Ефективний спосіб активування процесу бродіння [Текст]> // Харчова i переробна промисловiсть. - 2010. - N 2. - С. 20-21 Кл.слова (ненормовані): бродіння -- ВДЕТН Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |
Технологія виробництва вина в домашніх умовах [Текст]> // Виноград. Вино. - 2013. - № 1/2. - С. 14-16 . - ISSN 1814-4772 Рубрики: Виноробство Домашнє виноробство Вина Кл.слова (ненормовані): технологія виробництва -- приготування закваски -- бродіння Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |
Розширення паливної бази автомобільного транспорту використанням біогазу як моторного палива [Текст] / С. І. Шиманський, Р. В. Симоненко, М. Б. Назаренко, А. Г. Говорун> // Автошляховик України. - 2013. - № 3. - С. 2-5 : рис. - Бібліогр. в кінці ст . - ISSN 0365-8392 Рубрики: Автомобільний транспорт--Альтернативні джерела енергії Кл.слова (ненормовані): альтернативне паливо -- метан -- діоксид вуглецю -- очистка -- гідратація -- анаеробне бродіння -- зберігання Дод.точки доступу: Шиманський, С. І.; Симоненко, Р. В.; Назаренко, М. Б.; Говорун, А. Г. Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |
Таран, М. В. Вивчення впливу нанокомпозитів на життєздатність дріжджів низового бродіння Saccaromyces cerevisiae [Текст] / М. В. Таран> // Вісник аграрної науки. - 2015. - № 6. - С. 76-78. - Бібліогр. в кінці ст. Рубрики: Нанотехнології--Наноматеріали--Дослідження Мікробіологія Дріжджі Анотація: Мета досліджень- вивчити прямий вплив досліджуваних нанопрепаратів у твердому стані на ріст і життєздатність клітин дріжджів. Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |
Кочмарський, В. З. Моделювання процесів у біотенку та визначення його розмірів залежно від ступеня конверсії органіки в біогаз [Текст] / В. З. Кочмарський, А. Ю. Мудрик, А. О. Трембіцький> // Енергетика та електрифікація. - 2015. - № 5. - С. 35-38 : рис. - Бібліогр.: с. 38 Рубрики: Альтернативна енергетика Кл.слова (ненормовані): заміщення природного газу -- біоконверсія -- біомаса -- енергія метану -- метанове бродіння Анотація: Використовуючи дані з кінетики біоконверсії органічної речовини, знайдено умовну кінетичну константу цього процесу. Отримане кінетичне рівняння для еволюції концентрації сухої речовини в проточному біотенку. Воно дозволяє виразити динамічний ступінь конверсії через характерні параметри, а також визначити граничний ступінь конверсії, який досягається в стаціонарному режимі роботи біотенка. Дод.точки доступу: Мудрик, А. Ю.; Трембіцький, А. О. Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |
Вплив цикорію, кави, лимонного соку на ферментативну активність дріжджів та якість пшеничного хліба [Текст] / О. Савченко [та ін.]> // Технічні науки та технології. - 2016. - № 1. - С. 228-233 : рис., табл. - Бібліогр.: с. 233 . - ISSN 2411-5363 Рубрики: Хліб--Харчові домішки--Кава Кл.слова (ненормовані): бродіння -- біотехнологічні властивості -- молочнокислі бактерії Дод.точки доступу: Савченко, Олеся; Сиза, Ольга; Зінченко, Юлія; Деркач, Тетяна; Михайлова, Марина Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |
Петриченко, В. Ф. Біохімія силосу [Текст] / В. Ф. Петриченко> // Ефективне тваринництво. - 2017. - № 1. - С. 21-25 Рубрики: Рослинні корми--Консервування--Біохімічні процеси Кл.слова (ненормовані): кормова маса -- комбісилос -- гідроліз складних органічних сполук -- анаеробна ферментизація -- молочнокисле бродіння -- маслянокисле бродіння -- хімічні консерванти Анотація: Силос в раціонах сільськогосподарських тварин - один з основних кормів в зимово-стійловий період. Розглядаються біохімічні процеси при силосуванні рослинних кормів. Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |
Двикалюк, Роман. Відкачувати чи не відкачувати [Текст] / Роман Двикалюк> // Пасіка. - 2017. - № 9. - С. 15-17 : рис. . - ISSN 1814-4764 Рубрики: Бджільництво--Мед--Технології Кл.слова (ненормовані): зрілий мед -- рефрактометр -- консистенція меду -- бродіння меду Анотація: В останні роки, внаслідок засухи в одних регіонах України і рясних дощів в інших, різкого переривання взятку, бджоли все частіше не запечатують рамки зі зірілим на перший погляд медом. Перед пасічниками виникає запитання, відкачувати такий мед чи ні, і чи не призведе це до його бродіння (закисання). Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |
Коваль, Т. Обмін речовин в організмі телят при використанні мінерально-сапонітових кормових добавок [Текст] / Т. Коваль, Т. Приліпко> // Тваринництво України. - 2019. - № 2. - С. 15-19 : табл. - Бібліогр.: с. 19
Кл.слова (ненормовані): бродіння -- аміачний азот -- мінерали -- протеїн Анотація: У статті наведено результати досліджень вивчення біохімічних показників рубцевої рідини, обміну речовин в організмі молодняку великої рогатої худоби за балансування раціонів сапоніту та комплексних добавок МСП-2 і БДС. Встановлено, що краща перетравність сухої речовини була, насамперед, за рахунок достовірно кращої перетравності протеїну тваринами усіх дослідних груп. Включення сапоніту та мінерально-сапонітових кормових добавок сприяє: підвищенню рН вмістимого рубця, зменшенню кількості аміачного азоту; оптимізації процесів бродіння в рубці та інших відділах шлунково-кишкового тракту, за рахунок чого підвищується перетравність сухої речовини та її складових. Дод.точки доступу: Приліпко, Т. Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |
Челябієва, Вікторія. Використання заквасок спонтанного бродіння та борошна бобових культур у виробництві хліба [Текст] / Вікторія Челябієва, Катерина Соседова> // Технічні науки та технології : науковий журнал. - 2018. - № 3. - С. 251-257 : рис., табл. - Бібліогр.: с. 256
Кл.слова (ненормовані): сочевиця -- мікробіологічні процеси -- біуретовий метод -- якість хліба Дод.точки доступу: Соседова, Катерина Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |
Денисова, Наталя. Використання збродженого яблучного соку в технології виробництва житньо-пшеничного хліба [Текст] / Наталя Денисова, Аліна Гаркава, Наталія Буяльська> // Технічні науки та технології. - 2019. - № 2. - С. 129-136 : табл.
Кл.слова (ненормовані): закваски спонтанного бродіння -- технологія виготовлення -- харчова цінність хлібобулочних виробів -- технологічне перероблення зерна -- контроль якості заквасок -- дослідження якості тіста -- кислотність закваски і тіста Дод.точки доступу: Гаркава, Аліна; Буяльська, Наталія Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |
Технологія виготовлення житньо-пшеничного хліба на заквасках із використанням перцю болгарського сухого [Текст] / О. Савченко [та ін.]> // Технічні науки та технології. - 2018. - № 4. - С. 230-237 : табл., рис. - Бібліогр.: с. 235-237
Кл.слова (ненормовані): закваска спонтанного бродіння -- мікроелементи -- вітаміни -- якість хліба Дод.точки доступу: Савченко, Олеся; Лемеш, Марина; Гунько, Дмитро; Сиза, Ольга; Челябієва, Вікторія Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |