Авторизація
Прізвище
Пароль  
Увійти
 

Вид пошуку

 

Бази даних


Електронна картотека аналітичного опису статей - результати пошуку

Зона пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повний інформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>A=Цибуля, Сергій$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 5
Показані документи с 1 за 5
1.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання : 691.237:620.193
Автор(и) : Болотов, Геннадій, Цибуля, Сергій, Болотов, Максим, Прибитько, Ірина, Ющенко, Світлана
Назва : Аналіз ефективності мігруючих інгібіторів корозії (МІК) для підвищення експлуатаційної довговічності залізобетону
Місце публікування : Технічні науки та технології: науковий журнал/ Черніг. нац. технол. ун-т. - 2022. - № 1. - С. 199-207: рис. (Шифр Т871273/2022/1)
Примітки : Бібліогр.: с. 206-207
УДК : 691.237:620.193
Предметні рубрики: Залізобетонні конструкції-- Інгібітори-- Захист від корозії
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): арматура--цементний камінь--нітрит калію--карбонізація
Анотація: Аналіз досліджень у сфері антикорозійного захисту залізобетонних конструкцій, що певний час перебувають в експлуатації, дозволив виділити перспективні шляхи розвитку застосування мігруючих інгібіторів корозії, які пов'язані зі створенням синергічних композицій, що складаються із інгібіторів адсорбційної та пасивної дії.
Знайти схожі

2.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання : 621.92
Автор(и) : Кальченко, Володимир, Кальченко, Віталій, Цибуля, Сергій, Сахно, Євгеній
Назва : Визначення похибки процесів шліфування та швидкісного фрезерування з урахуванням статичної та динамічної неврівноваженості
Місце публікування : Технічні науки та технології: науковий журнал/ Черніг. нац. технол. ун-т. - 2020. - № 3. - С. 72-78: рис. (Шифр Т871273/2020/3)
Примітки : Бібліогр.: с. 77-78
УДК : 621.92
Предметні рубрики: Металообробка-- Шліфування-- Фрезерування-- Деталі машин
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): механічна обробка--точність--вібрації--математична модель
Анотація: У статті отримано математичну модель положення шпинделя шліфувального верстата з урахуванням складових статичної та динамічної неврівноваженості ротора, яка виникає внаслідок похибки технологічної системи верстата та зносу шліфувального кола.
Знайти схожі

3.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання : 621.92
Автор(и) : Кальченко, Віталій, Цибуля, Сергій, Сахно, Євгеній, Єрошенко, Андрій
Назва : Процес балансування шпинделів шліфувальних та швидкісних фрезерувальних верстатів у двох площинах корекції
Місце публікування : Технічні науки та технології: науковий журнал/ Черніг. нац. технол. ун-т. - 2020. - № 4. - С. 19-27: рис. (Шифр Т871273/2020/4)
Примітки : Бібліогр.: с. 19-27
УДК : 621.92
Предметні рубрики: Шліфування-- Фрезерні верстати-- Обробка металів
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): металообробне устаткування--автоматичний режим--дисбаланс--жорсткі ротори
Анотація: У результаті проведених досліджень у статті визначено напрямки векторів статичної та динамічної неврівноваженості шпинделів шліфувальних та швидкісних фрезервувальних верстатів після балансування у двох площинах корекції.
Знайти схожі

4.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання : 664.66
Автор(и) : Замай, Жанна, Гуменюк, Оксана, Волкова, Раїса, Хребтань, Олена, Цибуля, Сергій
Назва : Фортифікація пшеничного хліба інноваційними інгредієнтами рослинного походження
Місце публікування : Технічні науки та технології/ Черніг. нац. технол. ун-т. - 2021. - № 1. - С. 135-144: рис., табл. (Шифр Т871273/2021/1)
Примітки : Бібліогр. в кінці ст.
УДК : 664.66
Предметні рубрики: Хлібні вироби-- Технології-- Інновації
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): інноваційний компонент--порошок броколі та цвітної капусти--цедра лимона--харчова цінність--енергетична цінність
Анотація: У роботі представлена інноваційна розробка — хліб пшеничний, фортифікований сухою овочевою сировиною — порошком цвітної капусти. Фортифікація хліба інноваційними компонентами рослинного походження є одним зі шляхів підвищення харчової цінності хліба різних сортів. Обґрунтовано вибір фортифікаційного компонента, досліджено шляхи його додавання, визначені фізико-хімічні показники готової продукції та напівфабрикатів. Розраховано харчову та енергетичну цінність збагачених продуктів.
Знайти схожі

5.

Форма документа : Стаття зі збірника (однотомник)
Шифр видання :
Автор(и) : Цибуля, Сергій, Старчак, Валентина, Іваненко, Костянтин, Буяльська, Наталія, Костенко, Ігор, Мачульський, Григорій
Назва : Захист навколишнього середовища від енергетичного забруднення
Місце публікування : Україна - ЄС. Інновації в освіті, технологіях, економіці та праві: зб. міжнар. наук. праць, 24-28 квіт., 2018 р., Словаччина-Чехія . - Чернігів: ЧНТУ, 2018. - С. 149-153: рис. (Шифр 001/У 45-234275)
Примітки : Бібліогр. в кінці ст.
Предметні рубрики: Екологічна безпека
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): очистка стічних вод--утилізація відходів--техногенні аварії--деградація земель--вібрація--радіація
Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)