Авторизація
Прізвище
Пароль  
Увійти
 

Вид пошуку

 

Бази даних


Електронна картотека аналітичного опису статей - результати пошуку

Зона пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повний інформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>K=раціон харчування<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 3
Показані документи с 1 за 3
1.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Єльцова Л. Б., Омельчук С. Т., Алексійчук В. Д., Петросян А. А.
Назва : Профілактика гіповітамінозів та гіпомікроелементозів у студентської молоді
Місце публікування : Довкілля та здоров'я. - 2018. - № 4. - С. 53-57 (Шифр Д459374/2018/4)
Примітки : Бібліогр.: с. 57
УДК : 577.16+577.118]:616-008.064-057.875-084
Предметні рубрики: Раціональне харчування-- Студенти-- Дослідження
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): частота споживання--опитувальна карта--продукти харчування рослинного походження--раціон харчування--аліментарні захворювання
Анотація: Визначено частоту споживання продуктів харчування рослинного походження у раціоні студенської молоді з метою профілактики гіповітамінозних та гіпомікроелементозних станів. Встановлено, що 70% студенських раціонів за наповненням їх продуктами рослинного походження не відповідають національним рекомендаціям за частотою їх споживання. Ситуація, що склалася, може привести до розвитку нутрієнтних дефіцитів та аліментарнозалежних захворювань. З метою профілактики необхідно проводити науково обґрунтовану корекцію харчових раціонів студентської молоді відповідно до національних рекомендацій зі здорового харчування.
Знайти схожі

2.

Форма документа : Стаття з газети
Шифр видання :
Автор(и) : Данильчук, Петро
Назва : Як ліквідувати йододефіцит
Місце публікування : Пенсійний кур'єр. - 2018. - 21 груд. (№ 51). - С. 10 (Шифр П240832/2018/51)
Предметні рубрики: Мікроелементи
Йод
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): раціон харчування--йодована сіль--профілактика йододефіциту
Анотація: Йод стимулює вироблення гормонів щитоподібної залози, що впливають на перебіг обмінних процесів у всіх системах організму. Від кількості йоду залежать артеріальний тиск і частота серцебиття, розщеплення жиру і рівень глюкози, а особливо мозкова діяльність і розумові здібності.
Знайти схожі

3.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання : 613.96:613.2
Автор(и) : Сердюк А. М., Гуліч М. П., Петренко О. Д., Любарська Л. С., Коблянська А. В.
Назва : Оцінка обізнаності та усвідомлення студентською молоддю ролі харчування у розвитку неінфекційних захворювань
Місце публікування : Довкілля та здоров'я. - 2019. - № 2. - С. 27-31: рис., табл. (Шифр Д459374/2019/2)
Примітки : Бібліогр.: с. 31
УДК : 613.96:613.2
Предметні рубрики: Студенти-- Раціональне харчування-- Дослідження
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): соціологічне опитування--фактори розвитку ніз--нераціональне харчування--здоровий спосіб життя--раціон харчування
Анотація: Досліджено особливості обізнаності та усвідомлення студентами вишів різного профілю щодо здорового способу життя і загрози для здоров'я основних факторів ризику розвитку НІЗ, насамперед харчування.
Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)