Авторизація
Прізвище
Пароль  
Увійти
 

Вид пошуку

 

Бази даних


Електронна картотека аналітичного опису статей - результати пошуку

Зона пошуку
Знайдено у інших БД:Зведений краєзнавчий каталог Чернігівщини (2)
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>K=ПИВОВАРІННЯ<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 20
Показані документи с 1 за 20
1.


    Шатило, О. М.
    Світові інтеграційні процеси у виробництві хмелю і продуктів хмелярства [Текст] / О. М. Шатило // Економіка АПК. - 2011. - № 9. - С. 151-155. - Бібліогр. в прим.
Рубрики: Промисловість--Харчова
   Рослинництво--Хміль

Кл.слова (ненормовані):
Пивоваріння -- Альфа-кислоти -- Хмільники
Анотація: Висвітлено ринкові інтеграційні процеси, що проходять у пивоварній галузі світу, їх вплив на вирощування хмелю, його переробку та використання альфа-кислот у пивоварні.


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)


Знайти схожі

2.


    Проценко, Л. В.
    Використання хмелю при застосуванні цукровмісних замінників солоду у виробництві пива [Текст] / Л. В. Проценко, О. О. Венгер, А. Є. Мелетьев, О. І. Дерій // Вісник аграрної науки. - 2012. - № 2. - С. 63-66. - Бібліогр. в кінці ст.
ББК 42.19
Рубрики: Пивоваріння--Хміль
Анотація: Наведено результати досліджень впливу цукровмісних замінників солоду на якість сусла та пива, особливо на процес трансформації та ізомеризації гірких речовин і поліфенольних сполук у готовий продукт.


Дод.точки доступу:
Венгер, О.О.; Мелетьев, А.Є.; Дерій, О.І.

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)


Знайти схожі

3.


    Склярук, І. П.
    Статистичний аналіз діяльності підприємств пивоварної галузі України [Текст] / І. П. Склярук // Статистика України. - 2012. - № 4. - С. 68-73. - Библиогр.: с. 73 (14 назв.)
ББК 65
Рубрики: Харчова продукція--Ринок пива--Україна
   Генезис пивоваріння

   Пивоварні підприємства--Сировинна база

Анотація: У статті на основі статистичних даних розкрито особливості функціонування ринку пива в Україні. Окреслено проблеми розвитку пивоварної галузі та запропоновано шляхи їх вирішення.


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)


Знайти схожі

4.


    Нестор, А.
    Інвестиції + інновації + екологія = очисні споруди [Чернігівського] пивкомбінату [Текст] / Андрій Нестор // Чернігівські відомості. - 2012. - 20 черв. (№ 25) . - С. 6
ББК 28
Рубрики: Очищення стічних вод--Екологічні інновації--Чернігів, місто (Україна)
Кл.слова (ненормовані):
ПИВОВАРІННЯ


Є примірники у відділах: всього 1 : ВКр (1)
Вільні: ВКр (1)


Знайти схожі

5.


    Рибалка, О.
    Болить душа за нинішню і майбутню долю вітчизняної селекційної науки. Болить і не перестає [Текст] / О. Рибалка // Зерно і хліб. - 2013. - № 4. - С. 22-26 : ілюстр.
Рубрики: Зернові культури
   Пшениця

   Селекція

Кл.слова (ненормовані):
пивоваріння -- землеробство -- зарубіжна селекція


Все экземпляры списаны

Знайти схожі

6.


    Сташейко, В. І.
    Розвиток сировинної бази пивоваріння в Україні [Текст] / В. І. Сташейко, О. Б. Шмаглій // Економіка АПК. - 2013. - № 9. - С. 25-31 : табл. - Бібліогр. в кінці ст.
ББК 65.306.7
Рубрики: Харчова промисловість--Пивоваріння
   Продовольча безпека України--Державне управління

Кл.слова (ненормовані):
пивоварний ячмінь -- хміль -- солодовні
Анотація: Узагальнено основні тенденції та закономірності розвитку системи сировинного ресурсозабезпечення галузі й обґрунтовано напрями поліпшення якості використання вітчизняного аграрного потенціалу для виробництва основних сировинних ресурсів пивоваріння, зростання ефективності функціонування пивоварної галузі України.


Дод.точки доступу:
Шмаглій, О. Б.

