Головна
Шановні користувачі!
Чернігівська ОУНБ ім. Софії та Олександра Русових проводить роботу відповідно до
Рекомендацій Міністерства культури та інформаційної політики України
щодо актуалізації бібліотечних фондів у зв'язку зі збройною агресією російської федерації проти України.
Авторизація
Прізвище
Пароль
Увійти
 
Вид пошуку
 
Стандартний
Розширений
Професійний
Розподілений
За словником
Бази даних
Електронна картотека аналітичного опису статей - результати пошуку
Електронний каталог книг
Електронна картотека аналітичного опису статей
Зведений краєзнавчий каталог Чернігівщини
Електронна бібліотека
Електронний каталог відділу мистецтв (ноти, диски, грамплатівки)
Електронний каталог книг іноземними мовами
Друковані ЗМІ про нас
Зона пошуку
Ключові слова
Автор
Назва
Рік видання
Формат представлення знайдених документів:
повний
інформаційний
короткий
Відсортувати знайдені документи за:
автором
назвою
роком видання
типом документа
Пошуковий запит:
(<.>K=куркума<.>)
Загальна кількість знайдених документів
:
4
Показані документи
с 1 за 4
1.
Форма документа
: Стаття із журналу
Шифр видання
:
Автор(и)
: Ільченко Н. В.
Назва
: Готуємося до літніх застуд: лікуальні властивості спецій та прянощів
Місце публікування
: Безпека життєдіяльності. - К., 2015. - №10. - С. 5-6 (Шифр Б261367/2015/10)
Предметні рубрики:
Смакові продукти-- Лікувальні властивості
Ключові слова
(''Вільн.індекс.''): імбир--чорний перець--перець чилі--гвоздика--кориця--фенхель--кардамон--шафран--
куркума
Анотація:
Прянощі та спеції мають ряд корисних властивостей та досить безпечні у користуванні.
Знайти схожі
2.
Форма документа
: Стаття із журналу
Шифр видання
: 664
Автор(и)
: Челябієва, Вікторія, Ольшевська, Світлана
Назва
: Отримання та оцінка якості харчових жирів підвищеної біологічної цінності
Місце публікування
: Технічні науки та технології: науковий журнал/ Черніг. нац. технол. ун-т. - 2020. - № 3. - С. 281-285: табл. (Шифр Т871273/2020/3)
Примітки
: Бібліогр.: с. 284
УДК
: 664
Предметні рубрики:
Жири-- Біологічна цінність -- Оцінка якості
Ключові слова
(''Вільн.індекс.''): імбир--
куркума
--масло какао--рослинно-жирові суміші
Анотація:
У статті досліджено вплив на якосні показники масла з додаванням куркуми та імбиру. Розроблено рослинно-жирову суміш з використанням масла какао.
Знайти схожі
3.
Форма документа
: Стаття з газети
Шифр видання
:
Назва
:
Куркума
від кашлю
Місце публікування
: Пенсійний кур'єр. - 2020. - 7 лют. (№ 6). - С. 10 (Шифр П240832/2020/6)
Предметні рубрики:
Народна медицина
Ключові слова
(''Вільн.індекс.''): застуда--кашель
Анотація:
Завдяки унікальному хімічному складу ця рослина є чудовим антибактеріальним і протизапальним засобом, тому її застосовують у народній медицині для лікування застуди й кашлю.
Знайти схожі
4.
Форма документа
: Стаття з газети
Шифр видання
:
Автор(и)
: Скиталінська, Оксана
Назва
: Протизапальні кубики
Місце публікування
: Сільські вісті. - 2024. - 21 трав. (№ 21). - С. 4 (Шифр С641829/2024/21)
Предметні рубрики:
Дієтотерапія
Лікувальна кулінарія
Ключові слова
(''Вільн.індекс.''):
куркума
--мед--желатин
Анотація:
У статті йдеться про куркуму, мед і желатин. Разом вони утворюють смачний протизапальний засіб. Він застосовується і для профілактики, і для оздоровлення при різних захворюваннях.
Знайти схожі
повний формат
короткий формат
всі знайдені
відмічені
окрім відмічених
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)