Авторизація
Прізвище
Пароль  
Увійти
 

Вид пошуку

 

Бази даних


Електронна картотека аналітичного опису статей - результати пошуку

Зона пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повний інформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>K=сочевиця продовольча<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 2
Показані документи с 1 за 2
1.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Різник В. М.
Назва : Посіви сочевиці потребують захисту
Місце публікування : Карантин і захист рослин. - 2015. - № 10. - С. 11-12 (Шифр К599777/2015/10)
Примітки : Бібліогр. в кінці ст.
Предметні рубрики: Зернобобові культури-- Бур'яни-- Захист рослин
Сочевиця-- Вирощування
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): сочевиця продовольча--білкові продукти--способи контролю бур'янів
Анотація: Сочевиця продовольча (харчова) - цінна високобілкова культура, з вмістом у насінні до 35 % добре збалансованого білка, який легко засвоюється організмом людини. Це добра кормова культура і прекрасний бобовий попередник для більшості с/г культур, у першу чергу для посівів пшениці озимої.
Знайти схожі

2.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Макух Я. П., Різник В. М.
Назва : Застосування гербіцидів грунтової дії на посівах сочевиці : засоби і методи
Місце публікування : Карантин і захист рослин. - 2016. - № 2/3. - С. 64-65: рис., табл. (Шифр К599777/2016/2/3)
Примітки : Бібліогр.: с. 65
Предметні рубрики: Бобові-- Бур'яни-- Гербіциди --Україна
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): сочевиця продовольча--способи контролювання бур'янів--захист посівів сочевиці
Анотація: Сочевиця (Lens culinaris Medic.) - однорічна рослина родини бобових. В харчуванні використовується її насіння, яке характеризується високим вмістом білка (від 30 % і більше) і в поєднанні з зерновими культурами забезпечує необхідну кількість незамінних амінокислот для нормального функціонування організму людини. Сочевиця добре себе почуває в умовах помірно-посушливого клімату (Степова та Лісостепова зона України), а за посухостійкістю майже не поступається чині та нутові. Однак, на відміну від нуту, вона більш толерантна до надлишкового зволоження, є більш стійкою до небезпечних хвороб (таких як фузаріоз і аскохітоз), що робить її більш пристосованою для вирощування в Україні.
Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)