Авторизація
Прізвище
Пароль  
Увійти
 

Вид пошуку

 

Бази даних


Електронна картотека аналітичного опису статей - результати пошуку

Зона пошуку
у знайденому
Знайдено у інших БД:Електронний каталог книг (122)Зведений краєзнавчий каталог Чернігівщини (38)
Формат представлення знайдених документів:
повний інформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>K=ПРОДУКТИ<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 751
Показані документи с 1 за 20
 1-20    21-40   41-60   61-80   81-100   101-120      
1.

Форма документа : Стаття з газети
Шифр видання : 55.6
Назва : 10 продуктов, побеждающих рак
Місце публікування : Правда Украины. - 2011. - 9 сент. (№ 58). - С. 13 (Шифр П177312/2011/58)
ББК : 55.6
Предметні рубрики: Онкологія-- Онкологічні хвороби-- Профілактика-- Продукти
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): оріхи--соя--цибуля--часник
Примірники :ВДГН(1)
Вільні : ВДГН(1)
Знайти схожі

2.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Ai Huu Tran
Назва : Factors of consumers acceptance of organic food
Місце публікування : Актуальні проблеми економіки. - 2017. - № 3. - С. 150-157: табл. (Шифр -904081/2017/3)
Примітки : Бібліогр.: 25 назв
Предметні рубрики: Економіка торгівлі -- Маркетинг-- Органічні продукти харчування-- Споживча поведінка-- Споживче сприйняття --В'єтнам
Анотація: У статті досліджено роль особистісних, економічних та соціальних складових прогнозування ставлення в’єтнамських споживачів та їх намірів стосовно придбання органічних продуктів харчування. Результати аналізу демонструють, що ставлення до органічних продуктів пов’язане зі сприйняттям ризиків, довірою до ринкових агентів, інституціональними та суб’єктивними нормами поведінки.
Знайти схожі

3.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Georgi, Kristen
Назва : Прополіс: прихований скарб із вулика
Місце публікування : Пасіка. - 2020. - № 8. - С. 13-16: іл. (Шифр П521625/2020/8)
Предметні рубрики: Бджільництво-- Продукти бджільництва
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): властивості прополісу--прополіс і здоров'я людини--прополіс в медицині
Анотація: Прополіс – запашний природний клей. Його трудяги-бджілки виробляють зі смол різних рослин, щоб скріплювати різні частини вулика, замазувати у своєму будиночку щілини, ремонтувати і зміцнювати стільники. Бджолиний клей містить багато дезінфекційних речовин, завдяки яким у вуликах комах підтримується природна чистота і навіть стерильність. Потужні бактерицидні властивості прополісу здавна помічені людьми. Тільки цей продукт бджільництва, і більше ніщо інше в природі, здатний швидко знищувати мільярдні полчища шкідливих мікроорганізмів. Прополіс застосовується як природній антибіотик , використовують його в фармацевтиці, харчовій промисловості, медицині тощо.
Знайти схожі

4.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Porterfield, Andrew
Назва : Прополіс і здоров'я бджіл
Місце публікування : Пасіка. - 2019. - № 7. - С. 16-17: іл. (Шифр П521625/2019/7)
Примітки : Журн. Bee Culture
Предметні рубрики: Бджоли-- Догляд-- Продукти бджільництва
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): бджолосім'я--здоров'я бджоли--відкладання прополісу
Анотація: Ця стаття, написана за матеріалами журналу "Bee Culture", про те , як пасічник може стимулювати бджіл до накопичення прополісу в гнізді заради кращого здоров'я бджолосім'ї.
Знайти схожі

5.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання : 65.9(5Кит)
Автор(и) : Renee B. Kim, Haoran Chen
Назва : Chinese consumers' choice for genetically modified (gm) food: implications for food risk policy in China
Місце публікування : Актуальні проблеми економіки. - 2013. - № 6. - С. 258-266: табл. (Шифр -904081/2013/6)
Примітки : Бібліогр. в кінці ст.
ББК : 65.9(5Кит)
Предметні рубрики: Економіка харчової промисловості-- Маркетинг-- Інформування-- Генетично модифіковані продукти харчування --Китай
Анотація: У статті показано, що генетично модифіковані продукти харчування поширені в Китаї, проте не всі китайські споживачі інформовані про них в повній мірі. Розуміння ставлення китайських споживачів до ГМ продуктів є основою для розробки ефективної державної політики з управління харчовими ризиками і маркетингових стратегій для ГМ харчових продуктів. Порівняно відносну важливість 3 основних чинників – якості продукції, інформування споживачів і відповідної політики. Передбачено, в якому напрямі зацікавлені сторони повинні розвиватися в майбутньому для успішного маркетингу і управління ризиками генетично модифікованих харчових продуктів. Знання і обізнаність мають найбільший вплив на небажання споживачів зробити покупку, а передбачуваний ризик має вторинну дію.
Знайти схожі

