Головна
Шановні користувачі!
Чернігівська ОУНБ ім. Софії та Олександра Русових проводить роботу відповідно до
Рекомендацій Міністерства культури та інформаційної політики України
щодо актуалізації бібліотечних фондів у зв'язку зі збройною агресією російської федерації проти України.
Авторизація
Прізвище
Пароль
Увійти
 
Вид пошуку
 
Стандартний
Розширений
Професійний
Розподілений
За словником
Бази даних
Електронна картотека аналітичного опису статей - результати пошуку
Електронний каталог книг
Електронна картотека аналітичного опису статей
Зведений краєзнавчий каталог Чернігівщини
Електронна бібліотека
Електронний каталог відділу мистецтв (ноти, диски, грамплатівки)
Електронний каталог книг іноземними мовами
Друковані ЗМІ про нас
Зона пошуку
Ключові слова
Автор
Назва
Рік видання
у знайденому
Формат представлення знайдених документів:
повний
інформаційний
короткий
Відсортувати знайдені документи за:
автором
назвою
роком видання
типом документа
Пошуковий запит:
(<.>A=Буяльська, Наталія$<.>)
Загальна кількість знайдених документів
:
12
Показані документи
с 1 за 10
1-10
11-12
1.
Форма документа
: Стаття із журналу
Шифр видання
: 664.66.022.39
Автор(и)
:
Буяльська, Наталія
, Музиченко, Олена
Назва
: Використання кальцієвмісних добавок у виробництві хлібобулочних виробів функціонального призначення
Місце публікування
: Технічні науки та технології: науковий журнал/ Черніг. нац. технол. ун-т. - 2018. - № 1. - С. 168-177: табл. - ISSN 2411-5363 (Шифр Т871273/2018/1). - ISSN 2411-5363
Примітки
: Бібліогр.: с. 174
УДК
: 664.66.022.39 + DOI: 10.25140/2411-5363-2018-1(1)0168-177
Предметні рубрики:
Хлібопекарське виробництво-- Добавки-- Кальцій
Ключові слова
(''Вільн.індекс.''): макроелементи--рецептура--пліснявіння--патогенна мікрофлора
Анотація:
Забезпечити оптимальне споживання кальцію з раціоном за допомогою звичайних продуктів харчування важко, і це порушує питання про необхідність створення продуктів функціонального призначення, додатково збагачених цим макроелементом. Саме на основі хліба легко створити функціональний продукт з додаванням різноманітних біологічно-активних добавок, які, на відміну від традиційного продукту, спрямовані на оздоровлення та профілактику основних захворювань.
Знайти схожі
2.
Форма документа
: Стаття із журналу
Шифр видання
: 664.66.022.39
Автор(и)
:
Буяльська, Наталія
, Ткаченко, Юлія, Денисова, Наталія
Назва
: Використання продуктів переробки цикорію коренеплідного в технології виробництва борошняних кондитерських виробів
Місце публікування
: Технічні науки та технології: науковий журнал/ Черніг. нац. технол. ун-т. - 2018. - № 2. - С. 196-203: рис., табл. (Шифр Т871273/2018/2)
Примітки
: Бібліогр.: с. 201
УДК
: 664.66.022.39
Предметні рубрики:
Кондитерські вироби-- Технологія виробництва
Переробка продукції-- Цикорій
Ключові слова
(''Вільн.індекс.''): інсулін--пісочне тісто--печиво
Анотація:
У статті доведено доцільність використання порошку цикорію для розроблення нових сортів борошняних кондитерських виробів із підвищеною харчовою цінністю, які рекомендовані як для масового споживання, так і як продукти функціонального харчування.
Знайти схожі
3.
Форма документа
: Стаття зі збірника (однотомник)
Шифр видання
:
Автор(и)
: Цибуля, Сергій, Старчак, Валентина, Іваненко, Костянтин,
Буяльська, Наталія
, Костенко, Ігор, Мачульський, Григорій
Назва
: Захист навколишнього середовища від енергетичного забруднення
Місце публікування
: Україна - ЄС. Інновації в освіті, технологіях, економіці та праві: зб. міжнар. наук. праць, 24-28 квіт., 2018 р., Словаччина-Чехія . - Чернігів: ЧНТУ, 2018. - С. 149-153: рис. (Шифр 001/У 45-234275)
Примітки
: Бібліогр. в кінці ст.
Предметні рубрики:
Екологічна безпека
Ключові слова
(''Вільн.індекс.''): очистка стічних вод--утилізація відходів--техногенні аварії--деградація земель--вібрація--радіація
Знайти схожі
4.
Форма документа
: Стаття із журналу
Шифр видання
: 664.641.4
Автор(и)
: Денисова, Наталя, Гаркава, Аліна,
Буяльська, Наталія
Назва
: Використання збродженого яблучного соку в технології виробництва житньо-пшеничного хліба
Місце публікування
: Технічні науки та технології. - 2019. - № 2. - С. 129-136: табл. (Шифр Т871273/2019/2)
УДК
: 664.641.4
Предметні рубрики:
Хлібопекарське виробництво
Ключові слова
(''Вільн.індекс.''): закваски спонтанного бродіння--технологія виготовлення--харчова цінність хлібобулочних виробів--технологічне перероблення зерна--контроль якості заквасок--дослідження якості тіста--кислотність закваски і тіста
Знайти схожі
5.
