Біологічна роль цинку і необхідність забезпечення адекватного рівня його споживання людиною [Текст] / М. Д. Тронько [и др.]> // Вісник Національної академії наук України. - 2013. - № 6. - С. 21-31 : табл. - Бібліогр. в кінці ст. Рубрики: Біохімія--Мікроелементи--Цинк Гігієна харчування Ендокринологія--Дефіцит Цинку Кл.слова (ненормовані): дефіцит Цинку -- статеве дозрівання -- ендокринні розлади -- антиоксидантна активність -- збагачення харчових продуктів Дод.точки доступу: Тронько, М. Д.; Полумбрик, М. О.; Ковбаса, В. М.; Кравченко, В. І.; Бальон, Я. Г. Є примірники у відділах: всього 1 : ВДГН (1) |
Пащенко, Ю. Н. Антиоксидантна активність печінки і серця гусей за різної Е-вітамінної забезпеченості [Текст] / Ю. Н. Пащенко, О. О. Данченко, В. П. Бородай > // Сучасне птахівництво. - 2013. - № 12. - С. 23-25 : табл. - Бібліогр.: с. 25 Рубрики: Ветеринарія--Гуси--Інкубатори Кл.слова (ненормовані): ліпопероксидація -- прооксидантно-антиоксидантна рівновага -- гіпо- і гіпероксія -- постнатальна адаптація -- антиоксидантна активність -- Е-вітамінна забезпеченість Дод.точки доступу: Данченко, О. О.; Бородай , В. П. Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |
Удосконалення технології рослинного екстракту для закладів ресторанного господарства [Текст] / Л. М. Ковбасюк, Т. І. Іщенко, А. В. Гавриш, О. В. Арпуль> // Наукові праці національного університету харчових технологій. - 2015. - Том 21 № 5. - С. 191-199 : рис., табл. - Бібліогр.: с. 198-199 Рубрики: Ресторани--Харчові продукти Кл.слова (ненормовані): левзея сафлоровидна -- екстрагування -- сухі речовини -- антиоксидантна активність -- технології кулінарної продукції -- обладнання -- індивідуальне харчування -- екологічно чисті харчові продукти Дод.точки доступу: Ковбасюк, Л. М.; Іщенко, Т. І.; Гавриш, А. В.; Арпуль, О. В. Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |
Коломієць, Ю. В. Вплив саліцилової кислоти на компоненти антиоксидантної системи рослин томата за умов бактеріального стресу [Текст] / Ю. В. Коломієць, І. П. Григорюк , Л. М. Буценко> // Карантин і захист рослин. - 2016. - № 11/12. - С. 7-11 : рис., табл. - Бібліогр.: с. 11 Рубрики: Овочівництво--Помідори--Захист рослин--Наукові дослідження Кл.слова (ненормовані): сорти томатів -- антиоксидантна активність -- феноли -- катехіни -- флавоноїди Анотація: Показано, що саліцилова кислота має стимулюючий вплив на морфометричні показники і антиоксидантну активність рослин-регенерантів сортів томатів Чайка й Малиновий дзвін в умовах бактеріального стресу, який спричинений Pseudomonas syringae pv. tomato. Найбільшу довжину пагонів і коренів рослин-регенерантів мали за використання саліцилової кислоти в концентрації 1 мг/л. Обробка рослин-регенерантів розчином (0,5-5,0 мг/л) саліцилової кислоти зумовлювала посилення накопичення кількості розчинних фенолів, катехінів і флавоноїдів за умов бактеріального стресу. Дод.точки доступу: Григорюк , І. П.; Буценко, Л. М. Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |