Пошуковий запит: (<.>K=консерванти<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 18
Показані документи с 1 за 18 |
>1.
|
Якутенко, О. Хімія та здоров'я: швидка їжа : учнівський творчо-пошуковий практико-орієнтований проект / О. Якутенко> // Відкритий урок: розробки, технології, досвід. - 2012. - № 4. - С. 49-53
ББК 24 Рубрики: Хімія--Позакласні заходи Виховні заходи--Здоровий спосіб життя Кл.слова (ненормовані): швидка їжа -- фаст-фуд -- консерванти -- емульгатори -- стабілізатори -- барвники Анотація: Проект розроблений з метою розвивати знання учнів про прикладне значення хімії, її позитивний і негативний вплив на життя та здоров'я людини; установити позитивні й негативні аспекти вживання швидкої їжі; надати правдиву інформацію про суть швидкої їжі; довести експериментально, що хімічний склад цих продуктів дійсно не відповідає нормальному фізіологічному розвитку людини.
Утримувачі документа: КДПУ ім. В. Винниченка : вул. Шевченка, 1 Знайти схожі
|
>2.
|
Вольтер, Вільфрід. Консерванти: який препарат обрати для стада? [Текст] / Вільфрід Вольтер, Бербель Клопперт> // Пропозиція. - 2012. - № 10. - С. 112-115
ББК 45 Рубрики: Тваринництво--Антибіотики--Консерванти Анотація: Ефективність різних антибіотиків для консервації вимені корів.
Дод.точки доступу: Клопперт, Бербель Є примірники у відділах:
всього 1 : ВДЕТПСГН (1) Вільні: ВДЕТПСГН (1)
Знайти схожі
|
>3.
|
Труфанов, О. В. Хімічні консерванти або біологічні закваски для силосу [Текст] / О. В. Труфанов> // Сучасні аграрні технології. - 2013. - № 1. - С. 44-47 : ілюстр.
Рубрики: Тваринництво Корми Силос Кл.слова (ненормовані): тварини -- кормовиробництво -- біологічні закваски
Є примірники у відділах:
всього 1 : ВДЕТПСГН (1) Вільні: ВДЕТПСГН (1)
Знайти схожі
|
>4.
|
Виговський, О. Відповідність якості соків вимогам чинного законодавства [Текст] : тестові дослідж. / Олексій Виговський> // Директор школи, ліцею, гімназії. - 2012. - № 6. - С. 104-109 : табл.
Рубрики: Соки--Пакетовані--Якість Напої--Соки--Лабораторні дослідження Кл.слова (ненормовані): пакетовані соки -- апельсиновий сік -- марка -- виробник -- тест -- гранатовий сік -- консерванти -- барвники -- упаковка -- яблучний -- показники натуральності -- соковмісні напої Анотація: Автор стведжує, що відповідно до вимог чинного законодавства в соках ані барвників, ані консервантів бути не повинно. Тому широко поширена думка, що пакетовані соки виготовляють "з порошку", тобто шляхом хімічного синтезу, є помилковою. Але наскільки виробники дотримуються вимог чинного законодавства, наскільки їх продукція якісна, а також наскільки написи на упаковках соків відповідають їх вмісту?
Є примірники у відділах:
всього 1 : ВДГН (1) Вільні: ВДГН (1)
Знайти схожі
|
>5.
|
Левандовський , В. В. Зберігання фітозасобів за допомогою меду [Текст] / В. В. Левандовський > // Пасіка. - 2013. - № 4. - С. 25
Рубрики: Бджільництво--Продукти бджільництва--Мед Фітотерапія Кл.слова (ненормовані): антибактеріальна дія меду -- консервуючі властивості меду -- природні консерванти Анотація: Використання меду як консерванту під час приготування фітозасобів дозволить розширити та якісно покращити застосування фітотерапії в лікуванні хворих та оздоровленні населення.
Є примірники у відділах:
всього 1 : ВДЕТПСГН (1) Вільні: ВДЕТПСГН (1)
Знайти схожі
|
>6.
|
Набок, В. Ищете плесень? А плесени нет! [Текст] / В. Набок> // Зерно. - 2013. - № 4. - С. 229-233 : ил.
