Авторизація
Прізвище
Пароль  
Увійти
 

Вид пошуку

 

Бази даних


Електронна картотека аналітичного опису статей - результати пошуку

Зона пошуку
Знайдено у інших БД:Електронний каталог книг (4)Зведений краєзнавчий каталог Чернігівщини (4)
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>K=печиво<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 15
Показані документи с 1 за 15
1.


    Борисенко, Валентина.
    Обрядове печиво в українській традиційній культурі [Текст] / Валентина Борисенко // Народна творчість та етнографія. - 2011. - № 4. - С. 13-21 : ілюстр. - Бібліогр.: с. 21
ББК 63.52(23=Укр)
Рубрики: Традиції--Обряди--Хліб--Україна
Кл.слова (ненормовані):
українці -- обрядовий хліб -- звичаї -- символіка -- коровай


Є примірники у відділах: всього 1 : ВМ (1)
Вільні: ВМ (1)


Знайти схожі

2.


    Шаповал, Л. І.
    Весільне печиво в Опішні наприкінці XX - на початку XXI століття / Л. І. Шаповал // Народна творчість та етнологія. - 2011. - № 6. - С. 57-61 : вкл. л. - Бібліогр. в кінці ст.
ББК 63.52
Рубрики: Весільні обряди--Печиво--Опішня, селище (Пл Зіньківський р-н)
Кл.слова (ненормовані):
весілля -- печиво -- хліб -- коровай -- коровайниця -- пироги -- шишки -- медяники -- піч -- обрядовість -- прикраси
Анотація: У статті висвітлено один з елементів народного харчування, а саме – обрядовий хліб на весіллі наприкінці ХХ – на початку ХХІ ст. Зі слів коровайниці з Опішні (Полтавщина) Катерини Порскало записано рецепти випічки обрядового весільного печива: короваю, медяників, шишок, пирогів, весільної хлібини. Авторка наголошує на глибокому символічному змісті прикрас: хлібного колосся, хлібних зерен, барвінку, копійок, жита. Увагу акцентовано на обмеженнях, правилах під час виготовлення весільного хліба серед коровайниць та членів родини, у якій відбуватиметься весілля.


Є примірники у відділах: всього 1 : ВМ (1)
Вільні: ВМ (1)


Знайти схожі

3.


    Кобальчинська, Романа.
    Українське обрядове печиво / Р. Кобальчинська // Наша Берегиня. - 2012. - № 4. - 2-5. - (Вкладка: Українська народна випічка) : фото
ББК 36.99
Рубрики: Кулінарія--Випічка
Кл.слова (ненормовані):
печиво
Анотація: Дана стаття містить рецепти Романи Кобальчинської обрядових пряників.

Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)

Знайти схожі

4.


    Калюжна, Н.
    Як одна родина [Текст] / Наталія Калюжна // Носівські вісті. - 2014. - 23 серп. (№ 34) . - С. 3
ББК 65
Рубрики: Кондитерські підприємства--Носівка, місто Чернігівської області
Кл.слова (ненормовані):
печиво
Анотація: Носівська кондитерська фабрика "Десна" виготовляє вівсяне печиво.


Є примірники у відділах: всього 1 : ВКр (1)
Вільні: ВКр (1)


Знайти схожі

5.


   
    Страви з медом до святкового столу [Текст] : солодкий, поживний, цілющий // Пасіка. - 2015. - № 12. - С. 18-20. - Зміст: Медові пряники ; Пасічницькі пряники ; Медовий торт ; Медовик ; Медовий кекс ; Медові кульки з горіхами ; Бабка сирна з горіхами на меду ; Медовик у сметані ; Медове печиво ; Яблучний пиріг ; Тушковане м'ясо з медом ; Відбивні зі свинини з медом ; Смажена квасоля з медом ; Гречана каша з медом ; Квашені яблука в медовому сиропі ; Гарбуз з яблуками та медом ; Напій з шипшини та меду ; Напій "Бджілка" ; Як приготувати медовуху? ; Медова горілка . - ISSN 1814-4764
Рубрики: Кулінарія--Мед--Страви
Кл.слова (ненормовані):
пряники -- кулінарні рецепти з медом -- пиріг -- печиво -- напої з медом -- медовуха
Анотація: Ось і Новий рік на порозі а там - і Різдвяні свята. Якщо ви не обрали, що приготувати, вам стануть у нагоді рецепти з книги Григорія Михайловича Приймака "Енциклопедичний довідник з бджільництва".


