Форма документа : Стаття із журналу Шифр видання : Автор(и) : Шевчук Л. М., Чмих С. В. Назва : Сіра гниль на суниці. Ураження плодів суниці сірого гнилю (Botrytic cinerea) залежно від їх біохімічного складу Місце публікування : Карантин і захист рослин. - 2011. - № 6. - С. 18-20: табл. (Шифр К599777/2011/6) Примітки : Бібліогр.: с. 20 Предметні рубрики: Захист рослин-- Ягідні рослини-- Суниця-- Шкідники Ключові слова (''Вільн.індекс.''): ураження--імунітет--сорт--кислоти--грибна інфекція Анотація: Визначено біохімічні речовини, що найбільше впливають на розвиток паразитичних мікроорганізмів класу Botrytis cinerea у плодах. Методом регресивного аналізу визначено існування позитивного впливу цукрів на інтенсивність ураження ягід суниці сірою гниллю та негативно - титрованих кислот і поліфенолів. Для кожного з досліджуваних сортів встановлено оптимальну кількість згаданих речовин, яка за певних умов вирощування може створювати імунітет до ураження грибом Botrytis cinerea. Примірники :ВДЕТПСГН(1) Вільні : ВДЕТПСГН(1) Дод.точки доступу: Чмих, С. В. |