6.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Ємцев В. І., Ємцева І. В.
Назва : Впровадження комплексних систем управління якістю продукції як об`єктивна необхідність розвитку конкурентоспроможності підприємств
Місце публікування : Наукові праці національного університету харчових технологій. - 2015. - Том 21 № 5. - С. 108-118: рис., табл. (Шифр Н187698/2015/21/5)
Примітки : Бібліогр.: с. 117-118
Предметні рубрики: Молочні продукти-- Молоко-- Якість
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): безпека--продуктивність--молокопереробні підприємства--вимоги і стандарти єс--капіталовкладення--якісна сировина--світовий ринок
Знайти схожі

7.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання : 330.341:1
Автор(и) : Ємцев В., Ємцева Г.
Назва : Економічні аспекти виробництва органічної продукції в Україні
Місце публікування : Тваринництво України. - 2018. - № 11/12. - С. 3-7: іл., табл. (Шифр Т415903/2018/11/12)
Примітки : Бібліогр.: с. 7
УДК : 330.341:1
Предметні рубрики: Сільське господарство-- Органічні продукти
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): органічна продукція--попит--апк--якість та безпечність продукції
Анотація: Досліджено сучасний стан, переваги та тенденції розвитку органічного сільського господарства та виробництва органічних продуктів у країнах світу та Україні. Проаналізовано статистичні дані, що свідчать про загальну зацікавленість і зростаючий попит населення в органічній продукції. Визначені проблеми розвитку виробництва органічної продукції в Україні та запролпоновані шляхи їх подолання.
Знайти схожі

8.

Форма документа : Стаття з газети
Шифр видання :
Автор(и) : Єфімчук, Раїса
Назва : "Чарівна голка" : тематичний вечір
Місце публікування : Трудове навчання (Шкільний світ). - 2011. - № 10. - С. 50-52: ілюстр (Шифр Н705090/2011/10)
Предметні рубрики: Трудове навчання-- Позакласна робота
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): продукти праці--навчання--швейна справа
Знайти схожі

9.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Іванова С.М.
Назва : Перга, одержана методом С.М.Величка, В.Д.Броварського : солодкий, поживний, цілющий
Місце публікування : Пасіка. - 2015. - № 11. - С. 20-22: фот. (Шифр П521625/2015/11)
Предметні рубрики: Бджільництво-- Продукти бджільництва-- Перга
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): стільники--обніжжя бджолине--пергова паста
Зміст : Три товарні види перги ; Метод одержання перги С.М. Величка, В. Д. Броварського ; Застосовувати даний метод може навіть пасічник-початківець ; Проблема впровадження наукових досягнень
Анотація: Поряд з іншими продуктами бджільництва все більшого поширення набуває використання перги як полівітамінної харчової добавки. У статті даються рекомендації як заготовляти пергу, аби вона зберегла всі корисні властивості.
Знайти схожі

10.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання : 613.22(.002.35)
Автор(и) : Івахно О. П., Козярін І. П.
Назва : Проблеми використання харчових добавок у продуктах дитячого харчування
Місце публікування : Довкілля та здоров'я. - 2019. - № 1. - С. 29-32: табл., рис. (Шифр Д459374/2019/1)
Примітки : Бібліогр.: с. 32
УДК : 613.22(.002.35)
Предметні рубрики: Харчування-- Діти
Раціональне харчування-- Харчові домішки-- Діти
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): спеціальні продукти харчування--синтетичні барвники--цукрозамінники--безпечність харчових продуктів
Анотація: Проведено аналіз даних наукової літератури відносно використання харчових добавок у раціонах дітей молодшого віку.
Знайти схожі