Рубрики: Хлібопекарське виробництво Хлібозаводи Мікроорганізми Кл.слова (ненормовані): антисанітарія -- цвіль -- консерванти
Є примірники у відділах:
всього 1 : ВДЕТПСГН (1) Вільні: ВДЕТПСГН (1)
Знайти схожі
|
>7.
|
Крюков, Д. Цільовий вибір препарату в період сухостою [Текст] / Д. Крюков> // Пропозиція. - 2014. - № 7-8. - С. 170-172
ББК 45/46 Рубрики: Тваринництво--Антибіотики--Консерванти Анотація: Аналіз впливу препаратів на збудник маститу.
Знайти схожі
|
>8.
|
Подобєд, Л. Замінити мінеральну частину преміксу [Текст] / Л. Подобєд, І. Баланчук> // Пропозиція. - 2015. - № 9. - С. 171-173
ББК 48 Рубрики: Тваринництво--Антибіотики--Консерванти Анотація: Кормові добавки для сільськогосподарських тварин та птиці.
Дод.точки доступу: Баланчук, І. Є примірники у відділах:
всього 1 : ВДЕТПСГН (1) Вільні: ВДЕТПСГН (1)
Знайти схожі
|
>9.
|
Нетрибійчук, Олександр. Е - харчові добавки, або Що ми споживаємо з їжею. [Текст] : позакл. захід у 10-11 кл. / О. Нетрибійчук> // Хімія (Шкільний світ). - 2016. - № 4. - С. 17-20 : ілюстр.
Рубрики: Хімія--Загальноосвітні школи--Досвід Кл.слова (ненормовані): синтетичні барвники -- консерванти -- уротропін -- натрій нітрит -- аспартам
Є примірники у відділах:
всього 1 : ВДЕТПСГН (1) Вільні: ВДЕТПСГН (1)
Знайти схожі
|
>10.
|
Павлюк, Игорь. Гиганты с большим аппетитом. Кормоуборочные комбайны выходят на новый уровень популярности в украинском АПК [Текст] / И. Павлюк> // Зерно. - 2016. - № 7. - С. 170-172 : фот. цв.
Рубрики: Сільськогосподарська техніка--Кормозбиральні комбайни--Продуктивність--Надійність техніки Кл.слова (ненормовані): технічні рішення -- силос -- консерванти
Є примірники у відділах:
всього 1 : ВДЕТПСГН (1) Вільні: ВДЕТПСГН (1)
Знайти схожі
|
>11.
|
Петриченко, В. Ф. Біохімія силосу [Текст] / В. Ф. Петриченко> // Ефективне тваринництво. - 2017. - № 1. - С. 21-25
Рубрики: Рослинні корми--Консервування--Біохімічні процеси Кл.слова (ненормовані): кормова маса -- комбісилос -- гідроліз складних органічних сполук -- анаеробна ферментизація -- молочнокисле бродіння -- маслянокисле бродіння -- хімічні консерванти Анотація: Силос в раціонах сільськогосподарських тварин - один з основних кормів в зимово-стійловий період. Розглядаються біохімічні процеси при силосуванні рослинних кормів.
Є примірники у відділах:
всього 1 : ВДЕТПСГН (1) Вільні: ВДЕТПСГН (1)
Знайти схожі
|
>12.
|
Загородній, А. Застосування інокулянтів при консервуванні кукурудзяного силосу [Текст] / А. Загородній> // Тваринництво та ветеринарія. - 2017. - № 4. - С. 50-51 : табл.
Рубрики: Корми--Силос--Дослідження Кл.слова (ненормовані): зелені корми -- консерванти
Є примірники у відділах:
всього 1 : ВДЕТПСГН (1) Вільні: ВДЕТПСГН (1)
Знайти схожі
|
>13.
|
Тищенко, Алла. Харчові добавки з позначенням "Е" [Текст] / А. Тищенко> // Пожежна та техногенна безпека. - 2017. - № 11. - С. 40
Рубрики: Харчові домішки--Поради Кл.слова (ненормовані): хімічні харчові добавки -- Міжнародна система класифікації -- фарбники -- консерванти -- антиоксиданти -- стабілізатори -- емульгатори -- підсилювачі смаку
Є примірники у відділах:
всього 1 : ВДЕТПСГН (1) Вільні: ВДЕТПСГН (1)
Знайти схожі
|
>14.
|
Пилипенко, Тетяна. Дослідження якості косметичних кремів для рук [Текст] / Тетяна Пилипенко, Юлія Рябчун, Вероніка Єфімова> // Технічні науки та технології. - 2017. - № 4. - С. 210-216 : табл. - Бібліогр.: с. 214-215
. - ISSN 2411-5363 Рубрики: Косметика--Догляд за шкірою Кл.слова (ненормовані): колоїдна стабільність -- консерванти -- косметичні продукти Анотація: У статті проведено аналіз композиційних складових та основних фізико-хімічних показників якості косметичних кремів по догляду за шкірою рук вітчизняного та закордонного виробництва, представлених на споживчому ринку України.