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)


Знайти схожі

6.


    Бех, К.
    Весільне печиво: традиційне обдарування та нові практики частування [Текст] / К. Бех // Народна творчість та етнологія. - 2016. - № 5. - С. 90-95. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Весільні обряди--Печиво
Кл.слова (ненормовані):
Обрядове печиво -- Всесільний торт
Анотація: У статті проаналізовано використання традиційного обрядового печива, простежено трансформації обдарування й частування випічкою гостей, репрезентовано нові тенденції та форми весільного почастунку.


Є примірники у відділах: всього 1 : ВМ (1)
Вільні: ВМ (1)


Знайти схожі

7.


   
    Випічка з медом: смачно і корисно [Текст] // Пасіка. - 2018. - № 7. - С. 21-22 : ілюстр.
Рубрики: Мед--Кулінарія--Рецепти
Кл.слова (ненормовані):
печиво "Золотий вулик" -- пиріг з яблуками та медом -- медово-сирний торт
Анотація: Запропоновано класичні варіанти рецептів випічки з медом.


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)


Знайти схожі

8.


    Божок , С.
    Носівське печиво смакують за кордоном [Текст] / Сніжана Божок // Чернігівщина: новини і оголошення. - 2017. - 11 трав. (№ 19). - С. 8
Рубрики: Кондитерські підприємства--Чернігівська область (Україна)
Кл.слова (ненормовані):
кондитерська фабрика "Десна" -- експорт
Анотація: Продукція Носівської кондитерської фабрики "Десна" припало до душі німцям та молдованам. На черзі Литва, Латвія, Естонія, Польща, Ізраїль.


Є примірники у відділах: всього 1 : ВКр (1)
Вільні: ВКр (1)


Знайти схожі

9.


    Коваленко, Наталія
    Перше печиво власноруч : вступне кулінарне заняття для дітей різновікової групи [Текст] / Наталія Коваленко // Дошкільне виховання. - 2018. - № 9. - С. 30-32
Рубрики: Дошкільна педагогіка--Організація занять
Кл.слова (ненормовані):
трудове виховання -- пальчикова гра -- робота з тістом -- виготовлення печива
Анотація: Подано розробку заняття для дітей різновікових груп, мета якого - викликати у малят інтерес до кулінарної творчості; закріпити за процесом приготування їжі емоцію задоволення; сприяти конструктивній, дружній взаємодії між дітьми; створити простір для відновлення їхніх життєвих сил; шляхом практичних дій закріпити знання про борошно, процес виготовлення тіста.


Є примірники у відділах: всього 2 : ВДГН (1), ВА (1)
Вільні: ВДГН (1), ВА (1)


Знайти схожі

10.


    Шевчук, Олександра.
    До кожного свята свої хлібенята : робота з їстівним тістом у початкових класах: цікаво, екологічно, патріотично / Олександра Шевчук // Початкова школа. - 2018. - № 6. - С. 40-42. - Бібліогр.: 2 назви.
Рубрики: Трудове навчання--Робота з тістом
Кл.слова (ненормовані):
трудове навчання -- вироби із тіста -- тісто -- ліплення з тіста -- робота з їстівним тістом -- печиво -- українське традиційне печиво -- початкова школа
Анотація: У статті розповідається про технології ліплення з їстівного тіста традиційної обрядової випічки на уроках трудового навчання в початкових класах.


