Авторизація
Прізвище
Пароль  
Увійти
 

Вид пошуку

 

Бази даних


Електронна картотека аналітичного опису статей - результати пошуку

Зона пошуку
Знайдено у інших БД:Електронний каталог книг (15)
Формат представлення знайдених документів:
повний інформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>K=жири<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 20
Показані документи с 1 за 20
1.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання : 3
Автор(и) : Муштрук М.
Назва : Виробництво дизельного біопалива з технічних тваринних жирів
Місце публікування : Техніка і технології АПК. - 2013. - № 4. - С. 17-20: Схема розташування обладнання заводу
Примітки : Бібліогр. в кінці ст.
ББК : 3 + 4
Предметні рубрики: Дизельне біопаливо-- Виробництво
Біопаливо-- Дизельне-- Виробництво
Альтернативна енергетика-- Біодизельне паливо-- Тваринні жири
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): метиловий ефір--естерифікація--переестерифікація--мобільний завод
Анотація: Розглянуто технологічний процес для виробництва дизельного біопалива з технічних тваринних жирів. Обгрунтовано застосування процесів естерифікації та переестерифікації жирів для отримання біопалива, що за якістю відповідає чинним стандартам.
Знайти схожі

2.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Гуляєв-Зайцев С.С.
Назва : Концентрація поверхнево-активних речовин : досліджено її вплив на процеси емульгування жирів та якість готової продукції
Місце публікування : Харчова і переробна промисловість. - 2008. - № 6. - С. 16-17 (Шифр Х941408/2008/6)
Предметні рубрики: Молочні продукти-- Комбіновані-- Рослинні жири
Харчові продукти-- Рослинні жири-- Емульгування
Анотація: У виробництві молочних продуктів, у тому числі жирових, широко використовують рослинні жири. Технологічний процес виробництва продуктів з комбінованою жировою основою передбачає емульгування жиру-одержання стійких дисперсних систем.
Знайти схожі

3.

Форма документа : Стаття з газети
Шифр видання :
Автор(и) : Сидоренко, Олена
Назва : Споживач має бути вимогливим. 15 березня - міжнародний день захисту прав споживача
Місце публікування : Пенсійний кур'єр. - 2017. - 10 берез. (№ 10). - С. 9 (Шифр П240832/2017/10)
Предметні рубрики: Захист прав споживача-- Міжнародний день
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): якість продуктів--молочні продукти--дешевий фальсифікат--спред--кондитерські вироби--м'ясні продукти--гідрогенізовані жири--енергетичні напої--алкогольні напої--рибні продукти--моніторинг--маркування
Анотація: Найбільшу увагу треба звертати на вміст барвників та консервантів (позначення Е100-Е200). У разі сумніву треба вимагати в продавця документи на продукт.
Знайти схожі

4.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання : 665:664.3
Автор(и) : Некрасов П. О., Гудзь О. М., Руднева С. І., Некрасов О. П.
Назва : Кінетика і термодинаміка ферментативного процесу виробництва жирових систем з мінімальним вмістом транс-ізомерів
Місце публікування : Інтегровані технології та енергозбереження. - 2019. - № 2. - С. 11-20: рис., табл. (Шифр І169151/2019/2)
Примітки : Бібліогр.: с. 17-18
УДК : 665:664.3
Предметні рубрики: Харчова промисловість-- Жири-- Кінетика-- Термодинаміка
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): математичне моделювання--газорідинна хроматографія--ліпаза
Анотація: У статті розроблено математичну модель та встановлено основні закономірності кінетики ферментативної переетерифікації триацилгліцеринів під дією ферментного препарату Novozym 40086. На основі отриманих даних розраховано термодинамічні параметри та зроблено висновки про внесок кожної з реакції в загальний процес у цілому.
Знайти схожі

5.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання : 628.31.5
Автор(и) : Соколенко Н. М., Островка М. В., Рубан Э. В., Мороз А. В., Павлов С. В.
Назва : Комплексная анаэробно-аэробная биологическая очистка сточных вод мясокомбинатов
Місце публікування : Экология и промышленность. - 2019. - № 2. - С. 34-41: рис., табл. (Шифр Э055643/2019/2)
Примітки : Библиогр.: с. 40-41
УДК : 628.31.5
Предметні рубрики: Стічні води-- Очищення-- М'ясне виробництво
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): жири--комплексне ступінчате очищення стічних вод--комплексна технологічна схема очищення стічних вод
Знайти схожі