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)


Знайти схожі

7.


    Макаренко, Валерій.
    Ячмінь - солод - пиво: тенденції розвитку [Текст] / В.Макаренко // Агроперспектива. - 2015. - № 8. - С. 76-83 : фот., табл.
Рубрики: Пивоваріння--Хміль--Розвиток і перспективи
Кл.слова (ненормовані):
пивоваріння -- хміль
Анотація: Глобальна пивоварна промисловість - галузь світової економіки зі швидким оборотом капіталу, з порівняно низькою фондоємністю та капіталоємністю, тобто за своєю природою та логікою розвитку - це значне потенційне джерело капіталотворення, джерело накопичення капіталу.


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)


Знайти схожі

8.


    Піддубний, В.
    Аналіз проблем процесів пророщування ячменю / В. Піддубний // Харчова і переробна промисловість. - 2008. - № 12. - С. 14-17
Рубрики: Солод--Технологія виробництва
   Пивоваріння--Солод--Технологія

Анотація: Процес пророщування ячменю, незалежно від типу солодовні, потребує кондиціювання повітря, оскільки це екзотермічний процес.


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)


Знайти схожі

9.


    Романова, З.
    Вплив магнітного поля на приготування пивного сусла / З. Романова // Харчова і переробна промисловість. - 2008. - № 11. - С. 21-22
Рубрики: Пивоваріння--Сусло
Анотація: Постійне магнітне поле сприяє зростанню активності ферментів, дає змогу одержати сусло з максимальним вмістом розчинних компонентів.


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)


Знайти схожі

10.


    Чепелюк, О.
    Моделювання процесу осаджування в комбінованому сусловарильному апараті / О. Чепелюк // Харчова і переробна промисловість. - 2008. - № 11. - С. 26-28 : Схема
Рубрики: Пивоваріння--Обладнання
Анотація: Пропонується використовувати на міні-пивзаводах комбінований сусловарильний апарат. Він призначений як для нагрівання й кип'ятіння сусла з хмелем, так і для відділення хмельової дробини та білкового осаду.


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)


Знайти схожі

11.


    Кошова, В.
    Вплив пивних дріжджів на вміст діацетилу в пиві / В. Кошова // Харчова і переробна промисловість. - 2008. - № 11. - С. 29-30
Рубрики: Пивоваріння--Пивні дріжджі--Діацетил
Анотація: Синтез і редукція діацетилу залежить від фізіологічного стану дріждів, їх віку, умов попереднього культивування й режимів зберігання.


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)


Знайти схожі

12.


    Романова, З.
    Використання ізомеризованого екстрату хмелю в пивоварінні / З. Романова // Харчова і переробна промисловість. - 2008. - № 8-9. - С. 24-26
Рубрики: Пивоваріння--Екстрат хмелю
Анотація: Застосування нової хмельової сировини в пивоварінні дасть змогу отримати пиво високої якості різних сортів з оптимальною специфічною гіркотою, ароматом та смаком, а також з відмінними фізико-хімічними показниками.


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)


Знайти схожі

13.


    Чепелюк, О.
    Прояснення пивного сусла : в комбінованому сусловарильному апараті / О. Чепелюк // Харчова і переробна промисловість. - 2008. - № 6. - С. 23-25 : кол.іл.
Рубрики: Пивоваріння--Сусло--Освітлення
Анотація: Для отримання високоякісного пива важливе значеня має прояснення охмеленого сусла, видалення з нього осаду.


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)


Знайти схожі

14.


    Домарецький, В.
    Інноваційна технологія солоду з тритікале : дає змогу використовувати важливу сільськогосподарську культуру для виготовлення ряду цінних продуктів / В. Домарецький // Харчова і переробна промисловість. - 2008. - № 5. - С. 22-23
Рубрики: Пивоваріння--Солод--Технологія


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)


Знайти схожі

15.


    Данилова, Л.
    Природні антиоксиданти : Досліджено їх вплив на коагуляцію білків пивного сусла при охолодженні його в гідроциклоні / Л. Данилова // Харчова і переробна промисловість. - 2008. - № 1. - С. 25-27
Рубрики: Пивоваріння--Якість пива
Анотація: Високоякісне пиво-це чистий і повний смак, з приємною гіркотою, специфічним ароматом, насиченністю диоксидом вуглецю, золотавий колір, прозорість і блиск. Йдеться про застосування антиоксидантів з рослинної сировини для підвищення якості пива.