Є примірники у відділах: всього 2 : ВДГН (1), ВА (1)
Вільні: ВДГН (1), ВА (1)


Знайти схожі

11.


    Буяльська, Наталія.
    Використання продуктів переробки цикорію коренеплідного в технології виробництва борошняних кондитерських виробів [Текст] / Наталія Буяльська, Юлія Ткаченко, Наталія Денисова // Технічні науки та технології : науковий журнал. - 2018. - № 2. - С. 196-203 : рис., табл. - Бібліогр.: с. 201
УДК
Рубрики: Кондитерські вироби--Технологія виробництва
   Переробка продукції--Цикорій

Кл.слова (ненормовані):
інсулін -- пісочне тісто -- печиво
Анотація: У статті доведено доцільність використання порошку цикорію для розроблення нових сортів борошняних кондитерських виробів із підвищеною харчовою цінністю, які рекомендовані як для масового споживання, так і як продукти функціонального харчування.


Дод.точки доступу:
Ткаченко, Юлія; Денисова, Наталія

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)


Знайти схожі

12.


    Коваленко, Наталія.
    З колосочків власноруч ми зробим печиво пахуче [Текст] / Наталія Коваленко // Палітра педагога. - 2019. - № 4. - С. 22-24 : фот.
Рубрики: Дошкільне виховання--Ігрові методи навчання
   Кулінарія--Випічка

   Трудове виховання--Дошкільні навчальні заклади

Кл.слова (ненормовані):
дошкільники -- кулінарні заняття -- приготування їжі
Анотація: Кулінарне заняття для дітей різновікової групи.


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДГН (1)
Вільні: ВДГН (1)


Знайти схожі

13.


    Корень, Наталія.
    І хліб, і сир, печиво і шоколад. [Текст] / Наталія Корень // Голос Присеймів'я. - 2017. - 22 квіт. (№ 16). - С. 1 : фот.
Рубрики: Сільськогосподарські підприємства--Харчові продукти--Екологічні інновації--Чернігівська область (Україна)
   Піски, село Бахмацького р-ну
Кл.слова (ненормовані):
натуральні продукти -- екологічно чисті продукти
Анотація: ПСП "Пісківське" спеціалізується на виробництві екологічно чистих і натуральних продуктах харчування під маркою "Щедра фермерська родина".


Дод.точки доступу:
Колоша, Валерій (сільгосппідприємець, керівник ПСП "Пісківське") \про нього\

Є примірники у відділах: всього 1 : ВКр (1)
Вільні: ВКр (1)


Знайти схожі

14.


    Миколенко, Світлана.
    Дослідження впливу амарантового та льняного борошна на якість печива [Текст] / Світлана Миколенко, Андрій Захаренко // Технічні науки та технології : науковий журнал. - 2020. - № 1. - С. 228-240 : рис., табл. - Бібліогр.: с. 236-237
УДК
Рубрики: Борошняні вироби--Печиво
Кл.слова (ненормовані):
амінокислотний склад -- здобне печиво -- зерна амаранту


Дод.точки доступу:
Захаренко, Андрій

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)


Знайти схожі

15.


    Назаренко, Поліна.
    Імбирні пряники менянки Оксани Гапон - хобі, що приносить задоволення [Текст] / Поліна Назаренко // Наше слово. - 2021. - 22 січ. (№ 4). - С. 1,6 : фот.
Рубрики: Борошняні кондитерські вироби--Печиво--Чернігівська область (Україна)
   Мена, місто--Чернігівська область (Україна)
Анотація: Рецепт імбірних пряників на паленому цукрі додається.


Дод.точки доступу:
Гапон, Оксана (лаборант, технолог Менського сирзаводу) \про неї\

Є примірники у відділах: всього 1 : ВКр (1)
Вільні: ВКр (1)


Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)