6.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Егоров И. А.
Назва : Сухие пальмовые жиры в кормах для кур-несушек
Місце публікування : Ефективне птахівництво. - 2017. - № 11. - С. 28-30: ил., табл. (Шифр Е258059/2017/11)
Предметні рубрики: Птахівництво-- Курівництво-- Корми
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): кури-несучки--годування курей-несучок--сухі пальмові жири в кормах--комбікорм
Анотація: Опыт по использованию CAF 100 в комбикормах для кур-несушек проводили в течение 20-48 недель. Результаты эксперимента показали, что применение сухого жира CAF 100 в комбикорме кур-несушек позволяет оптимизировать жирно-кислотный состав и уровень линолевой кислоты. В целом яичная продуктивность кур была выше в опытной группе, где птица с кормом получала 1,5 % CAF 100 . Рентабельность производства яиц в расчете на 1000 несушек в группах с CAF 100 была на 6-11 % выше, чем в контроле.
Знайти схожі

7.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Нетрибійчук, Олександр
Назва : Тема уроку : "Жири"
Місце публікування : Біологія і хімія в рідній школі. - 2018. - № 6. - С. 35-38 (Шифр Б813239/2018/6)
Примітки : Бібліогр. в кінці ст.
Предметні рубрики: Методика викладання хімії-- Розробка уроку
Анотація: У статті подано розробку уроку з хімії на тему "Жири", ціль якого ознайомити учнів зі складом жирів, їх фізичними та хімічними властивостями,поглибити знання про біологічну роль і застосування жирів.
Знайти схожі

8.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Янкова, Наталія
Назва : 13 фактів про жирову тканину, що вас здивують
Місце публікування : Жінка. - 2020. - № 1. - С. 40-41 (Шифр Ж966143/2020/1)
Предметні рубрики: Ендокринологія
Жири-- Жирова тканина
Валеологія
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): жирові клітини--регуляція обміну речовин--вніб 5
Анотація: Про роль і функції жиру у тілі людини.
Знайти схожі

9.

Форма документа : Стаття з газети
Шифр видання :
Автор(и) : Хорольська, Леся
Назва : "Міцний горішок" і чорний чай : продовжити життя допоможуть важливі компоненти раціону
Місце публікування : Україна молода. - 2021. - 16-17 листоп. (№ 120/121). - С. 11 (Шифр У559067/2021/120/121)
Предметні рубрики: Раціональне харчування
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): клітковина--корисні жири--вітаміни--мінерали--фітохімічні речовини--флавоноїди
Анотація: Про користь вживання в їжу горіхів для зміцнення серцево-судинної стстеми та чорного чаю для стабілізації артеріального тиску.
Знайти схожі

10.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання : 664.681
Автор(и) : Гуменюк, Оксана, Ксенюк, Марія, Дениско, Ольга, Кирій, Аліна
Назва : Заміна гідрогенізованих жирів на рослинну олію у складі борошняних кондитерських виробів
Місце публікування : Технічні науки та технології. - 2019. - № 2. - С. 165-169: рис., табл. (Шифр Т871273/2019/2)
Примітки : Бібліогр.: с. 168-169
УДК : 664.681
Предметні рубрики: Кондитерські вироби-- Технологія виробництва-- Жири
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): транс-ізомерні жирні кислоти--бітартрат калію--харчові добавки стабілізуючої дії--полісахариди і білки--альтернативні джерела жирової сировини--рецептури борошняного кондитерського виробу
Знайти схожі

11.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання : 664
Автор(и) : Челябієва, Вікторія, Ольшевська, Світлана
Назва : Отримання та оцінка якості харчових жирів підвищеної біологічної цінності
Місце публікування : Технічні науки та технології: науковий журнал/ Черніг. нац. технол. ун-т. - 2020. - № 3. - С. 281-285: табл. (Шифр Т871273/2020/3)
Примітки : Бібліогр.: с. 284
УДК : 664
Предметні рубрики: Жири-- Біологічна цінність -- Оцінка якості
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): імбир--куркума--масло какао--рослинно-жирові суміші
Анотація: У статті досліджено вплив на якосні показники масла з додаванням куркуми та імбиру. Розроблено рослинно-жирову суміш з використанням масла какао.
Знайти схожі

12.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання : 665.1
Автор(и) : Ситнік Н. С., Демидов І. М., Мазаєва В. С., Голодняк В.О.
Назва : Дослідження впливу процесу переетерифікування на триацилгліцерольний склад жирової сировини з різним жирнокислотним складом
Місце публікування : Інтегровані технології та енергозбереження. - 2017. - № 2. - С. 54-61: табл., рис. (Шифр І169151/2017/2)
Примітки : Бібліогр.: с. 59-61
УДК : 665.1
Предметні рубрики: Олії-- Жири-- Технології
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): рослинні олії--жирні кислоти--пальмова олія
Знайти схожі

13.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Денисенко Т. М.
Назва : Органолептичні та фізико-хімічні методи оцінювання якості питного молока, яке реалізується в торговельній мережі м. Чернігова
Місце публікування : Технічні науки та технології. - 2015. - № 1. - С. 185-190: табл. (Шифр Т871273/2015/1)
Примітки : Бібліогр. в кінці ст.
Предметні рубрики: Молочне виробництво --Чернігів, місто (Україна)
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): виробники--натуральний продукт--фальсифікація--маркування--товарознавча оцінка--кислотність--густина--білки--жири--лактоза
Знайти схожі

