджень з визначення вмісту мікотоксинів в кукурудзі та пшениці озимій імуноферментним методом аналізу. Проведено аналіз наявності афлатоксину BI, охратоксину А, ДОН та фумонізону скринінговою імунобіосенсорною технологією на основі поверхневого плазмонного резонансу. Забруднення продукції рослинництва мікотоксинами створює постійну і серйозну небезпеку для здоров'я людини.

Дод.точки доступу:
Шпирка, Н. Ф.; Павлов, О. С.; Малієнко, В. А.; Шаванова, К. Є.