Форма документа
: Стаття із журналу
Шифр видання
: 664.66.022.39
Автор(и)
:
Буяльська, Наталія
, Воєдило, Валерія, Денисова, Наталя
Назва
: Використання йодовмісних добавок у виробництві хлібобулочних виробів оздоровчого призначення
Місце публікування
: Технічні науки та технології. - 2019. - № 2. - С. 137-144: рис., табл. (Шифр Т871273/2019/2)
Примітки
: Бібліогр.: с. 141-143
УДК
: 664.66.022.39
Предметні рубрики:
Хлібопекарське виробництво-- Харчові домішки-- Йод
Ключові слова
(''Вільн.індекс.''): мікроелементи--забезпечення населення йодом--захворювання--збагачення кухонної солі калій йодатом--вміст йоду в збагачених виробах--показники якості тіста--доцільність застосування йодовмісних добавок
Знайти схожі
6.
Форма документа
: Стаття із журналу
Шифр видання
: 637.07
Автор(и)
:
Буяльська, Наталія
, Купчик, Олена, Денисова, Наталя
Назва
: Використання сорбентів для зниження концентрації важких металів у молочній сировині
Місце публікування
: Технічні науки та технології. - 2019. - № 1. - С. 181-188: табл. (Шифр Т871273/2019/1)
Примітки
: Бібліогр.: с. 186-187
УДК
: 637.07
Предметні рубрики:
Молочна сировина-- Виробництво-- Сорбенти-- Важкі метали
Ключові слова
(''Вільн.індекс.''): токсиканти--концерогени--детоксикація
Анотація:
У статті вирішено наукові та практичні питання, пов'язані із моніторингом важких металів у сухому молоці. Проведені дослідження дозволять використовувати молоко-сировину з підвищеним змістом важких металів в подальшому виробництві молочних продуктів.
Знайти схожі
7.
Форма документа
: Стаття із журналу
Шифр видання
: 664.66.022.39
Автор(и)
:
Буяльська, Наталія
, Литвиненко, Олена, Денисова, Наталя
Назва
: Використання продуктів переробки амаранту у виробництві хлібобулочних виробів
Місце публікування
: Технічні науки та технології. - 2019. - № 3. - С. 226-233: табл. (Шифр Т871273/2019/3)
Примітки
: Бібліогр.: с. 231-233
УДК
: 664.66.022.39
Предметні рубрики:
Хлібопекарне виробництво-- Добавки
Ключові слова
(''Вільн.індекс.''): рогалики фруктові--органолептичні показники--фізико-хімічні показники--добавка шпроту насіння амаранту--подрібнене листя амаранту
Знайти схожі
8.
Форма документа
: Стаття із журналу
Шифр видання
: 664.641.4
Автор(и)
: Денисова, Наталя, Зінюк, Маргарита,
Буяльська, Наталія
Назва
: Використання добавок безглютенового борошна в технології виробництва хлібобулочних виробів
Місце публікування
: Технічні науки та технології. - 2019. - № 3. - С. 234-240: табл. (Шифр Т871273/2019/3)
Примітки
: Бібліогр.: с. 239-240
УДК
: 664.641.4
Предметні рубрики:
Хлібопекарне виробництво-- Добавки
Ключові слова
(''Вільн.індекс.''): пшеничний хліб--безглютенове борошно рисове--безглютенове борошно гречане--безглютенове борошно кукурудзяне--корисність хлібобулочних виробів--органолептичні характеристики хлібобулочних виробів
Знайти схожі
9.
Форма документа
: Стаття із журналу
Шифр видання
: 663.67:664.168.81
Автор(и)
: Денисова, Наталя, Карцан, Владислава,
Буяльська, Наталія
Назва
: Дослідження використання цукрозамінників у технології виробництва плодово-ягідного морозива
Місце публікування
: Технічні науки та технології: науковий журнал. - 2020. - № 2. - С. 263-268: рис., табл. (Шифр Т871273/2020/2)
Примітки
: Бібліогр.: с. 266-267
УДК
: 663.67:664.168.81
Предметні рубрики:
Морозиво-- Виробництво
Ключові слова
(''Вільн.індекс.''): протеїн--синтетичні добавки--фруктоза
Знайти схожі
10.
Форма документа
: Стаття із журналу
Шифр видання
: 628.35
Автор(и)
: Замай, Жанна, Дзюба, Валентина,
Буяльська, Наталія
Назва
: Дослідження можливості доочищення стічних вод молокопереробних заводів за допомогою біопрепаратів
Місце публікування
: Технічні науки та технології: науковий журнал/ Черніг. нац. технол. ун-т. - 2020. - № 3. - С. 286-292: табл. (Шифр Т871273/2020/3)
Примітки
: Бібліогр.: с. 289-290
УДК
: 628.35
Предметні рубрики:
Молокопереробні підприємства-- Біопрепарати-- Очищення-- Стічні води
Ключові слова
(''Вільн.індекс.''): гідрохімічні показники--природні водоймища--сироватка
Анотація:
У статті визначено можливість та ефективність доочистки стічних вод підприємств молокопереробної галузі за допомогою біопрепаратів.
Знайти схожі
повний формат
короткий формат
всі знайдені
відмічені
окрім відмічених
1-10
11-12
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)