Авторизація
Прізвище
Пароль  
Увійти
 

Вид пошуку

 

Бази даних


Електронна картотека аналітичного опису статей - результати пошуку

Зона пошуку
у знайденому
Формат представлення знайдених документів:
повний інформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>A=Буяльська, Наталія$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 12
Показані документи с 1 за 10
 1-10    11-12 
1.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання : 664.66.022.39
Автор(и) : Буяльська, Наталія, Музиченко, Олена
Назва : Використання кальцієвмісних добавок у виробництві хлібобулочних виробів функціонального призначення
Місце публікування : Технічні науки та технології: науковий журнал/ Черніг. нац. технол. ун-т. - 2018. - № 1. - С. 168-177: табл. - ISSN 2411-5363 (Шифр Т871273/2018/1). - ISSN 2411-5363
Примітки : Бібліогр.: с. 174
УДК : 664.66.022.39 + DOI: 10.25140/2411-5363-2018-1(1)0168-177
Предметні рубрики: Хлібопекарське виробництво-- Добавки-- Кальцій
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): макроелементи--рецептура--пліснявіння--патогенна мікрофлора
Анотація: Забезпечити оптимальне споживання кальцію з раціоном за допомогою звичайних продуктів харчування важко, і це порушує питання про необхідність створення продуктів функціонального призначення, додатково збагачених цим макроелементом. Саме на основі хліба легко створити функціональний продукт з додаванням різноманітних біологічно-активних добавок, які, на відміну від традиційного продукту, спрямовані на оздоровлення та профілактику основних захворювань.
Знайти схожі

2.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання : 664.66.022.39
Автор(и) : Буяльська, Наталія, Ткаченко, Юлія, Денисова, Наталія
Назва : Використання продуктів переробки цикорію коренеплідного в технології виробництва борошняних кондитерських виробів
Місце публікування : Технічні науки та технології: науковий журнал/ Черніг. нац. технол. ун-т. - 2018. - № 2. - С. 196-203: рис., табл. (Шифр Т871273/2018/2)
Примітки : Бібліогр.: с. 201
УДК : 664.66.022.39
Предметні рубрики: Кондитерські вироби-- Технологія виробництва
Переробка продукції-- Цикорій
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): інсулін--пісочне тісто--печиво
Анотація: У статті доведено доцільність використання порошку цикорію для розроблення нових сортів борошняних кондитерських виробів із підвищеною харчовою цінністю, які рекомендовані як для масового споживання, так і як продукти функціонального харчування.
Знайти схожі

3.

Форма документа : Стаття зі збірника (однотомник)
Шифр видання :
Автор(и) : Цибуля, Сергій, Старчак, Валентина, Іваненко, Костянтин, Буяльська, Наталія, Костенко, Ігор, Мачульський, Григорій
Назва : Захист навколишнього середовища від енергетичного забруднення
Місце публікування : Україна - ЄС. Інновації в освіті, технологіях, економіці та праві: зб. міжнар. наук. праць, 24-28 квіт., 2018 р., Словаччина-Чехія . - Чернігів: ЧНТУ, 2018. - С. 149-153: рис. (Шифр 001/У 45-234275)
Примітки : Бібліогр. в кінці ст.
Предметні рубрики: Екологічна безпека
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): очистка стічних вод--утилізація відходів--техногенні аварії--деградація земель--вібрація--радіація
Знайти схожі

4.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання : 664.641.4
Автор(и) : Денисова, Наталя, Гаркава, Аліна, Буяльська, Наталія
Назва : Використання збродженого яблучного соку в технології виробництва житньо-пшеничного хліба
Місце публікування : Технічні науки та технології. - 2019. - № 2. - С. 129-136: табл. (Шифр Т871273/2019/2)
УДК : 664.641.4
Предметні рубрики: Хлібопекарське виробництво
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): закваски спонтанного бродіння--технологія виготовлення--харчова цінність хлібобулочних виробів--технологічне перероблення зерна--контроль якості заквасок--дослідження якості тіста--кислотність закваски і тіста
Знайти схожі

