Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання : 638.144:66464.2
Автор(и) : Недашківський В., Недашківська Н.
Назва : Вплив підгодівлі бджіл ферментативним пептоном соєвого борошна на виробництво перги
Місце публікування : Тваринництво України. - 2019. - № 3/4. - С. 22-25: іл., табл. (Шифр Т415903/2019/3/4)
Примітки : Бібліогр.: с. 25
УДК : 638.144:66464.2
Предметні рубрики: Бджоли-- Корми-- Продукти бджільництва
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): підгодівля бджіл--соєве борошно--виробництво перги--нектаро-пилконоси--сільськогосподарські медоноси--ферментативний пептон
Анотація: Вивчено вплив підгодівлі бджіл ферментативним пептоном соєвого борошна на виробництво перги. Доведено, що обсяги виробництва продукції бджільництва залежать від ряду факторів, зокрема, сили бджолиних сімей, забезпечення їх кормом та умов утримання і догляду. Підгодівля бджіл соєвим пептоном із розрахунку 5 % у складі цукрової пудри по 300 грам на добу протягом десяти діб у період підтримуючого медозбору сприяє підвищенню виробництва перги на 26,4 %. У бджолиних сім'ях, яким згодовували цукрову пудру із соєвим пептоном, спостерігалась вища інтенсивність нарощування бджіл на 25,2 % та виробництво перги на 22,9 %.

Дод.точки доступу:
Недашківська, Н.