Авторизація
Прізвище
Пароль  
Увійти
 

Вид пошуку

 

Бази даних


Електронна картотека аналітичного опису статей - результати пошуку

Зона пошуку
Знайдено у інших БД:Електронний каталог книг (1)
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>K=консерванти<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 18
Показані документи с 1 за 18
1.


    Якутенко, О.
    Хімія та здоров'я: швидка їжа : учнівський творчо-пошуковий практико-орієнтований проект / О. Якутенко // Відкритий урок: розробки, технології, досвід. - 2012. - № 4. - С. 49-53
ББК 24
Рубрики: Хімія--Позакласні заходи
   Виховні заходи--Здоровий спосіб життя

Кл.слова (ненормовані):
швидка їжа -- фаст-фуд -- консерванти -- емульгатори -- стабілізатори -- барвники
Анотація: Проект розроблений з метою розвивати знання учнів про прикладне значення хімії, її позитивний і негативний вплив на життя та здоров'я людини; установити позитивні й негативні аспекти вживання швидкої їжі; надати правдиву інформацію про суть швидкої їжі; довести експериментально, що хімічний склад цих продуктів дійсно не відповідає нормальному фізіологічному розвитку людини.

Утримувачі документа:
КДПУ ім. В. Винниченка : вул. Шевченка, 1

Знайти схожі

2.


    Вольтер, Вільфрід.
    Консерванти: який препарат обрати для стада? [Текст] / Вільфрід Вольтер, Бербель Клопперт // Пропозиція. - 2012. - № 10. - С. 112-115
ББК 45
Рубрики: Тваринництво--Антибіотики--Консерванти
Анотація: Ефективність різних антибіотиків для консервації вимені корів.


Дод.точки доступу:
Клопперт, Бербель

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)


Знайти схожі

3.


    Труфанов, О. В.
    Хімічні консерванти або біологічні закваски для силосу [Текст] / О. В. Труфанов // Сучасні аграрні технології. - 2013. - № 1. - С. 44-47 : ілюстр.
Рубрики: Тваринництво
   Корми

   Силос

Кл.слова (ненормовані):
тварини -- кормовиробництво -- біологічні закваски

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)


Знайти схожі

4.


    Виговський, О.
    Відповідність якості соків вимогам чинного законодавства [Текст] : тестові дослідж. / Олексій Виговський // Директор школи, ліцею, гімназії. - 2012. - № 6. - С. 104-109 : табл.
Рубрики: Соки--Пакетовані--Якість
   Напої--Соки--Лабораторні дослідження

Кл.слова (ненормовані):
пакетовані соки -- апельсиновий сік -- марка -- виробник -- тест -- гранатовий сік -- консерванти -- барвники -- упаковка -- яблучний -- показники натуральності -- соковмісні напої
Анотація: Автор стведжує, що відповідно до вимог чинного законодавства в соках ані барвників, ані консервантів бути не повинно. Тому широко поширена думка, що пакетовані соки виготовляють "з порошку", тобто шляхом хімічного синтезу, є помилковою. Але наскільки виробники дотримуються вимог чинного законодавства, наскільки їх продукція якісна, а також наскільки написи на упаковках соків відповідають їх вмісту?


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДГН (1)
Вільні: ВДГН (1)


Знайти схожі

5.


    Левандовський , В. В.
    Зберігання фітозасобів за допомогою меду [Текст] / В. В. Левандовський // Пасіка. - 2013. - № 4. - С. 25
Рубрики: Бджільництво--Продукти бджільництва--Мед
   Фітотерапія

Кл.слова (ненормовані):
антибактеріальна дія меду -- консервуючі властивості меду -- природні консерванти
Анотація: Використання меду як консерванту під час приготування фітозасобів дозволить розширити та якісно покращити застосування фітотерапії в лікуванні хворих та оздоровленні населення.

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)


Знайти схожі

6.


    Набок, В.
    Ищете плесень? А плесени нет! [Текст] / В. Набок // Зерно. - 2013. - № 4. - С. 229-233 : ил.
Рубрики: Хлібопекарське виробництво
   Хлібозаводи

   Мікроорганізми

Кл.слова (ненормовані):
антисанітарія -- цвіль -- консерванти

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)


Знайти схожі

7.


    Крюков, Д.
    Цільовий вибір препарату в період сухостою [Текст] / Д. Крюков // Пропозиція. - 2014. - № 7-8. - С. 170-172
ББК 45/46
Рубрики: Тваринництво--Антибіотики--Консерванти
Анотація: Аналіз впливу препаратів на збудник маститу.


Знайти схожі

8.


    Подобєд, Л.
    Замінити мінеральну частину преміксу [Текст] / Л. Подобєд, І. Баланчук // Пропозиція. - 2015. - № 9. - С. 171-173
ББК 48
Рубрики: Тваринництво--Антибіотики--Консерванти
Анотація: Кормові добавки для сільськогосподарських тварин та птиці.


Дод.точки доступу:
Баланчук, І.

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)


Знайти схожі

9.


    Нетрибійчук, Олександр.
    Е - харчові добавки, або Що ми споживаємо з їжею. [Текст] : позакл. захід у 10-11 кл. / О. Нетрибійчук // Хімія (Шкільний світ). - 2016. - № 4. - С. 17-20 : ілюстр.
Рубрики: Хімія--Загальноосвітні школи--Досвід
Кл.слова (ненормовані):
синтетичні барвники -- консерванти -- уротропін -- натрій нітрит -- аспартам


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)


Знайти схожі

10.


