Біологічна роль цинку і необхідність забезпечення адекватного рівня його споживання людиною [Текст] / М. Д. Тронько [и др.] // Вісник Національної академії наук України. - 2013. - № 6. - С. 21-31 : табл. - Бібліогр. в кінці ст.
ББК 28.9 + 51.23
Рубрики: Біохімія--Мікроелементи--Цинк
   Гігієна харчування

   Ендокринологія--Дефіцит Цинку

Кл.слова (ненормовані):
дефіцит Цинку -- статеве дозрівання -- ендокринні розлади -- антиоксидантна активність -- збагачення харчових продуктів


Дод.точки доступу:
Тронько, М. Д.; Полумбрик, М. О.; Ковбаса, В. М.; Кравченко, В. І.; Бальон, Я. Г.

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДГН (1)
Вільні: ВДГН (1)





    Пащенко, Ю. Н.
    Антиоксидантна активність печінки і серця гусей за різної Е-вітамінної забезпеченості [Текст] / Ю. Н. Пащенко, О. О. Данченко, В. П. Бородай // Сучасне птахівництво. - 2013. - № 12. - С. 23-25 : табл. - Бібліогр.: с. 25
Рубрики: Ветеринарія--Гуси--Інкубатори
Кл.слова (ненормовані):
ліпопероксидація -- прооксидантно-антиоксидантна рівновага -- гіпо- і гіпероксія -- постнатальна адаптація -- антиоксидантна активність -- Е-вітамінна забезпеченість


Дод.точки доступу:
Данченко, О. О.; Бородай , В. П.

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





   
    Удосконалення технології рослинного екстракту для закладів ресторанного господарства [Текст] / Л. М. Ковбасюк, Т. І. Іщенко, А. В. Гавриш, О. В. Арпуль // Наукові праці національного університету харчових технологій. - 2015. - Том 21 № 5. - С. 191-199 : рис., табл. - Бібліогр.: с. 198-199
Рубрики: Ресторани--Харчові продукти
Кл.слова (ненормовані):
левзея сафлоровидна -- екстрагування -- сухі речовини -- антиоксидантна активність -- технології кулінарної продукції -- обладнання -- індивідуальне харчування -- екологічно чисті харчові продукти


Дод.точки доступу:
Ковбасюк, Л. М.; Іщенко, Т. І.; Гавриш, А. В.; Арпуль, О. В.

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





    Коломієць, Ю. В.
    Вплив саліцилової кислоти на компоненти антиоксидантної системи рослин томата за умов бактеріального стресу [Текст] / Ю. В. Коломієць, І. П. Григорюк , Л. М. Буценко // Карантин і захист рослин. - 2016. - № 11/12. - С. 7-11 : рис., табл. - Бібліогр.: с. 11
Рубрики: Овочівництво--Помідори--Захист рослин--Наукові дослідження
Кл.слова (ненормовані):
сорти томатів -- антиоксидантна активність -- феноли -- катехіни -- флавоноїди
Анотація: Показано, що саліцилова кислота має стимулюючий вплив на морфометричні показники і антиоксидантну активність рослин-регенерантів сортів томатів Чайка й Малиновий дзвін в умовах бактеріального стресу, який спричинений Pseudomonas syringae pv. tomato. Найбільшу довжину пагонів і коренів рослин-регенерантів мали за використання саліцилової кислоти в концентрації 1 мг/л. Обробка рослин-регенерантів розчином (0,5-5,0 мг/л) саліцилової кислоти зумовлювала посилення накопичення кількості розчинних фенолів, катехінів і флавоноїдів за умов бактеріального стресу.


Дод.точки доступу:
Григорюк , І. П.; Буценко, Л. М.

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)