Дод.точки доступу: Рябчун, Юлія; Єфімова, Вероніка Є примірники у відділах:
всього 1 : ВДЕТПСГН (1) Вільні: ВДЕТПСГН (1)
Знайти схожі
|
>15.
|
Ефективність контролю якості харчових продуктів методом тонкошарової хроматографії [Текст] / Ольга Сиза, Ірина Тимкова, Олеся Савченко, Вікторія Челябієва> // Технічні науки та технології : науковий журнал. - 2018. - № 1. - С. 150-158 : рис., табл. - Бібліогр.: с. 156
. - ISSN 2411-5363 Рубрики: Якість--Контроль--Харчові продукти Кл.слова (ненормовані): дезінформація -- консерванти -- йодометричний метод Анотація: У статті показана доцільність використання методу тонкошарової хроматографії для аналізу якісного й кількісного складу харчових продуктів. Метод відрізняється простотою виконання, невисокою вартістю, дозволяє одночасно досліджувати декілька проб речовин і може застосовуватись як експрес-метод.
Дод.точки доступу: Сиза, Ольга; Тимкова, Ірина; Савченко, Олеся; Челябієва, Вікторія Є примірники у відділах:
всього 1 : ВДЕТПСГН (1) Вільні: ВДЕТПСГН (1)
Знайти схожі
|
>16.
|
Білай, Д. В. Консерванти - міфи та правда. або "Е" - від а до я [Текст] / Д. В. Білай> // Безпека життєдіяльності. - 2020. - № 5. - С. 7-8 : фот.
Рубрики: Харчові домішки--Консерванти Кл.слова (ненормовані): харчові добавки -- законодавство -- виробництво -- хімічні сполуки -- антибіотики і консерванти синтетичного походження -- Е200-Е299 -- ефективність -- інгібітори розвитку мікроорганізмів "псування" -- дифеніл, ортофенілфенол, ортофенілфенолят -- нізін -- парабени -- бензоат натрію -- фосфати Анотація: Донині рівень контролю на підприємствах за кількісним унесенням харчових добавок (зокрема консервантів) - неналежний. Вживання більшості харчових продуктів з прилавків магазинів на сьогодні є небезпечним для здоров'я людини.
Є примірники у відділах:
всього 1 : ВДЕТПСГН (1) Вільні: ВДЕТПСГН (1)
Знайти схожі
|
>17.
|
Білай, Д. В. Синтетичні харчі, або яку ковбасу ми їмо? [Текст] / Д. В. Білай> // Безпека життєдіяльності. - 2020. - № 11. - С. 10-11 : фот.
Рубрики: Харчові продукти--Безпека--Якість Кл.слова (ненормовані): барвники -- консерванти -- загусники і стабілізатори -- емульгатори -- підсилювачі смаку -- підсолоджувачі-розрихлювачі -- пластик -- підсумок Анотація: Про безпеку харчових продуктів.
Є примірники у відділах:
всього 1 : ВДЕТПСГН (1) Вільні: ВДЕТПСГН (1)
Знайти схожі
|
>18.
|
Ільченко, Н. В. Споживайте безпечно перші літні смаколики [Текст] / Н. В. Ільченко> // Безпека життєдіяльності. - 2021. - № 6. - С. 5-6 : фот.
Рубрики: Ягоди--Споживання--Основи здоров'я Кл.слова (ненормовані): полуниця -- мінеральні добрива -- консерванти -- нітрати Анотація: Про першу літню ягоду полуницю. На жаль, сьогодні недобросовісні виробники прагнуть виростити не корисну, а красиву полуницю. Для цього вони додають під час вирощування мінеральні добрива з нітратами. Автор дає поради, як зменшити їх кількість у полуниці.
Є примірники у відділах:
всього 1 : ВДЕТПСГН (1) Вільні: ВДЕТПСГН (1)
Знайти схожі
|
|