Авторизація
Прізвище
Пароль  
Увійти
 

Вид пошуку

 

Бази даних


Електронна картотека аналітичного опису статей - результати пошуку

Зона пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>K=Свинина<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 13
Показані документи с 1 за 13
1.


    Осташко, Т.
    Ризики для сільського господарства від становлення зони вільної торгівлі з ЄС [Текст] / Т. Осташко // Економіка України. - 2011. - № 3. - С. 57-69. - Бібліогр. в підрядкових примітках
Рубрики: Сільськогосподарська продукція--Конкурентноспроможність--Україна--Європейський Союз (ЄС)
Кл.слова (ненормовані):
ціноутворення -- Світова організація торгівлі -- свинина -- курятина -- вершкове масло -- тверді сири

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)


Знайти схожі

2.


    Самаріна, І.
    Складова м'ясного балансу - свинина [Текст] / І. Самаріна // Агробізнес сьогодні. - 2012. - № 11. - С. 38-39 : ілюстр.
Рубрики: Свинарство
Кл.слова (ненормовані):
іноземна генетика -- свинина

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)


Знайти схожі

3.


    Біленький, О. Ю.
    Виробництво та експорт продукції тваринництва у світі [Текст] / О. Ю. Біленький // Економіка АПК. - 2012. - № 6. - С. 110-113 : табл. - Бібліогр. в підрядк. прим.
ББК 46.0 + 65
Рубрики: Тваринництво--Скотарство--Вирощування
   Зовнішньоекономічна діяльність--Експорт

Кл.слова (ненормовані):
Яловичина -- Свинина -- Бройлери
Анотація: Наведено аналіз виробництва продукції тваринництва у світі та торгівлі нею на світових ринках.


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)


Знайти схожі

4.


    Саблук, П. Т.
    Тенденції розвитку виробництва м'яса та торгівлі ним у країнах Євросоюзу на початку ХХІ століття [Текст] / П. Т. Саблук // Економіка АПК. - 2012. - № 11. - С. 123-127 : табл. - Бібліогр. в підрядк. прим.
ББК 65.30
Рубрики: Економіка Європейського Союзу--Харчова промисловість
   Зовнішньоекономічна діяльність--Міжнародна торгівля

   Харчова промисловість--М'ясне виробництво

Кл.слова (ненормовані):
Яловичина -- Експорт м'яса -- Свинина
Анотація: Досліджено тенденції розвитку виробництва м'яса в цілому та окремих його видів, а також торгівлі ним країнами ЄС з початку поточного століття. Проаналізовано зміни експорту-імпорту м'яса між "старими" (ЄС-15) і "новими" членами ЄС.


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)


Знайти схожі

5.


    Войцехівська, Л. У.
    Вплив бактеріального препарату на формування структури ферментованого суцільном'язового продукту зі свинини [Текст] / Л. У. Войцехівська, В. Ю. Лизова, Л. П. Недорізанюк // Вісник аграрної науки. - 2013. - № 3. - С. 59-62. - Бібліогр. в кінці ст.
ББК 36.92
Рубрики: Зберігання та переробка продукції--Свинина--Бактеріальний препарат лакмік
Анотація: Мета досліджень - визначити вплив умов соління м'ясної сировини на формування структури ферментованих суцільном'язових продуктів зі свинини.


Дод.точки доступу:
Лизова, В.Ю.; Недорізанюк, Л.П.

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)


Знайти схожі

6.


    Шкрабан, В. В.
    Напрями удосконалення первинного обліку виробництва продукції свинарства [Текст] / В. В. Шкрабан // Економіка. Фінанси. Право. - 2013. - № 3. - С. 10-13. - Бібліогр. наприкінці ст.
ББК 4+65
Рубрики: Сільське господарство--Тваринництво--Свинарство--Свинарники--Україна
   Свині--Осіменіння

   Харчова промисловість--М’ясне виробництво--М’ясні продукти--Свинина

   Бухгалтерський облік

Кл.слова (ненормовані):
біологічні активи, первинний облік, виробництво, продукція свинарства, акт, відомість, форма, журнал, осіменіння, спермодоза
Анотація: В статті висвітлюються питання удосконалення первинного обліку виробництва продукції свинарства. Вперше запроваджено використовувати у практиці свинарських підприємств "Журнал реєстрації осіменіння свиноматок" (форма № ПБАСГ-18).


Знайти схожі

7.


    Щербань, Т.
    Якість свинини від тварин, помісних з генотипом миргородської породи [Текст] / Т. Щербань // Тваринництво України. - 2014. - № 8-9. - С. 35-38. - Бібліогр. в кінці ст.
ББК 46
Рубрики: Свинарство--Селекція--Схрещування
   Якість м'яса свинини

Кл.слова (ненормовані):
хімічні показники м'яса -- пісна свинина -- міжпорідне схрещування -- якість підшкірного сала -- гібридизація свиней
Анотація: Проведено оцінку впливу промислового схрещування на якість свинини із залученням порід різного напряму продуктивності. Встановлено перевагу помісей миргородської породи з м'ясними генотипами над чистокровними аналогами ха хімічним складом найдовшого м'яза спини.


