Головна
Шановні користувачі!
Чернігівська ОУНБ ім. Софії та Олександра Русових проводить роботу відповідно до
Рекомендацій Міністерства культури та інформаційної політики України
щодо актуалізації бібліотечних фондів у зв'язку зі збройною агресією російської федерації проти України.
Авторизація
Прізвище
Пароль
Увійти
 
Вид пошуку
 
Стандартний
Розширений
Професійний
Розподілений
За словником
Бази даних
Електронна картотека аналітичного опису статей - результати пошуку
Електронний каталог книг
Електронна картотека аналітичного опису статей
Зведений краєзнавчий каталог Чернігівщини
Електронна бібліотека
Електронний каталог відділу мистецтв (ноти, диски, грамплатівки)
Електронний каталог книг іноземними мовами
Друковані ЗМІ про нас
Зона пошуку
Ключові слова
Автор
Назва
Рік видання
Знайдено у інших БД:
Електронний каталог книг (4)
Зведений краєзнавчий каталог Чернігівщини (4)
Формат представлення знайдених документів:
повний
інформаційний
короткий
Відсортувати знайдені документи за:
автором
назвою
роком видання
типом документа
Пошуковий запит:
(<.>K=печиво<.>)
Загальна кількість знайдених документів
:
15
Показані документи
с 1 за 15
>
1.
Борисенко, Валентина
.
Обрядове
печиво
в українській традиційній культурі [Текст] / Валентина Борисенко> // Народна творчість та етнографія. - 2011. -
№ 4
. - С. 13-21 : ілюстр. - Бібліогр.: с. 21
ББК
63.52(23=Укр)
Рубрики:
Традиції--Обряди--Хліб--Україна
Кл.слова (ненормовані):
українці
--
обрядовий хліб
--
звичаї
--
символіка
--
коровай
Є примірники у відділах:
всього 1 : ВМ (1)
Вільні: ВМ (1)
Знайти схожі
>
2.
Шаповал, Л. І.
Весільне
печиво
в Опішні наприкінці XX - на початку XXI століття / Л. І. Шаповал> // Народна творчість та етнологія. - 2011. -
№ 6
. - С. 57-61 : вкл. л. - Бібліогр. в кінці ст.
ББК
63.52
Рубрики:
Весільні обряди--
Печиво
--Опішня, селище (Пл Зіньківський р-н)
Кл.слова (ненормовані):
весілля
--
печиво
--
хліб
--
коровай
--
коровайниця
--
пироги
--
шишки
--
медяники
--
піч
--
обрядовість
--
прикраси
Анотація:
У статті висвітлено один з елементів народного харчування, а саме – обрядовий хліб на весіллі наприкінці ХХ – на початку ХХІ ст. Зі слів коровайниці з Опішні (Полтавщина) Катерини Порскало записано рецепти випічки обрядового весільного печива: короваю, медяників, шишок, пирогів, весільної хлібини. Авторка наголошує на глибокому символічному змісті прикрас: хлібного колосся, хлібних зерен, барвінку, копійок, жита. Увагу акцентовано на обмеженнях, правилах під час виготовлення весільного хліба серед коровайниць та членів родини, у якій відбуватиметься весілля.
Є примірники у відділах:
всього 1 : ВМ (1)
Вільні: ВМ (1)
Знайти схожі
>
3.
Кобальчинська, Романа
.
Українське обрядове
печиво
/ Р. Кобальчинська> // Наша Берегиня. - 2012. -
№ 4
. - 2-5. - (Вкладка: Українська народна випічка) : фото
ББК
36.99
Рубрики:
Кулінарія--Випічка
Кл.слова (ненормовані):
печиво
Анотація:
Дана стаття містить рецепти Романи Кобальчинської обрядових пряників.
Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)
Знайти схожі
>
4.
Калюжна, Н.
Як одна родина [Текст] / Наталія Калюжна> // Носівські вісті. - 2014. -
23 серп. (№ 34)
. - С. 3
ББК
65
Рубрики:
Кондитерські підприємства--Носівка, місто Чернігівської області
Кл.слова (ненормовані):
печиво
Анотація:
Носівська кондитерська фабрика "Десна" виготовляє вівсяне
печиво
.
Є примірники у відділах:
всього 1 : ВКр (1)
Вільні: ВКр (1)
Знайти схожі
>
5.
