Авторизація
Прізвище
Пароль  
Увійти
 

Вид пошуку

 

Бази даних


Електронна картотека аналітичного опису статей - результати пошуку

Зона пошуку
Знайдено у інших БД:Зведений краєзнавчий каталог Чернігівщини (2)Електронний каталог відділу мистецтв (ноти, диски, грамплатівки) (2)
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>K=тісто<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 12
Показані документи с 1 за 12
1.


    Кравченко, Т.
    Мистецтво ліплення виробів із солоного тіста [Текст] / Тамара Кравченко // Трудове навчання (Шкільний світ). - 2011. - № 8. - С. 70-72 : ил.70,72
Рубрики: Ліплення--Солоне тісто
Кл.слова (ненормовані):
лакування виробів -- житне борошно -- сушіння виробів

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДГН (1)
Вільні: ВДГН (1)


Знайти схожі

2.


    Шунь, Марія.
    Зоряне есперанто [Текст] : [поезії] / Марія Шунь // Дзвін. - 2012. - № 1. - С. 8-14 : фот. - Зміст: Автошляхи ; Тісто ; "від блакитного степу." ; "В тому чорному вікні." ; "Беріть собі свої очі зі собою в дорогу." ; Перехрестя: бульвар Шевченка і американська вулиця ; Та весна ; Гаїнка і домовик ; Кропива ; Бітки ; Сюжети ; Жорна ; Троянди ; Осінь ; Урок
ББК 84
Рубрики: Художня література--Поезія--Україна, 21 ст.


Є примірники у відділах: всього 1 : ВЗ (1)
Вільні: ВЗ (1)


Знайти схожі

3.


    Ельцова, О.
    Волшебное тесто [Текст] / О. Ельцова // Дошкольное воспитание. - 2013. - № 8. - С. 62-64 : ил. - Библиогр. в конце ст.
ББК 74
Рубрики: Дошкільне виховання--Ігрові методи навчання
   Ліплення--Солоне тісто

Анотація: Тесто гораздо пластичнее глины или пластилина, поэтому работа с ним помогает ребенку поверить в свои силы и доставляет огромное удовольствие. В процессе занятий лепкой у детей развивается мелкая моторика пальцев, формируется художественный вкус, умение реализовать замысел. А как известно развитие мелкой моторики рук благотворно влияет на речь.


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДГН (1)
Вільні: ВДГН (1)


Знайти схожі

4.


    Якимечко, Я. Б.
    Негашене вапно. Вплив технологічних факторів та хімічних добавок на гідратацію і структуроутворення [Текст] / Я. Б. Якимечко, Б. Б. Чеканський // Хімічна промисловість України. - 2014. - № 5. - С. 48-53 : рис., табл. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Хіміко-технологічні процеси--Вапно--Дослідження
Кл.слова (ненормовані):
гідратація вапна -- кальцій оксид -- вапняне тісто -- розчин сахарози
Анотація: Розглянуті особливості гідратації кальцій оксиду з хімічними добавками різної природи. Показано,що добавки впливають на механізм взаємодії СаО з водою та властивості кінцевого продукту кальцій гідроксиду. Досліджена морфологія кристалів Са(ОН)2, які отримані в розчинах сахарози, борної кислоти та натрію вуглекислого. Методом електронної мікроскопії встановлений вплив добавок на розміри та форму кристалів кальцій гідроксиду. Отримані дані щодо механізму дії хімічних добавок дозволяють цілеспрямовано прогнозуваати властивості кальцій гідроксиду залежно від сфери його використання. На основі аналізу впливу добавок на процеси раннього структуроутворення запропонована їх класифікація за трьома групами.


Дод.точки доступу:
Чеканський, Б. Б.
Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)

Знайти схожі

5.


    Чепелюк, О.
    Коекструзія у випіканні хліба : Розглянуто перспективи її застосування та раціональні режими процесу / О. Чепелюк // Харчова і переробна промисловість. - 2008. - № 2. - С. 20-22 : Схема
Рубрики: Хлібопекарське виробництво--Тісто
Кл.слова (ненормовані):
Прилипання (адгезія)
Анотація: Для забезпеченя ефективності процесу коекструзії необхідно визначити, яку речовину доцільніше використовувати як змащувальну та які режими формування слід підтримувати.


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)


Знайти схожі

6.


   
    У Борисполі відкрилася виставка ніжинської майстрині [Юлії Петренко] [Текст] // Свідомий погляд. - 2015. - 29 січ. (№ 5). - С. 13
Рубрики: Прикладне мистецтво--Виставки
Кл.слова (ненормовані):
Бориспіль -- солоне тісто
Анотація: Представлено 37 картин із солоного тіста та синтетичної маси (біопластика).