14.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Шевцов А. А.
Назва : Повышение питательной ценности комбикормов для птицы
Місце публікування : Ефективне птахівництво. - 2015. - № 11. - С. 13-16: табл. (Шифр Е258059/2015/11)
Предметні рубрики: Комбікормове виробництво-- Комбікорми-- Якість
Птахівництво-- Годування-- Комбікорми
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): норми годування--рекомендації по годуванню--вміст амінокислот--дефіцит обмінної енергії--кондиціонування корму--калорійність раціонів--кормові жири
Анотація: К кормам для птицы предъявляются самые высокие требования как по химическому составу, так и по физическому состоянию. Корма должны удовлетворять потребность птицы в питательных веществах для жизнедеятельности и высокой продуктивности в современных условиях интенсификации производства.
Знайти схожі

15.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Пирог Т. П., Шевчук Т. А., Шулякова М. А.
Назва : Метаболизм глицерина у продуцентов поверхностно-активных веществ Acinetobacter calcoaceticus ИМВ В-7241 и Rhodococcus erythropolis ИМВ Ас-5017
Місце публікування : Мікробіологічний журнал: науковий журнал/ НАНУ, Інститут мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного, Національний аграрний університет. - Київ: Академперіодика, 2012. - № 4. - С. 29-36: табл. - ISSN 0201-8462 (Шифр М926899/2012/4). - ISSN 0201-8462
Примітки : Библиогр.: с. 35-36
Предметні рубрики: Мікробіологія
Гліцерин
Спирти
Жири
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): acinetobacter calcoaceticus имв в-7241--rhodococcus erythropolis имв ас-5017--поверхнево-активні речовини--метаболізм гліцерину--активність ферментів
Примірники :ВДЕТПСГН(1)
Вільні : ВДЕТПСГН(1)
Знайти схожі

16.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Скворцова Л.Н.
Назва : Использование растительных жиров в кормлении птицы
Місце публікування : Ефективне птахівництво. - 2014. - № 10. - С. 27-30: цв. ил. (Шифр Е258059/2014/10)
Примітки : Библиогр. в конце ст.
Предметні рубрики: Птахівництво-- Годування -- Корми-- Рослинні жири
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): ліпіди--комбікорм--жирові добавки
Анотація: Доказывается, что совместное использование в кормлении жировой и ферментной добавок положительно влияет на продуктивность птицы.
Знайти схожі

17.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Бойчук Ю. Д.
Назва : Наукові основи раціонального харчування
Місце публікування : Фізичне виховання в школах України. - 2011. - № 8. - С. 14-16 (Шифр Ф297388/2011/8)
Примітки : Бібліогр.: 8 назв.
Предметні рубрики: Валеологія-- Гігієна харчування
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): харчовий раціон--поживні речовини--тваринні і рослинні жири--різноманітність харчування
Анотація: У статті проведене наукове дослідження раціонального харчування.
Знайти схожі

18.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Кіщенко В., Осейко М.
Назва : Ідентифікація олій та жирів
Місце публікування : Харчова i переробна промисловiсть. - Київ: Харчова і переробна промисловість, 2009. - N 11/12. - С. 23-25 (Шифр Х941408/2009/11/12)
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): харчові жири--олії--вдетн
Примірники :ВДЕТПСГН(1)
Вільні : ВДЕТПСГН(1)
Знайти схожі

19.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Фисинин В. И.
Назва : Сухие жиры в кормлении птицы
Місце публікування : Ефективне птахівництво. - 2015. - № 12. - С. 28-31: табл. (Шифр Е258059/2015/12)
Предметні рубрики: Птахівництво-- Бройлери-- Корми-- Раціони годівлі
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): кормові жири--кормові масла--сухий пальмовий жир
Зміст : Физико-химические свойства кормовых жиров и масел ; Технологические свойства сухих пальмовых жиров ; Сухие пальмовые жиры для бройлеров ; Нормы ввода сухих жиров в комбикорма бройлеров
Анотація: Применение современных методов фракционирования и распылительной сушки при производстве сухих пальмовых жиров позволяет получать энергетический кормовой продукт высокого качества. Сухие жиры как энергетические корма имеют высокий уровень обменной энергии.
Знайти схожі

20.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Околелова Т. М.
Назва : Жиры и растительные масла в кормах
Місце публікування : Ефективне птахівництво. - 2016. - № 12. - С. 27-30: ил. табл. (Шифр Е258059/2016/12)
Предметні рубрики: Птахівництво-- Корми
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): годування сільськогосподарської птиці--жири--фосфатиди--комбікорм
Анотація: Жиры и растительные масла - хороший источник энергии. На единицу массы они содержат в 2,25 раза больше энергии, чем углеводы, и таким образом являются богатым естественным источником энергии. Даны характеристики основных видов растительных масел, используемых в качестве добавок в комбикорм при кормлении сельскохозяйственной птицы.
Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)