Знайти схожі

8.


    Волощук, В.
    Світова практика законодавчого врегулювання якості м'яса [Текст] / В. Волощук, Ю. Ремізова // Тваринництво України. - 2015. - № 6. - С. 8-10 : ілюстр., табл. - Бібліогр.: с. 10
Рубрики: М'ясне виробництво--Світова економіка--Досвід
   М'ясне виробництво--Якість--Міжнародне право

Кл.слова (ненормовані):
свинина -- якість -- ГОСТ -- туша -- система НАССР
Анотація: Конкурентоспроможний виробник в умовах ринкової економіки та інтеграційному спрямуванню до Європейських вимог повинен випускати на ринок якісну продукцію, що відповідає жорстким вимогам європейського законодавства. Наведено огляд основних нормативних документів, котрі регламентують якість продукції у світі.


Дод.точки доступу:
Ремізова, Ю.

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)


Знайти схожі

9.


    Сусол, Р.
    Україна потребує якісного сала, але віддає перевагу м'ясним генотипам свиней [Текст] / Р. Сусол // Тваринництво України. - 2015. - № 12. - С. 23-26 : рис.
Рубрики: Свинарство--Генетика
Кл.слова (ненормовані):
велика біла порода свиней -- класифікація великої білої породи свиней -- свині -- корми -- м'ясні свині -- свинина
Анотація: Про найбільш поширену велику білу породу свиней, її особливості та "забаганки" розповідає завідувач кафедри технології виробництва та переробки продукції тваринництва Одеського державного аграрного університету, кандидат сільськогосподарських наук Руслан Сусол.


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)


Знайти схожі

10.


    Маслак, О.
    Український ринок свинини: проблеми та перспективи [Текст] / О. Маслак // Тваринництво та ветеринарія. - 2017. - № 1. - С. 8-11 : ілюстр.
Рубрики: Свинарство--Конкурентоспроможність
Кл.слова (ненормовані):
продукція тваринництва -- свинина -- свинарські господарства -- якість свинини


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)


Знайти схожі

11.


    Копитець, Н. Г.
    Сучасний стан та тенденції розвитку ринку свинини в Україні [Текст] / Н. Г. Копитець // Економіка АПК. - 2018. - № 11. - С. 44-54. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Тваринництво--Свинарство
   Ринок--Сільськогосподарська продукція--Свинина

Кл.слова (ненормовані):
ринок свинини -- пропозиція -- сільськогосподарські підприємства -- господарства населення -- попит -- експорт -- імпорт -- цінова ситуація
Анотація: Мета статті - оцінити сучасний стан та визначити тенденції розвитку вітчизняного ринку свинини в умовах організаційно-економічних трансформацій галузі. Аналітичні матеріали статті спираються на актуальні офіційні статистичні дані, завдяки чому одержані результати можуть бути використані при розв’язанні проблем розвитку ринку свинини.


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)


Знайти схожі

12.


   
    В Украине хотят ограничить продажу польского мяса, чтобы не ухудшить ситуацию на внутреннем рынке [Текст] // Тваринництво України. - 2019. - № 1. - С. 7. - https: //ubr.ua/market/agricultural-market
Рубрики: Свинарство--М'ясо--Імпорт--Україна--Польща
Кл.слова (ненормовані):
польська свинина -- торгівля з Польщою -- імпорт свинини
Анотація: Представители Ассоциации свиноводов Украины (АСУ) просят Государственную службу по вопросам безопасности пищевых продуктов и защиты потребителей пересмотреть условия двустороннего соглашения о поставках свинины из Польши и ограничить ее импорт в Украину.


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)


Знайти схожі

13.


    Сегеда, С. А.
    Статистичний аналіз споживання м’яса та м’ясопродуктів в Україні [Текст] / С. А. Сегеда // Економіка АПК. - 2020. - № 3. - С. 36-46 : табл. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: М'ясна промисловість України--Попит та пропозиції
   Тваринництво--М'ясне--Продаж продукції

Кл.слова (ненормовані):
споживання -- виробництво -- м’ясо та м’ясопродукти -- яловичина -- свинина -- м’ясо птиці
Анотація: Мета статті - проаналізувати обсяги виробництва і споживання м’яса та м’ясопродуктів на одну особу населення в Україні, виявити наявність і щільність зв’язку між попитом і пропозицією м’яса загалом та за видами, визначити варіацію результативної ознаки від факторів впливу на неї. Результати дослідження будуть корисними для виробників і споживачів м’яса та м’ясопродуктів, а також зацікавлених сторін продовольчого ланцюга. Обгрунтовані висновки можуть слугувати орієнтиром для урядовців при розробці довгострокової політики розвитку галузі тваринництва в Україні.


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)


Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)