11.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Ігнатенко М.М., Новак Н.П.
Назва : Стратегічні напрями розвитку підприємств молочного скотарства та підвищення якості молока на засадах соціальної відповідальності
Місце публікування : Економіка та держава. - 2020. - № 7. - С. 61-65 (Шифр Е027782/2020/7)
Примітки : Бібліогр. с. 64-65 (15 назв)
Предметні рубрики: Молочне скотарство
Молочні продукти-- Якість
Анотація: У статті здійснено дослідження стану та ефективності функціонування підприємств молочного скотарства. Виявлено основні тенденції їх розвитку, у т.ч. негативні. Останні стосуються скорочення кількості продуктивних корів, згортання виробництва молока та перенесення його в особисті господарства населення; погіршення якості сировини та молочних продуктів, у т.ч. через намагання товаровиробників зменшити затрати та ціни реалізації. Визначено, що інструменти державної підтримки у вигляді дотацій виробникам молока не є ефективними. Тому важливе значення має обгрунтоване підвищення цін на молочну сировину, а також залучення нових концепцій управління розвитком підприємств і підвищення якості продукції. Однією з них є концепція соціальної відповідальності. На її засадах визначено стратегічні напрями конкурентоспроможного розвитку підприємств молочного скотарства з виробництвом та реалізацією якісної продукції.
Знайти схожі

12.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Ігнатенко, Марина
Назва : Середньостатистичний стан здоров'я сучасного українського селянина
Місце публікування : Сіверянський літопис. - 2011. - № 2. - С. 88-100 (Шифр С296776/2011/2)
Примітки : Бібліогр. в кінці ст.
Предметні рубрики: Селяни-- Здоров'я людини --Україна
Демографічна ситуація-- Сільське населення --Україна
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): грунти--захист рослин--вітрова ерозія--добрива--нітрати--нітрити--меліорація земель--паводки--продукти радіактивного розпаду--природне середовище--вікова структура--харчування--народжуваність--тривалість життя--якісні показники здоров'я--благополуччя --смертність
Анотація: У статті аналізуються причини погіршення здоров'я селян в Україні.
Знайти схожі

13.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання : 664.641.2
Автор(и) : Іжевська, Орися, Козяр, Ірина , Косінова, Ярина
Назва : Млинці оздоровчої дії для закладів ресторанного господарства в умовах сучасності
Місце публікування : Технічні науки та технології: науковий журнал. - 2020. - № 2. - С. 269-277: табл. (Шифр Т871273/2020/2)
Примітки : Бібліогр.: с. 275-276
УДК : 664.641.2
Предметні рубрики: Оздоровчі продукти-- Ресторанне господарство
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): амінокислотний скор--хімічний склад--харчова цінність
Знайти схожі

14.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Назва : Із доповіді В. І. Ференчука, віце-президента спілки пасічників України : семінари, з'їзди, конференції
Місце публікування : Пасіка. - 2016. - № 3. - С. 5-6. - ISSN 1814-4764 (Шифр П521625/2016/3). - ISSN 1814-4764
Предметні рубрики: Бджільництво-- Продукти бджільництва-- Мед-- Якість
Бджільництво-- Семінари
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): якість меду--бджолопродукція--експорт меду--антибіотики
Анотація: У зв'язку з неодноразовими наріканнями від ЄС на якість українського меду, в Міністерстві аграрної політики України 29 лютого 2016 року було проведено надзвичайно важливий семінар-нараду "Державний контроль при заготівлі, виробництві та реалізації продуктів бджільництва".
Знайти схожі

15.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Іловайська Н.Л.
Назва : І хімія, і життя : ігровий конкурс
Місце публікування : Виховна робота в школі. - 2011. - №2. - С. 32-34 (Шифр В527268/2011/2)
Предметні рубрики: Хімія-- Позакласні заходи
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): хімічні речовини--хімічні продукти--хімічні технології
Анотація: Захід для учнів 7-9 класів розроблений з метою активізувати навчально-пізнавальну діяльність учнів щодо формування ключових компетентностей; розширити відомості школярів про використання хімічних речовин і продуктів, хімічних виробництв у повсякденному житті; розвивати здібності учнів аналізувати життєві ситуації; виховувати свідоме ставлення до використання можливостей хімічних технологій в житті людини.
Знайти схожі