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)


Знайти схожі

16.


    Підлісний, В.
    Фізико-хімічні явища в масообміні при зволоженні зерна / В. Підлісний // Харчова і переробна промисловість. - 2008. - № 1. - С. 18-19
Рубрики: Пивоваріння--Солод--Технологія
   Пивна промисловість України--Ячмінь--Замочування зерна

Анотація: Виробництво солоду для пивоварної галузі розвивалося разом з технологією виготовлення пива. Однак основні положення технології витримуються й передбачають серед основних операцій заготівлю й зберігання ячменю, миття та замочування зерна, його пророщування, сушіння, відокремлення ростків та витримування до безпосереднього використання.


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)


Знайти схожі

17.


    Мамчур, Наталия.
    Анатомия пива. Тайны мастеров [Текст] / Н. Мамчур ; фото Анатолий Бойко // Сегодня. - 2017. - 14 июля (№ 125). - С. 22-23 : ил. - Зміст: Пивные анализы и дегустаторы ; Секреты пивоваров и мифы потребителей ; Квас, сидр и сладкое пиво
Рубрики: Бродильні виробництва--київ, місто (Україна)
   Пивна промисловість України--Пивоварне виробництво--Пиво

   Пивоваріння--Солод--Технологія

Кл.слова (ненормовані):
солод світлий -- виробничий цех -- цех розливу -- лабораторія
Анотація: Основные составляющие пива - вода, солод, хмель и дрожжи. А процес изготовления занимает около 17-18 дней. Может ли пиво быть "зелёным", зачем нужна "комната старения" и как в этом напитке появляется и исчезает алкоголь?


Дод.точки доступу:
Бойко, Анатолий \фото.\; \про нього\

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДГН (1)
Вільні: ВДГН (1)


Знайти схожі

18.


    Бутченко, Максим.
    Бум крафтового пива [Текст] : бизнес / М. Бутченко // Новое время страны. - 2017. - № 27(июль). - С. 24-26 : ил.
Рубрики: Ринок пива--Україна
   Пивоваріння--Якість пива

   Пивоварні підприємства--Сировинна база--Закарпатська область (Україна)

Кл.слова (ненормовані):
крафтове пиво -- піна крафта
Анотація: Крафтове пиво - це натуральний , без барвників, консервантів, пастерилізації і по особливим рецептам. Крафт, як правило, варять малими партіями на невеликих пивоварнях. Якраз таке пиво зараз стає все популярнішим в Україні.


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДГН (1)
Вільні: ВДГН (1)


Знайти схожі

19.


    Яцишина, Лариса.
    Маркетингові стратегії для малого підприємства на ринку пивоваріння [Текст] / Лариса Яцишина, Юлія Ющук // Маркетинг в Українi. - 2018. - № 2. - С. 55-62 : рис., табл. - Бібліогр.: с. 62
Рубрики: Ринок пива--Маркетингові стратегії--Мале підприємство--Україна
Кл.слова (ненормовані):
маркетингове рішення -- власний капітал -- агресивна стратегія -- організаційна культура
Анотація: У статті представлений аналіз ринку пивоварної галузі України, впливу зовнішніх та внутрішніх чинників на його формування та розвиток; досліджено методи визначення позиції на ринку й вибору оптимальної стратегії для середніх і малих підприємств, а також запропоновані подальші перспективи їх розвитку та пивоварної галузі загалом.


Дод.точки доступу:
Ющук, Юлія

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)


Знайти схожі

20.


   
    Аналіз ефективності застосування ферментних препаратів та вимоги щодо їх безпечностів крафтовому виробництві пива [Текст] / Жанна Замай [та ін.] // Технічні науки та технології. - 2022. - № 3. - С. 126-135 : табл. - Бібліогр.: с. 132-134
УДК
Рубрики: Пивоваріння--Ферментні препарати
Кл.слова (ненормовані):
екстрактивність дробини -- колоїдна стійкість -- безпечність -- якість пива -- законодавство


Дод.точки доступу:
Замай, Жанна; Гуменюк, Оксана; Хребтань, Олена; Пономаренко, Сергій; Іваненко, Костянтин

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)


Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)