Кузьменко, Олена. Сильна дівчина не вибирає легкий шлях [Текст] / Олена Кузьменко> // Вісті Сосниччини. - 2021. - 6 берез. (№ 10). - С. 4 : фот. Рубрики: Телебачення--Кулінарія--Майстерність--Чернігівська область (Україна) Змітнів, село Сосницького р-ну Дод.точки доступу: Рубан, Дарина (ведуча рубрики "Рецепт тижня" на каналі "Суспільний", учасник ансамблю "Криниці", вихователь у Сосницькому дитсадку, увійшла в 20 кращих на кулінарному шоу "Майстер-шеф". Уродженка с. Змітнів) \про неї\ Є примірники у відділах: всього 1 : ВКр (1) |
Подоляк, Олександр. Обрядова страва - качана каша [Текст] / Олександр Подоляк> // Голос присеймів'я. - 2020. - 4 квіт. (№ 14). - С. 5 Рубрики: Страви--Кухня українська--Обрядова кулінарія--Чернігівська область (Україна) Фастівці, село Бахмацького району Анотація: Гастрономічний бренд села Фастівці - качана каша, яку в народі називають "Накотка". Є примірники у відділах: всього 1 : ВКр (1) |
Олещенко, Анна. Обряди хрестин на Менщині. "Бабина каша" і "кумам пироги" [Текст] / Анна Олещенко> // Наше слово. - 2019. - 11 жовт. (№ 41). - С. 5 Рубрики: Традиційна культура--Обрядова кулінарія--Чернігівська область (Україна) Релігійні звичаї і обряди--Хрещення--Чернігівська область (Україна) Киселівка, село Менського району--Чернігівська область (Україна) Анотація: Традиції с. Киселівка. Є примірники у відділах: всього 1 : ВКр (1) |
Дубровський, Павло. Нове кафе з домашньою кухнею [Текст] / Павло Дубровський> // Новини Городнянщини. - 2019. - 31 жовт. (№ 44). - С. 5 Рубрики: Домашня кулінарія--Громадське харчування--Чернігівська область (Україна) Городня, місто--Чернігівська область (Україна) Анотація: В Городнянському міському будинку культури відкрито кафе "Смакота". Є примірники у відділах: всього 1 : ВКр (1) |
Ломко, Оксана. Хліб та вода - то козацька їда [Текст] / О. Ломко> // Світ-інфо. - 2023. - 5 січ. (№ 234). - С. 13 Рубрики: Історія--Батурин, місто (Чрг) Кл.слова (ненормовані): кулінарія Анотація: Продовження дослідження гастрономічної спадщини Батурина ХІХ ст. Є примірники у відділах: всього 1 : ВКр (1) |
Ломко, Оксана. Як є борщ і капуста, то хата не пуста [Текст] / О. Ломко> // Світ-інфо. - 2023. - 2 лют. (№ 236). - С. 13 Рубрики: Історія--Батурин, місто (Чрг) Кл.слова (ненормовані): кулінарія Анотація: Продовження розповіді про те, що їли в Батурині в ХІХ столітті. Йдеться про капусту - продукт, який має давню історію і давні традиції використання в кулінарії українців. Є примірники у відділах: всього 1 : ВКр (1) |
Дробязко, Наталія. Паска "Кочубеївська" [Текст] : сучасне і минуле / Наталія Дробязко> // Слово "Гетьманської столиці". - 2016. - № 4. - С. 8 Рубрики: Кулінарія--Історія--Страви ; солодкі--Чернігівська область (Україна) Свята ; християнські релігійні--Кулінарія ; обрядова--Чернігівська область (Україна) Анотація: Працівники НІКЗ "Гетьманська столиця" відшукали старовинний рецепт паски, який використовувала родина генерального судді В. Л. Кочубея ще у ХVІІ ст. Дод.точки доступу: Кочубей, Василій Леонтійович (Генеральний писар Війська Запорозького (1687–1699), генеральний суддя (1699–1708) ; 1640 - 1708) \про нього\ Є примірники у відділах: всього 1 : ВКр (1) |
Назаренко, Віталій. "Мароз, Мароз, іді кутю єсті" [Текст] : звичаї / Віталій Назаренко> // Чернігівщина: новини і оголошення. - 2020. - 9 січ. (№ 2). - С. 1,4 : фот. Рубрики: Свята ; християнські релігійні--Кулінарія ; обрядова--Чернігівська область (Україна) Звичаї і традиції--Історія--Свята ; релігійні--Чернігівська область (Україна) Петрушин, село Чернігівського району Кл.слова (ненормовані): вечір напередодні Різдва -- свято Різдва Анотація: На Чернігово-Сіверському Поліссі християнські традиції різдвяного святкування тісно переплетені з прадавніми звичаями та обрядами. Старожили села Петрушин розповідають про ритуал "годування" Мороза. Для поліщуків він є особливим, під час промовляння всі в хаті повинні були сидіти тихо, не виходити за двері, не сміятись, не вовтузитись, бо Мороз забере. Є примірники у відділах: всього 1 : ВКр (1) |
392.8(477) С 59 Сокирко, Олексій Григорович. Кулінарна мандрівка в Гетьманщину [Текст] : секрети й таємниці староукраїнської кухні сер. XVII - XVIII ст. : з автентичними рецептами, адапт. кухарем-технологом Василем Дручиком / Олексій Сокирко. - Київ : Темпора, 2021. - 270, [1] с. : іл. - Бібліогр.: с. 269-271 та в підрядк. прим. - ISBN 978-617-569-481-7 (в опр.) : 290.00 грн.
Україна--Кулінарія--Історія--Гетьмащина Примірників всього: 1 ВКр (1) |
Ломко, Оксана. Гастрономічна спадщина Батурина ХІХ століття [Текст] / О. Ломко> // Голос присеймів'я. - 2022. - 18 серп. (№ 22). - С. 4 Рубрики: Українська кухня Кулінарія--Історія--Страви--Чернігівська область (Україна) Батурин, місто--Чернігівська область (Україна) Кл.слова (ненормовані): борщ Анотація: Таємні рецепти батуринського борщу. Є примірники у відділах: всього 1 : ВКр (1) |
А хліб без дощу не родить [Текст]> // Прилуччина в новинах, подіях, коментарях. - 2016. - 1 верес. (№ 35). - С. 1, 7 Рубрики: Українська кухня--Домашня кулінарія--Свята--Чернігівська область (Україна) Прилуцький район (Чрг) Кл.слова (ненормовані): коровай -- національний рекорд України Анотація: На 25-річницю Незалежності України в Прилуцькому районі спекли 99 короваїв - новий національний рекорд України з найбільшої кількості короваїв домашньої випічки. Коровай — обрядовий хліб, це великий круглий пахучий хліб із прикрасами з тіста, поширений серед багатьох слов'янських народів. Але для української обрядової традиції коровай як символ має особливе значення, використовується у численних обрядових діях і вирізняється багатоманітністю варіантів. Є примірники у відділах: всього 1 : ВКр (1) |