Страви з медом
до святкового столу [Текст] : солодкий, поживний, цілющий> // Пасіка. - 2015. -
№ 12
. - С. 18-20. - Зміст: Медові пряники ; Пасічницькі пряники ; Медовий торт ; Медовик ; Медовий кекс ; Медові кульки з горіхами ; Бабка сирна з горіхами на меду ; Медовик у сметані ; Медове
печиво
; Яблучний пиріг ; Тушковане м'ясо з медом ; Відбивні зі свинини з медом ; Смажена квасоля з медом ; Гречана каша з медом ; Квашені яблука в медовому сиропі ; Гарбуз з яблуками та медом ; Напій з шипшини та меду ; Напій "Бджілка" ; Як приготувати медовуху? ; Медова горілка . - ISSN 1814-4764
Рубрики:
Кулінарія--Мед--Страви
Кл.слова (ненормовані):
пряники
--
кулінарні рецепти з медом
--
пиріг
--
печиво
--
напої з медом
--
медовуха
Анотація:
Ось і Новий рік на порозі а там - і Різдвяні свята. Якщо ви не обрали, що приготувати, вам стануть у нагоді рецепти з книги Григорія Михайловича Приймака "Енциклопедичний довідник з бджільництва".
Є примірники у відділах:
всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)
Знайти схожі
>
6.
Бех, К.
Весільне
печиво
: традиційне обдарування та нові практики частування [Текст] / К. Бех> // Народна творчість та етнологія. - 2016. -
№ 5
. - С. 90-95. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики:
Весільні обряди--
Печиво
Кл.слова (ненормовані):
Обрядове
печиво
--
Всесільний торт
Анотація:
У статті проаналізовано використання традиційного обрядового печива, простежено трансформації обдарування й частування випічкою гостей, репрезентовано нові тенденції та форми весільного почастунку.
Є примірники у відділах:
всього 1 : ВМ (1)
Вільні: ВМ (1)
Знайти схожі
>
7.
Випічка з медом:
смачно і корисно [Текст]> // Пасіка. - 2018. -
№ 7
. - С. 21-22 : ілюстр.
Рубрики:
Мед--Кулінарія--Рецепти
Кл.слова (ненормовані):
печиво
"Золотий вулик"
--
пиріг з яблуками та медом
--
медово-сирний торт
Анотація:
Запропоновано класичні варіанти рецептів випічки з медом.
Є примірники у відділах:
всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)
Знайти схожі
>
8.
Божок , С.
Носівське
печиво
смакують за кордоном [Текст] / Сніжана Божок> // Чернігівщина: новини і оголошення. - 2017. -
11 трав. (№ 19)
. - С. 8
Рубрики:
Кондитерські підприємства--Чернігівська область (Україна)
Кл.слова (ненормовані):
кондитерська фабрика "Десна"
--
експорт
Анотація:
Продукція Носівської кондитерської фабрики "Десна" припало до душі німцям та молдованам. На черзі Литва, Латвія, Естонія, Польща, Ізраїль.
Є примірники у відділах:
всього 1 : ВКр (1)
Вільні: ВКр (1)
Знайти схожі
>
9.
Коваленко, Наталія
Перше
печиво
власноруч : вступне кулінарне заняття для дітей різновікової групи [Текст] / Наталія Коваленко> // Дошкільне виховання. - 2018. -
№ 9
. - С. 30-32
Рубрики:
Дошкільна педагогіка--Організація занять
Кл.слова (ненормовані):
трудове виховання
--
пальчикова гра
--
робота з тістом
--
виготовлення печива
Анотація:
Подано розробку заняття для дітей різновікових груп, мета якого - викликати у малят інтерес до кулінарної творчості; закріпити за процесом приготування їжі емоцію задоволення; сприяти конструктивній, дружній взаємодії між дітьми; створити простір для відновлення їхніх життєвих сил; шляхом практичних дій закріпити знання про борошно, процес виготовлення тіста.
Є примірники у відділах:
всього 2 : ВДГН (1), ВА (1)
Вільні: ВДГН (1), ВА (1)
Знайти схожі
>
10.
Шевчук, Олександра
.
До кожного свята свої хлібенята : робота з їстівним тістом у початкових класах: цікаво, екологічно, патріотично / Олександра Шевчук> // Початкова школа. - 2018. -
№ 6
. - С. 40-42. - Бібліогр.: 2 назви.
