Головна
Шановні користувачі!
Чернігівська ОУНБ ім. Софії та Олександра Русових проводить роботу відповідно до
Рекомендацій Міністерства культури та інформаційної політики України
щодо актуалізації бібліотечних фондів у зв'язку зі збройною агресією російської федерації проти України.
Авторизація
Прізвище
Пароль
Увійти
 
Вид пошуку
 
Стандартний
Розширений
Професійний
Розподілений
За словником
Бази даних
Електронна картотека аналітичного опису статей - результати пошуку
Електронний каталог книг
Електронна картотека аналітичного опису статей
Зведений краєзнавчий каталог Чернігівщини
Електронна бібліотека
Електронний каталог відділу мистецтв (ноти, диски, грамплатівки)
Електронний каталог книг іноземними мовами
Друковані ЗМІ про нас
Зона пошуку
Ключові слова
Автор
Назва
Рік видання
Формат представлення знайдених документів:
повний
інформаційний
короткий
Відсортувати знайдені документи за:
автором
назвою
роком видання
типом документа
Пошуковий запит:
(<.>K=раціон харчування<.>)
Загальна кількість знайдених документів
:
3
Показані документи
с 1 за 3
1.
Форма документа
: Стаття із журналу
Шифр видання
:
Автор(и)
: Єльцова Л. Б., Омельчук С. Т., Алексійчук В. Д., Петросян А. А.
Назва
: Профілактика гіповітамінозів та гіпомікроелементозів у студентської молоді
Місце публікування
: Довкілля та здоров'я. - 2018. - № 4. - С. 53-57 (Шифр Д459374/2018/4)
Примітки
: Бібліогр.: с. 57
УДК
: 577.16+577.118]:616-008.064-057.875-084
Предметні рубрики:
Раціональне харчування-- Студенти-- Дослідження
Ключові слова
(''Вільн.індекс.''): частота споживання--опитувальна карта--продукти харчування рослинного походження--
раціон харчування
--аліментарні захворювання
Анотація:
Визначено частоту споживання продуктів харчування рослинного походження у раціоні студенської молоді з метою профілактики гіповітамінозних та гіпомікроелементозних станів. Встановлено, що 70% студенських раціонів за наповненням їх продуктами рослинного походження не відповідають національним рекомендаціям за частотою їх споживання. Ситуація, що склалася, може привести до розвитку нутрієнтних дефіцитів та аліментарнозалежних захворювань. З метою профілактики необхідно проводити науково обґрунтовану корекцію харчових раціонів студентської молоді відповідно до національних рекомендацій зі здорового харчування.
Знайти схожі
2.
Форма документа
: Стаття з газети
Шифр видання
:
Автор(и)
: Данильчук, Петро
Назва
: Як ліквідувати йододефіцит
Місце публікування
: Пенсійний кур'єр. - 2018. - 21 груд. (№ 51). - С. 10 (Шифр П240832/2018/51)
Предметні рубрики:
Мікроелементи
Йод
Ключові слова
(''Вільн.індекс.''):
раціон харчування
--йодована сіль--профілактика йододефіциту
Анотація:
Йод стимулює вироблення гормонів щитоподібної залози, що впливають на перебіг обмінних процесів у всіх системах організму. Від кількості йоду залежать артеріальний тиск і частота серцебиття, розщеплення жиру і рівень глюкози, а особливо мозкова діяльність і розумові здібності.
Знайти схожі
3.
Форма документа
: Стаття із журналу
Шифр видання
: 613.96:613.2
Автор(и)
: Сердюк А. М., Гуліч М. П., Петренко О. Д., Любарська Л. С., Коблянська А. В.
Назва
: Оцінка обізнаності та усвідомлення студентською молоддю ролі харчування у розвитку неінфекційних захворювань
Місце публікування
: Довкілля та здоров'я. - 2019. - № 2. - С. 27-31: рис., табл. (Шифр Д459374/2019/2)
Примітки
: Бібліогр.: с. 31
УДК
: 613.96:613.2
Предметні рубрики:
Студенти-- Раціональне харчування-- Дослідження
Ключові слова
(''Вільн.індекс.''): соціологічне опитування--фактори розвитку ніз--нераціональне харчування--здоровий спосіб життя--
раціон харчування
Анотація:
Досліджено особливості обізнаності та усвідомлення студентами вишів різного профілю щодо здорового способу життя і загрози для здоров'я основних факторів ризику розвитку НІЗ, насамперед харчування.
Знайти схожі
повний формат
короткий формат
всі знайдені
відмічені
окрім відмічених
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)