Незбрицкая, И. Н.
    Механизмы резистентности водорослей к высоким температурам (Обзор) [Текст] / И. Н. Незбрицкая, А. В. Курейшевич // Гидробиологический журнал. - 2013. - № 6. - С. 37-55. - Библиогр.: с. 48-55 . - ISSN 0375-8990
Рубрики: Водоймища
   Водорості--Біохімія

Кл.слова (ненормовані):
тепловий стрес -- терморезистентність -- білки теплового шоку -- мембранні ліпіди -- жирні кислоти -- антиоксидантний захист


Дод.точки доступу:
Курейшевич, А. В.

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





    Аветисян, Ю. Ф.
    Жирнокислотний склад сумарних клітинних ліпідів збудників бактеріальних хвороб рослин томата (Lycopersicon esculentum Mill.) [Текст] / Ю. Ф. Аветисян, Ю. В. Коломієць, І. П. Григорюк // Карантин і захист рослин. - 2014. - № 9. - С. 4-6 : табл., рис. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Захист рослин
   Пасльонові--Помідори

Кл.слова (ненормовані):
бактеріальні хвороби -- томат -- клітинні ліпіди -- жирні кислоти -- ідентифікація
Анотація: Визначено жирнокислотний склад сумарних клітинних ліпідів збудників бактеріальних хвороб рослин томата в господарствах Дніпропетровської області. Встановлено, що причиною ураження рослин томата були бактерії Pseudomonas syringae pv. tomato ma Xanthomonas vesicatoria. З'ясовано, що профілі жирних кислот клітинних ліпідів, які виділено з ізолятів, варіюють в межах від С_14 до С_18, з різним якісним та кількісним складом.


Дод.точки доступу:
Коломієць, Ю.В.; Григорюк, І.П.

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





    Галузіна, Л.
    Жирнокислотний склад м'яса чорних африканських страусів за впливу кормової добавки "Гумілід" [Текст] / Л. Галузіна // Тваринництво України. - 2014. - № 8-9. - С. 61-65 : табл. - Бібліогр. в кінці ст.
ББК 46.8
Рубрики: Птахівництво--Страуси--Годівля
   Кормовиробництво--Кормові добавки

Кл.слова (ненормовані):
категорії м'язів -- жирні кислоти
Анотація: Встановлено, що додавання кормової добавки "Гумілід" до раціону страусів позитивно впливає на співвідношення насичених до мононенасичених і полінасичених жирних кислот.





   
    Особенности состава мяса птицы механической обвалки [Текст] / подгот. на основе данных ВНИИПП и USAPEEC // Ефективне птахівництво. - 2015. - № 12. - С. 16-19 : табл.
Рубрики: Птахівництво--Продукти птахівництва
   М'ясо--Якість

Кл.слова (ненормовані):
хімічний склад -- жирні кислоти
Анотація: Процесс механической обвалки методом сепарирования изменяет не только структуру мяса, но и влияет на его химический состав. Выходы мяса механической обвалки зависят от уровня мякотных тканей в исходном сырье.


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





    Фисинин, В. И.
    Нетрадиционные биологически активные вещества, применяемые в птицеводстве [Текст] / В. И. Фисинин // Ефективне птахівництво. - 2016. - № 2. - С. 8-12 : табл.
Рубрики: Птахівництво--Корми--Годування
Кл.слова (ненормовані):
амінокислоти -- годування птиці -- жирні кислоти -- раціон птиці
Анотація: Для рационального использования кормов их протеин должен быть сбалансирован по тринадцати незаменимым аминокислотам, и в каждом конкретном случае определенному уровню аминокислот должно соответствовать определенное количество энергии в рационах - необходимое энерго-аминокислотное отношение, способстующее максимальному использованию питательных веществ комбикорма, а также проявлению высокой продуктивности птицы. Даны рекомендации по применению нетрадиционных биологически активных веществ, применяемых в птицеводстве.


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





    Жеребко, В. М.
    Зміни жирно-кислотного складу насіння сої залежно від догляду за її посівами [Текст] : засоби і методи / В. М. Жеребко // Карантин і захист рослин. - 2016. - № 5. - С. 4 : табл. - Бібліогр.: с. 4
Рубрики: Соя--Бур'яни--Гербіциди--Лісостеп України
Кл.слова (ненормовані):
урожайність -- якість -- олія -- жирні кислоти
Анотація: Наведено дані впливу бур'янів і гербіцидів на жирно-кислотний склад насіння сої за вирощування її у лісостепу України.


