Маевская, Т. Оценка качества культивированного мелкого карпа Cyprinus carpio [Текст] / Т. Маевская, А. Виннов> // Тваринництво України. - 2013. - № 9. - С. 20-24 : табл. - Библиогр.: с. 24 Рубрики: Рибництво--Коропи Наукові дослідження Кл.слова (ненормовані): м'язова тканина -- хімічний склад -- енергетична цінність -- амінокислотний скор Анотація: Вивчені розмірно-масові характеристики коропа звичайного. Представлені результати досліджень загального хімічного складу м'язової тканини коропа культивованого і природних популяцій. Виявлено відмінності в досліджуваних показниках цих риб. Досліджено фракційний склад білків сировини. Запропоновано дані амінокислотного складу білків і жирнокислотного складу ліпідів. Встановлено, що білки м'язової тканини коропа містять всі незамінні амінокислоти і є повноцінними. Жирнокислотний склад не відповідає еталонному співвідношенню жирних кислот ліпідів. Подано результати оцінювання біологічної цінності білків коропа звичайного. Дод.точки доступу: Виннов, А. Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |
Зберігання та контроль якості кормів [Текст] / за матеріалами: "Виробництво, зберігання, використання кормів" [під ред. проф. В.Ф.Петриченка]> // Ефективне птахівництво. - 2015. - № 8 Рубрики: Кормовиробництво--Зберігання кормів--Якість Кл.слова (ненормовані): кислотність -- енергетична цінність -- мінеральні корми -- концентровані корми Анотація: Основними критеріями якості кормів є їх поживність, масова частка сухої речовини в кормі, її претравність, яка відображає енергетичну поживність корму та вміст у ньому перетравного протеїну. Оцінку кормів за якістю слід вважати як захід, що об'єднує інтереси виробників тваринницької та рослинницької продукції. Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |
Околелова, Т. М. Корма растительного происхождения [Текст] / Т. М. Околелова> // Ефективне птахівництво. - 2015. - № 11. - С. 6-12 : ил. - Зміст: Кукуруза ; Рожь ; Тритикале ; Просо ; Сорго ; Соя ; Горох ; Бобы ; Люпин ; Вика ; Чина ; Нут. - Окончание в №12 Рубрики: Кормові культури--Заготівля кормів--Якість Кл.слова (ненормовані): енергетична цінність -- вміст протеїну -- вміст каротину -- калорійність сорго -- активність уреази -- соєві продукти -- зерно люпину Анотація: Характеристика зерна кормовых культур. Эффективные способы повышения их питательности и антипитательные факторы некоторых их них. Указан процент допустимой вредной примеси в кормовом зерне. Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |
Сторожик, Л. І. Продуктивність сорго цукрового як джерела виробництва біопалива в сумісних посівах з іншими культурами [Текст] / Л. І. Сторожик> // Цукрові буряки. - 2016. - № 2. - С. 7-11. - Бібліогр. в кінці ст. Рубрики: Зернові культури--Сорго--Вирощування Біопаливо--Рослинна сировина--Сорго Біоенергетика--Рослинна сировина Кл.слова (ненормовані): способи сівби -- норми висіву насіння -- енергетична цінність Анотація: Наведені результати досліджень щодо впливу способів сівби, норми висіву насіння на продуктивність сорго цукрового різних гібридів. Обгрунтована доцільність вирощування сорго цукрового як біоенергетичної культури у сумісних посівах з маточниками буряків цукрових. Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |
Гігієнічна оцінка нової норми харчування військовослужбовців АТО [Текст] / В. Н. Корзун [та ін.]> // Довкілля та здоров'я. - 2017. - № 1. - С. 38-41 : табл. - Бібліогр.: с. 40-41
Кл.слова (ненормовані): добовий польовий набір продуктів -- харчова цінність -- енергетична цінність Анотація: У роботі розроблено Технічні умови "Набори продуктів польові", на основі яких створена "Норма № 15 - добовий польовий набір продуктів", визначено харчову і енергетичну цінність продуктів. Використання добового польового набору (норми № 15) надасть можливість урізноманітнити харчування військових , які перебувають у зоні АТО та польових умовах. Дод.точки доступу: Корзун, В. Н.; Болохнова, Т. В.; Марченко, Д. О.; Старощук, В. Ф.; Яжло, В. С. Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |
Фортифікація пшеничного хліба інноваційними інгредієнтами рослинного походження [Текст] / Ж. Замай [та ін.]> // Технічні науки та технології. - 2021. - № 1. - С. 135-144 : рис., табл. - Бібліогр. в кінці ст.
Кл.слова (ненормовані): інноваційний компонент -- порошок броколі та цвітної капусти -- цедра лимона -- харчова цінність -- енергетична цінність Анотація: У роботі представлена інноваційна розробка — хліб пшеничний, фортифікований сухою овочевою сировиною — порошком цвітної капусти. Фортифікація хліба інноваційними компонентами рослинного походження є одним зі шляхів підвищення харчової цінності хліба різних сортів. Обґрунтовано вибір фортифікаційного компонента, досліджено шляхи його додавання, визначені фізико-хімічні показники готової продукції та напівфабрикатів. Розраховано харчову та енергетичну цінність збагачених продуктів. Дод.точки доступу: Замай, Жанна; Гуменюк, Оксана; Волкова, Раїса; Хребтань, Олена; Цибуля, Сергій Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |