Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Шевчук Л. М., Чмих С. В.
Назва : Сіра гниль на суниці. Ураження плодів суниці сірого гнилю (Botrytic cinerea) залежно від їх біохімічного складу
Місце публікування : Карантин і захист рослин. - 2011. - № 6. - С. 18-20: табл. (Шифр К599777/2011/6)
Примітки : Бібліогр.: с. 20
Предметні рубрики: Захист рослин-- Ягідні рослини-- Суниця-- Шкідники
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): ураження--імунітет--сорт--кислоти--грибна інфекція
Анотація: Визначено біохімічні речовини, що найбільше впливають на розвиток паразитичних мікроорганізмів класу Botrytis cinerea у плодах. Методом регресивного аналізу визначено існування позитивного впливу цукрів на інтенсивність ураження ягід суниці сірою гниллю та негативно - титрованих кислот і поліфенолів. Для кожного з досліджуваних сортів встановлено оптимальну кількість згаданих речовин, яка за певних умов вирощування може створювати імунітет до ураження грибом Botrytis cinerea.
Примірники :ВДЕТПСГН(1)
Вільні : ВДЕТПСГН(1)

Дод.точки доступу:
Чмих, С. В.