    Павлюк, Игорь.
    Гиганты с большим аппетитом. Кормоуборочные комбайны выходят на новый уровень популярности в украинском АПК [Текст] / И. Павлюк // Зерно. - 2016. - № 7. - С. 170-172 : фот. цв.
Рубрики: Сільськогосподарська техніка--Кормозбиральні комбайни--Продуктивність--Надійність техніки
Кл.слова (ненормовані):
технічні рішення -- силос -- консерванти


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)


Знайти схожі

11.


    Петриченко, В. Ф.
    Біохімія силосу [Текст] / В. Ф. Петриченко // Ефективне тваринництво. - 2017. - № 1. - С. 21-25
Рубрики: Рослинні корми--Консервування--Біохімічні процеси
Кл.слова (ненормовані):
кормова маса -- комбісилос -- гідроліз складних органічних сполук -- анаеробна ферментизація -- молочнокисле бродіння -- маслянокисле бродіння -- хімічні консерванти
Анотація: Силос в раціонах сільськогосподарських тварин - один з основних кормів в зимово-стійловий період. Розглядаються біохімічні процеси при силосуванні рослинних кормів.


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)


Знайти схожі

12.


    Загородній, А.
    Застосування інокулянтів при консервуванні кукурудзяного силосу [Текст] / А. Загородній // Тваринництво та ветеринарія. - 2017. - № 4. - С. 50-51 : табл.
Рубрики: Корми--Силос--Дослідження
Кл.слова (ненормовані):
зелені корми -- консерванти


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)


Знайти схожі

13.


    Тищенко, Алла.
    Харчові добавки з позначенням "Е" [Текст] / А. Тищенко // Пожежна та техногенна безпека. - 2017. - № 11. - С. 40
Рубрики: Харчові домішки--Поради
Кл.слова (ненормовані):
хімічні харчові добавки -- Міжнародна система класифікації -- фарбники -- консерванти -- антиоксиданти -- стабілізатори -- емульгатори -- підсилювачі смаку


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)


Знайти схожі

14.


    Пилипенко, Тетяна.
    Дослідження якості косметичних кремів для рук [Текст] / Тетяна Пилипенко, Юлія Рябчун, Вероніка Єфімова // Технічні науки та технології. - 2017. - № 4. - С. 210-216 : табл. - Бібліогр.: с. 214-215 . - ISSN 2411-5363
УДК
Рубрики: Косметика--Догляд за шкірою
Кл.слова (ненормовані):
колоїдна стабільність -- консерванти -- косметичні продукти
Анотація: У статті проведено аналіз композиційних складових та основних фізико-хімічних показників якості косметичних кремів по догляду за шкірою рук вітчизняного та закордонного виробництва, представлених на споживчому ринку України.


Дод.точки доступу:
Рябчун, Юлія; Єфімова, Вероніка

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)


Знайти схожі

15.


   
    Ефективність контролю якості харчових продуктів методом тонкошарової хроматографії [Текст] / Ольга Сиза, Ірина Тимкова, Олеся Савченко, Вікторія Челябієва // Технічні науки та технології : науковий журнал. - 2018. - № 1. - С. 150-158 : рис., табл. - Бібліогр.: с. 156 . - ISSN 2411-5363
УДК
Рубрики: Якість--Контроль--Харчові продукти
Кл.слова (ненормовані):
дезінформація -- консерванти -- йодометричний метод
Анотація: У статті показана доцільність використання методу тонкошарової хроматографії для аналізу якісного й кількісного складу харчових продуктів. Метод відрізняється простотою виконання, невисокою вартістю, дозволяє одночасно досліджувати декілька проб речовин і може застосовуватись як експрес-метод.


Дод.точки доступу:
Сиза, Ольга; Тимкова, Ірина; Савченко, Олеся; Челябієва, Вікторія

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)


Знайти схожі

16.


    Білай, Д. В.
    Консерванти - міфи та правда. або "Е" - від а до я [Текст] / Д. В. Білай // Безпека життєдіяльності. - 2020. - № 5. - С. 7-8 : фот.
Рубрики: Харчові домішки--Консерванти
Кл.слова (ненормовані):
харчові добавки -- законодавство -- виробництво -- хімічні сполуки -- антибіотики і консерванти синтетичного походження -- Е200-Е299 -- ефективність -- інгібітори розвитку мікроорганізмів "псування" -- дифеніл, ортофенілфенол, ортофенілфенолят -- нізін -- парабени -- бензоат натрію -- фосфати
Анотація: Донині рівень контролю на підприємствах за кількісним унесенням харчових добавок (зокрема консервантів) - неналежний. Вживання більшості харчових продуктів з прилавків магазинів на сьогодні є небезпечним для здоров'я людини.


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)


Знайти схожі

17.


    Білай, Д. В.
    Синтетичні харчі, або яку ковбасу ми їмо? [Текст] / Д. В. Білай // Безпека життєдіяльності. - 2020. - № 11. - С. 10-11 : фот.
Рубрики: Харчові продукти--Безпека--Якість
Кл.слова (ненормовані):
барвники -- консерванти -- загусники і стабілізатори -- емульгатори -- підсилювачі смаку -- підсолоджувачі-розрихлювачі -- пластик -- підсумок
Анотація: Про безпеку харчових продуктів.


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)


Знайти схожі

18.


    Ільченко, Н. В.
    Споживайте безпечно перші літні смаколики [Текст] / Н. В. Ільченко // Безпека життєдіяльності. - 2021. - № 6. - С. 5-6 : фот.
Рубрики: Ягоди--Споживання--Основи здоров'я
Кл.слова (ненормовані):
полуниця -- мінеральні добрива -- консерванти -- нітрати
Анотація: Про першу літню ягоду полуницю. На жаль, сьогодні недобросовісні виробники прагнуть виростити не корисну, а красиву полуницю. Для цього вони додають під час вирощування мінеральні добрива з нітратами. Автор дає поради, як зменшити їх кількість у полуниці.


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)


Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)