Головна
Шановні користувачі!
Чернігівська ОУНБ ім. Софії та Олександра Русових проводить роботу відповідно до
Рекомендацій Міністерства культури та інформаційної політики України
щодо актуалізації бібліотечних фондів у зв'язку зі збройною агресією російської федерації проти України.
Авторизація
Прізвище
Пароль
Увійти
 
Вид пошуку
 
Стандартний
Розширений
Професійний
Розподілений
За словником
Бази даних
Електронна картотека аналітичного опису статей - результати пошуку
Електронний каталог книг
Електронна картотека аналітичного опису статей
Зведений краєзнавчий каталог Чернігівщини
Електронна бібліотека
Електронний каталог відділу мистецтв (ноти, диски, грамплатівки)
Електронний каталог книг іноземними мовами
Друковані ЗМІ про нас
Зона пошуку
Ключові слова
Автор
Назва
Рік видання
Формат представлення знайдених документів:
повний
інформаційний
короткий
Відсортувати знайдені документи за:
автором
назвою
роком видання
типом документа
Пошуковий запит:
(<.>S=Харчування -- Гуцули<.>)
Загальна кількість знайдених документів
:
2
Показані документи
с 1 за 2
>
1.
Боренько, Н. В.
Локальні особливості народного
харчування
у XX столітті на Побужжі Гуцульщини та Покуття / Н. В. Боренько> // Народна творчість та етнологія. - 2013. -
№ 6
. - С. 37-48 : іл. - Бібліогр. в кінці ст.
ББК
36
Рубрики:
Харчування
--
Гуцули
Кухня українська--
Гуцули
Гуцули
--Звичаї і обряди
Анотація:
У статті розглянуто окремі питання народного
харчування
на території Косівського району Івано-Франківської області. Ця місцевість ділиться на Гуцульщину (південно-східна частина) та Покуття (північно-східна частина). Такий поділ зумовлює багато локальних відмінностей у рецептурі та приготуванні повсякденної їжі в польових і домашніх умовах, а також у специфіці святкових і обрядових страв.
Є примірники у відділах:
всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)
Знайти схожі
>
2.
Величко, Т. В.
Традиції народного
харчування
гуцулів Верховинського району Івано-Франківської області / Т. В. Величко> // Народна творчість та етнологія. - 2013. -
№ 6
. - С. 49-56. - Бібліогр. в кінці ст. - Зміст: Основні риси моделі
харчування
гуцулів Верховини ; Їжа в обрядах календарного циклу ; Їжа та трапези в обрядах життєвого циклу ; Харчові заборони
ББК
36
Рубрики:
Харчування
--
Гуцули
Кухня українська--
Гуцули
Гуцули
--Звичаї і обряди
Анотація:
У статті розглянуто систему традиційного
харчування
гуцулів у контексті життєзабезпечення етносу. Проаналізовано вплив міжкультурних та глобалізаційних чинників у системі сучасного
харчування
населення (за матеріалами польових досліджень Верховини).
Є примірники у відділах:
всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)
Знайти схожі
повний формат
короткий формат
всі знайдені
відмічені
окрім відмічених
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)