5.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання : 664.66.022.39
Автор(и) : Буяльська, Наталія, Воєдило, Валерія, Денисова, Наталя
Назва : Використання йодовмісних добавок у виробництві хлібобулочних виробів оздоровчого призначення
Місце публікування : Технічні науки та технології. - 2019. - № 2. - С. 137-144: рис., табл. (Шифр Т871273/2019/2)
Примітки : Бібліогр.: с. 141-143
УДК : 664.66.022.39
Предметні рубрики: Хлібопекарське виробництво-- Харчові домішки-- Йод
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): мікроелементи--забезпечення населення йодом--захворювання--збагачення кухонної солі калій йодатом--вміст йоду в збагачених виробах--показники якості тіста--доцільність застосування йодовмісних добавок
Знайти схожі

6.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання : 637.07
Автор(и) : Буяльська, Наталія, Купчик, Олена, Денисова, Наталя
Назва : Використання сорбентів для зниження концентрації важких металів у молочній сировині
Місце публікування : Технічні науки та технології. - 2019. - № 1. - С. 181-188: табл. (Шифр Т871273/2019/1)
Примітки : Бібліогр.: с. 186-187
УДК : 637.07
Предметні рубрики: Молочна сировина-- Виробництво-- Сорбенти-- Важкі метали
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): токсиканти--концерогени--детоксикація
Анотація: У статті вирішено наукові та практичні питання, пов'язані із моніторингом важких металів у сухому молоці. Проведені дослідження дозволять використовувати молоко-сировину з підвищеним змістом важких металів в подальшому виробництві молочних продуктів.
Знайти схожі

7.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання : 664.66.022.39
Автор(и) : Буяльська, Наталія, Литвиненко, Олена, Денисова, Наталя
Назва : Використання продуктів переробки амаранту у виробництві хлібобулочних виробів
Місце публікування : Технічні науки та технології. - 2019. - № 3. - С. 226-233: табл. (Шифр Т871273/2019/3)
Примітки : Бібліогр.: с. 231-233
УДК : 664.66.022.39
Предметні рубрики: Хлібопекарне виробництво-- Добавки
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): рогалики фруктові--органолептичні показники--фізико-хімічні показники--добавка шпроту насіння амаранту--подрібнене листя амаранту
Знайти схожі

8.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання : 664.641.4
Автор(и) : Денисова, Наталя, Зінюк, Маргарита, Буяльська, Наталія
Назва : Використання добавок безглютенового борошна в технології виробництва хлібобулочних виробів
Місце публікування : Технічні науки та технології. - 2019. - № 3. - С. 234-240: табл. (Шифр Т871273/2019/3)
Примітки : Бібліогр.: с. 239-240
УДК : 664.641.4
Предметні рубрики: Хлібопекарне виробництво-- Добавки
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): пшеничний хліб--безглютенове борошно рисове--безглютенове борошно гречане--безглютенове борошно кукурудзяне--корисність хлібобулочних виробів--органолептичні характеристики хлібобулочних виробів
Знайти схожі

9.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання : 663.67:664.168.81
Автор(и) : Денисова, Наталя, Карцан, Владислава, Буяльська, Наталія
Назва : Дослідження використання цукрозамінників у технології виробництва плодово-ягідного морозива
Місце публікування : Технічні науки та технології: науковий журнал. - 2020. - № 2. - С. 263-268: рис., табл. (Шифр Т871273/2020/2)
Примітки : Бібліогр.: с. 266-267
УДК : 663.67:664.168.81
Предметні рубрики: Морозиво-- Виробництво
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): протеїн--синтетичні добавки--фруктоза
Знайти схожі

10.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання : 628.35
Автор(и) : Замай, Жанна, Дзюба, Валентина, Буяльська, Наталія
Назва : Дослідження можливості доочищення стічних вод молокопереробних заводів за допомогою біопрепаратів
Місце публікування : Технічні науки та технології: науковий журнал/ Черніг. нац. технол. ун-т. - 2020. - № 3. - С. 286-292: табл. (Шифр Т871273/2020/3)
Примітки : Бібліогр.: с. 289-290
УДК : 628.35
Предметні рубрики: Молокопереробні підприємства-- Біопрепарати-- Очищення-- Стічні води
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): гідрохімічні показники--природні водоймища--сироватка
Анотація: У статті визначено можливість та ефективність доочистки стічних вод підприємств молокопереробної галузі за допомогою біопрепаратів.
Знайти схожі

 1-10    11-12 
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)