Дод.точки доступу:
Петренко, Ю.

Є примірники у відділах: всього 1 : ВКр (1)
Вільні: ВКр (1)


Знайти схожі

7.


    Крамаренко, Дмитро.
    Дослідження впливу добавок гідробіонітів на властивості клейковини пшеничного борошна [Текст] / Дмитро Крамаренко, Володимир Дуб // Технічні науки та технології. - 2017. - № 4. - С. 195-202 : рис. - Бібліогр.: с. 200 . - ISSN 2411-5363
УДК
Рубрики: Борошняні вироби--Добавки
Кл.слова (ненормовані):
хлібобулочні вироби -- тісто -- мікроелементи -- гідролізат
Анотація: У результаті проведених досліджень авторами було встановлено, що добавки гідробіонітів укріплюють клейковину тіста, зменшують показники розтяжності та показники ІДК, поряд з цим добавки цистозіри і ламінарії зменшують вміст сирої клейковини. Перспективою подальших досліджень є оптимізація вмісту добавок у виробах з дріжджового тіста та розробка нових технологій хлібобулочних виробів з добавками гідробіонітів.


Дод.точки доступу:
Дуб, Володимир

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)


Знайти схожі

8.


    Шевчук, Олександра.
    До кожного свята свої хлібенята : робота з їстівним тістом у початкових класах: цікаво, екологічно, патріотично / Олександра Шевчук // Початкова школа. - 2018. - № 6. - С. 40-42. - Бібліогр.: 2 назви.
Рубрики: Трудове навчання--Робота з тістом
Кл.слова (ненормовані):
трудове навчання -- вироби із тіста -- тісто -- ліплення з тіста -- робота з їстівним тістом -- печиво -- українське традиційне печиво -- початкова школа
Анотація: У статті розповідається про технології ліплення з їстівного тіста традиційної обрядової випічки на уроках трудового навчання в початкових класах.


Є примірники у відділах: всього 2 : ВДГН (1), ВА (1)
Вільні: ВДГН (1), ВА (1)


Знайти схожі

9.


    Буяльська, Наталія.
    Використання продуктів переробки цикорію коренеплідного в технології виробництва борошняних кондитерських виробів [Текст] / Наталія Буяльська, Юлія Ткаченко, Наталія Денисова // Технічні науки та технології : науковий журнал. - 2018. - № 2. - С. 196-203 : рис., табл. - Бібліогр.: с. 201
УДК
Рубрики: Кондитерські вироби--Технологія виробництва
   Переробка продукції--Цикорій

Кл.слова (ненормовані):
інсулін -- пісочне тісто -- печиво
Анотація: У статті доведено доцільність використання порошку цикорію для розроблення нових сортів борошняних кондитерських виробів із підвищеною харчовою цінністю, які рекомендовані як для масового споживання, так і як продукти функціонального харчування.


Дод.точки доступу:
Ткаченко, Юлія; Денисова, Наталія

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)


Знайти схожі

10.


    Мицкевич, Алла.
    Подкова из соленого теста [Текст] / Алла Мицкевич // Делаем сами. - 2018. - № 4. - С. 24 : фот.
Рубрики: Прикладне мистецтво--Ліплення
Кл.слова (ненормовані):
солоне тісто


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)


Знайти схожі

11.


   
    Для ТОВ "Бейкері Фуд Індастрі" люди - найбільша цінність [Текст] // Новини Придесення. - 2017. - 21 жовт. (№ 42). - С. 2
Рубрики: Хлібні вироби--Підприємства--Чернігівська область (Україна)
   Козелець, селище--Чернігівська область (Україна)
Кл.слова (ненормовані):
хлібобулочні вироби -- листкове тісто -- глибока заморозка
Анотація: В селищі Козелець працює великий завод з виробництва хлібобулочних виробів глибокої заморозки з листкового тіста.


Є примірники у відділах: всього 1 : ВКр (1)
Вільні: ВКр (1)


Знайти схожі

12.


    Савченко, Олеся.
    Технологія виготовлення житньо-пшеничного хліба на заквасках із використанням базиліку [Текст] / Олеся Савченко, Юлія Калініченко // Технічні науки та технології. - 2019. - № 4. - С. 183-191 : рис., табл. - Бібліогр.: с. 189-191
УДК
Рубрики: Хлібопекарне виробництво--Добавки
Кл.слова (ненормовані):
кислотність -- якість хліба -- тісто


Дод.точки доступу:
Калініченко, Юлія

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)


Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)