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





    Коломієць, Ю. В.
    Жирнокислотний склад ліпідів калюсів томатів за умов бактеріального стресу [Текст] : наук. дослідж. / Ю. В. Коломієць, І. П. Григорюк, Л. М. Буценко // Карантин і захист рослин. - 2016. - № 10. - С. 4-7 : рис., табл. - Бібліогр.: с. 7
Рубрики: Пасльонові--Помідори--Захист рослин
Кл.слова (ненормовані):
томат -- калюс -- жирні кислоти -- бактеріальний стрес
Анотація: Досліджено жирнокислотний склад сумарних ліпідів калюсних клітин сортів томатів Чайка і Малиновий дзвін в умовах бактеріального стресу, спричиненого Xanthomonas vesicatoria, Pseudomonas syringae pv. tomato ma Clavibacter michiganensis subsp. michiganensis. Показано, що кількість насичених жирних кислот ліпідів істотно знижувалася, а ненасичених - збільшувалася за дії фітотоксичних метаболітів збудників бактеріозів. Рівень ненасичених жирних кислот підвищувався за рахунок збільшення вмісту лінолевої і олеїнової кислот та зниження пальмітинової. Обговорюється зв'язок між складом жирних кислот ліпідів і адаптацією калюсних тканин томатів до бактеріального стресу.


Дод.точки доступу:
Григорюк, І. П.; Буценко, Л. М.

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





   
    Ефекти олій розторопші та льону холодного і гарячого пресування на стан товстої кишки щурів за умов гострого коліту [Текст] / Г. М. Кузнєцова, Є. О. Деніс, Т. З. Москалець, В. К. Рибальченко // Доповіді Національної академії наук України. - 2017. - № 3. - С. 85-91. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Фізіологія--Травна система
   Медицина--Патологія травної системи--Дослідження

   Фармакологія--Лікарські засоби--Рослинні речовини

Кл.слова (ненормовані):
Протизапальне -- Слизова оболонка -- Жирні кислоти
Анотація: Встановлено, що лляна олія (гарячого й холодного пресування) й олія розторопші (гарячого пресування) значною мірою запобігають розвитку запальних, деструктивних та дистрофічних змін слизової оболонки товстої кишки.


Дод.точки доступу:
Кузнєцова, Г. М.; Деніс, Є. О.; Москалець, Т. З.; Рибальченко, В. К.

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





   
    Дослідження впливу процесу переетерифікування на триацилгліцерольний склад жирової сировини з різним жирнокислотним складом [Текст] / Н. С. Ситнік, І. М. Демидов, В. С. Мазаєва, В. О. Голодняк // Інтегровані технології та енергозбереження. - 2017. - № 2. - С. 54-61 : табл., рис. - Бібліогр.: с. 59-61
УДК
Рубрики: Олії--Жири--Технології
Кл.слова (ненормовані):
рослинні олії -- жирні кислоти -- пальмова олія


Дод.точки доступу:
Ситнік, Н. С.; Демидов, І. М.; Мазаєва, В. С.; Голодняк, В.О.

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





    Воробйова, Вікторія.
    Порівняльна характеристика компонентного складу ізопропального та водно-ізопропального нестрактів вичавків винограду сорту Vitislabrusca + Vitisvinifera [Текст] / В. Воробйова, О. Чигиринець, А. Шакун // Технічні науки та технології. - 2017. - № 1. - С. 200-206 : рис., табл. - Бібліогр.: с. 205-206 . - ISSN 2411-5363
УДК
Рубрики: Виноробство--Рецепти
   Промислове виробництво--Вино

Кл.слова (ненормовані):
жирні кислоти -- фенолові сполуки -- альдегіди -- відходи


Дод.точки доступу:
Чигиринець, Олена; Шакун, Анастасія

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





    Зінь, Богдан.
    Жиророзчинні вітаміни [Текст] / Б. Зінь // Наше птахівництво. - 2017. - № 6. - С. 96-97
Рубрики: Птахівництво--Ветеринарія--Вітаміни
Кл.слова (ненормовані):
фізіологічні норми -- антибактеріальні препарати -- антиоксиданти -- жирні кислоти
Анотація: В статті представлені комплексні препарати жиророзчинних вітамінів, які є ефективними для профілактики імунодефіцитів, а також для поліпшення продуктивності птиці.


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





   
    Сало проти коронавірусу [Текст] / матеріал підгот. Олександр Середюк // Українське слово. - 2020. - 15-23 груд. (№ 47/48). - С. 15 : фот.
Рубрики: Раціональне харчування
Кл.слова (ненормовані):
жирні кислоти -- жиророзчинні вітаміни -- сурфактант -- холін -- антиоксиданти
Анотація: Про користь вживання в їжу свинячого сала (при помірному споживанні), особливо під час вірусних захворювань, епідемій.


Дод.точки доступу:
Середюк, Олександр \підгот.\

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДГН (1)
Вільні: ВДГН (1)