16.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Ільченко Н. В.
Назва : Готуємося до літніх застуд: лікуальні властивості спецій та прянощів
Місце публікування : Безпека життєдіяльності. - К., 2015. - №10. - С. 5-6 (Шифр Б261367/2015/10)
Предметні рубрики: Смакові продукти-- Лікувальні властивості
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): імбир--чорний перець--перець чилі--гвоздика--кориця--фенхель--кардамон--шафран--куркума
Анотація: Прянощі та спеції мають ряд корисних властивостей та досить безпечні у користуванні.
Знайти схожі

17.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Ільченко Н. В.
Назва : Дії населення при загрозі радіаційного зараження території (пам'ятка)
Місце публікування : Безпека життєдіяльності. - Київ, 2016. - № 11. - С. 19 (Шифр Б261367/2016/11)
Предметні рубрики: Радіаційне забруднення-- Населення-- Дії в надзвичайних ситуаціях
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): йодистий калій--профілактичні дії--консервовані продукти
Знайти схожі

18.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання : 51.230
Автор(и) : Ільченко Н. В.
Назва : П'ятірка найкорисніших осінніх продуктів
Місце публікування : Безпека життєдіяльності. - К., 2015. - №10. - С. 8-10: іл. (Шифр Б261367/2015/10)
ББК : 51.230
Предметні рубрики: Харчові продукти-- Корисні властивості
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): овочі--фрукти--горіхи--ягоди--вітаміни--мікроелементи--амінокислоти
Анотація: Розглядається харчова цінінсть яблук, гарбузів, горіхів, капусти, шипшини.
Знайти схожі

19.

Форма документа : Стаття з газети
Шифр видання :
Автор(и) : Ільчук, Лідія, Поліщук, Ольга
Назва : Опорна школа. Організація роботи кафедри математики : управлінська компетентність
Місце публікування : Завуч (Шкільний світ). - 2016. - № 9. - С. 20-35 (Шифр К951307/2016/9)
Предметні рубрики: Опорні школи-- Кафедра математики --Україна --Одеса, місто
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): діагностична карта--рівень інноваційної діяльності вчителя--математичні тренажери--тестові завдання--контрольні запитання--лекційно-семінарська форма занять--індивідуальні освітні продукти--евристичні моделі--система задач
Зміст : Проведення семінарів опорної школи ; Шляхи реалізації проблеми. Технології роботи з обдарованими учнями ; Проведення майстер-класів для учителів району ; План проведення семінару ; Послідовність етапів продуктивної пізнавальної діяльності людини в умовах проблемної ситуації ; Найхарактерніші для педагогічної практики типи проблемних ситуацій ; Технологія навчання як дослідження ; Використання дослідницьких методів. Задачі з параметрами. Форми та методи підготовки до ЗНО ; Інтеграція математики з предметами суспільно-гуманітарного та природного циклів ; Позакласна робота з математики ; Положення про опорну школу з інноваційних технологій ; План роботи опорної школи з інноваційних технологій навчання математики заклад на 20_/_н.р. ; Анкетування вчителів щодо впровадження інноваційних технологій. Анкета "Педагогічні інновації"
Анотація: У статті висвітлено досвідорганізаціїроботи кафедри математики Маріїнської гімназії в межах проекту опорних шкіл Приморського району м. Одеси, розпочатого ще у 2010 році. Продемонстровано також зразки форм роботи творчої лабораторії вчителів математики (семінар, семінар-практикум) за умов сучасної розбудови мережі опорних шкіл.
Знайти схожі

20.

Форма документа : Стаття з газети
Шифр видання :
Автор(и) : Ісаченко, М.
Назва : Фермер [Ю. Кобизський з Коропщини] відкрив свій молокозавод
Місце публікування : Гарт. - 2022. - 24 листоп. (№ 37). - С. 4 (Шифр Г332362/2022/37)
Предметні рубрики: Фермерські господарства-- Фермери --Чернігівська область (Україна)
Молочне виробництво-- Молочні продукти-- Підприємства --Чернігівська область (Україна)
Географіч. рубрики: Понорниця, смт --Новгород-Сіверський район (Чрг)
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): фермерське господарство "білі роси"
Анотація: Фермерське господарство "Білі роси", смт Понорниця Новгород-Сіверського р-ну.
Знайти схожі

 1-20    21-40   41-60   61-80   81-100   101-120      
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)