Рубрики:
Трудове навчання--Робота з тістом
Кл.слова (ненормовані):
трудове навчання
--
вироби із тіста
--
тісто
--
ліплення з тіста
--
робота з їстівним тістом
--
печиво
--
українське традиційне
печиво
--
початкова школа
Анотація:
У статті розповідається про технології ліплення з їстівного тіста традиційної обрядової випічки на уроках трудового навчання в початкових класах.
Є примірники у відділах:
всього 2 : ВДГН (1), ВА (1)
Вільні: ВДГН (1), ВА (1)
Знайти схожі
>
11.
Буяльська, Наталія
.
Використання продуктів переробки цикорію коренеплідного в технології виробництва борошняних кондитерських виробів [Текст] / Наталія Буяльська, Юлія Ткаченко, Наталія Денисова> // Технічні науки та технології : науковий журнал. - 2018. -
№ 2
. - С. 196-203 : рис., табл. - Бібліогр.: с. 201
УДК
664.66.022.39
Рубрики:
Кондитерські вироби--Технологія виробництва
Переробка продукції--Цикорій
Кл.слова (ненормовані):
інсулін
--
пісочне тісто
--
печиво
Анотація:
У статті доведено доцільність використання порошку цикорію для розроблення нових сортів борошняних кондитерських виробів із підвищеною харчовою цінністю, які рекомендовані як для масового споживання, так і як продукти функціонального харчування.
Дод.точки доступу:
Ткаченко, Юлія; Денисова, Наталія
Є примірники у відділах:
всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)
Знайти схожі
>
12.
Коваленко, Наталія
.
З колосочків власноруч ми зробим
печиво
пахуче [Текст] / Наталія Коваленко> // Палітра педагога. - 2019. -
№ 4
. - С. 22-24 : фот.
Рубрики:
Дошкільне виховання--Ігрові методи навчання
Кулінарія--Випічка
Трудове виховання--Дошкільні навчальні заклади
Кл.слова (ненормовані):
дошкільники
--
кулінарні заняття
--
приготування їжі
Анотація:
Кулінарне заняття для дітей різновікової групи.
Є примірники у відділах:
всього 1 : ВДГН (1)
Вільні: ВДГН (1)
Знайти схожі
>
13.
Корень, Наталія
.
І хліб, і сир,
печиво
і шоколад. [Текст] / Наталія Корень> // Голос Присеймів'я. - 2017. -
22 квіт. (№ 16)
. - С. 1 : фот.
Рубрики:
Сільськогосподарські підприємства--Харчові продукти--Екологічні інновації--Чернігівська область (Україна)
Піски, село Бахмацького р-ну
Кл.слова (ненормовані):
натуральні продукти
--
екологічно чисті продукти
Анотація:
ПСП "Пісківське" спеціалізується на виробництві екологічно чистих і натуральних продуктах харчування під маркою "Щедра фермерська родина".
Дод.точки доступу:
Колоша, Валерій (сільгосппідприємець, керівник ПСП "Пісківське") \про нього\
Є примірники у відділах:
всього 1 : ВКр (1)
Вільні: ВКр (1)
Знайти схожі
>
14.
Миколенко, Світлана
.
Дослідження впливу амарантового та льняного борошна на якість печива [Текст] / Світлана Миколенко, Андрій Захаренко> // Технічні науки та технології : науковий журнал. - 2020. -
№ 1
. - С. 228-240 : рис., табл. - Бібліогр.: с. 236-237
УДК
664.681.1
Рубрики:
Борошняні вироби--
Печиво
Кл.слова (ненормовані):
амінокислотний склад
--
здобне
печиво
--
зерна амаранту
Дод.точки доступу:
Захаренко, Андрій
Є примірники у відділах:
всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)
Знайти схожі
>
15.
Назаренко, Поліна
.
Імбирні пряники менянки Оксани Гапон - хобі, що приносить задоволення [Текст] / Поліна Назаренко> // Наше слово. - 2021. -
22 січ. (№ 4)
. - С. 1,6 : фот.
Рубрики:
Борошняні кондитерські вироби--
Печиво
--Чернігівська область (Україна)
Мена, місто--Чернігівська область (Україна)
Анотація:
Рецепт імбірних пряників на паленому цукрі додається.
Дод.точки доступу:
Гапон, Оксана (лаборант, технолог Менського сирзаводу) \про неї\
Є примірники у відділах:
всього 1 : ВКр (1)
Вільні: ВКр (1)
Знайти схожі
повний формат
короткий формат
всі знайдені
відмічені
окрім відмічених
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)