Головна
Шановні користувачі!
Чернігівська ОУНБ ім. Софії та Олександра Русових проводить роботу відповідно до
Рекомендацій Міністерства культури та інформаційної політики України
щодо актуалізації бібліотечних фондів у зв'язку зі збройною агресією російської федерації проти України.
Авторизація
Прізвище
Пароль
Увійти
 
Вид пошуку
 
Стандартний
Розширений
Професійний
Розподілений
За словником
Бази даних
Електронна картотека аналітичного опису статей - результати пошуку
Електронний каталог книг
Електронна картотека аналітичного опису статей
Зведений краєзнавчий каталог Чернігівщини
Електронна бібліотека
Електронний каталог відділу мистецтв (ноти, диски, грамплатівки)
Електронний каталог книг іноземними мовами
Друковані ЗМІ про нас
Зона пошуку
Ключові слова
Автор
Назва
Рік видання
Формат представлення знайдених документів:
повний
інформаційний
короткий
Відсортувати знайдені документи за:
автором
назвою
роком видання
типом документа
Пошуковий запит:
(<.>K=раціон харчування<.>)
Загальна кількість знайдених документів
:
3
Показані документи
с 1 за 3
>
1.
Профілактика гіповітамінозів та
гіпомікроелементозів у студентської молоді [Текст] / Л. Б. Єльцова, С. Т. Омельчук, В. Д. Алексійчук, А. А. Петросян> // Довкілля та здоров'я. - 2018. -
№ 4
. - С. 53-57. - Бібліогр.: с. 57
УДК
577.16+577.118]:616-008.064-057.875-084
Рубрики:
Раціон
альне
харчування
--Студенти--Дослідження
Кл.слова (ненормовані):
частота споживання
--
опитувальна карта
--
продукти
харчування
рослинного походження
--
раціон
харчування
--
аліментарні захворювання
Анотація:
Визначено частоту споживання продуктів
харчування
рослинного походження у
раціон
і студенської молоді з метою профілактики гіповітамінозних та гіпомікроелементозних станів. Встановлено, що 70% студенських
раціон
ів за наповненням їх продуктами рослинного походження не відповідають національним рекомендаціям за частотою їх споживання. Ситуація, що склалася, може привести до розвитку нутрієнтних дефіцитів та аліментарнозалежних захворювань. З метою профілактики необхідно проводити науково обґрунтовану корекцію харчових
раціон
ів студентської молоді відповідно до національних рекомендацій зі здорового
харчування
.
Дод.точки доступу:
Єльцова, Л. Б.; Омельчук, С. Т.; Алексійчук, В. Д.; Петросян, А. А.
Є примірники у відділах:
всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)
Знайти схожі
>
2.
Данильчук, Петро
.
Як ліквідувати йододефіцит [Текст] / Петро Данильчук> // Пенсійний кур'єр. - 2018. -
21 груд. (№ 51)
. - С. 10
Рубрики:
Мікроелементи
Йод
Кл.слова (ненормовані):
раціон
харчування
--
йодована сіль
--
профілактика йододефіциту
Анотація:
Йод стимулює вироблення гормонів щитоподібної залози, що впливають на перебіг обмінних процесів у всіх системах організму. Від кількості йоду залежать артеріальний тиск і частота серцебиття, розщеплення жиру і рівень глюкози, а особливо мозкова діяльність і розумові здібності.
Знайти схожі
>
3.
Оцінка обізнаності та
усвідомлення студентською молоддю ролі
харчування
у розвитку неінфекційних захворювань [Текст] / А. М. Сердюк [та ін.]> // Довкілля та здоров'я. - 2019. -
№ 2
. - С. 27-31 : рис., табл. - Бібліогр.: с. 31
УДК
613.96:613.2
Рубрики:
Студенти--
Раціон
альне
харчування
--Дослідження
Кл.слова (ненормовані):
соціологічне опитування
--
фактори розвитку НІЗ
--
не
раціон
альне
харчування
--
здоровий спосіб життя
--
раціон
харчування
Анотація:
Досліджено особливості обізнаності та усвідомлення студентами вишів різного профілю щодо здорового способу життя і загрози для здоров'я основних факторів ризику розвитку НІЗ, насамперед
харчування
.
Дод.точки доступу:
Сердюк, А. М.; Гуліч, М. П.; Петренко, О. Д.; Любарська, Л. С.; Коблянська, А. В.
Є примірники у відділах:
всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)
Знайти схожі
повний формат
короткий формат
всі знайдені
відмічені
окрім відмічених
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)