Двикалюк, Роман. Відкачувати чи не відкачувати [Текст] / Роман Двикалюк> // Пасіка. - 2017. - № 9. - С. 15-17 : рис. . - ISSN 1814-4764 Рубрики: Бджільництво--Мед--Технології Кл.слова (ненормовані): зрілий мед -- рефрактометр -- консистенція меду -- бродіння меду Анотація: В останні роки, внаслідок засухи в одних регіонах України і рясних дощів в інших, різкого переривання взятку, бджоли все частіше не запечатують рамки зі зірілим на перший погляд медом. Перед пасічниками виникає запитання, відкачувати такий мед чи ні, і чи не призведе це до його бродіння (закисання). Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |
Як правильно зберігати мед [Текст]> // Пасіка. - 2018. - № 9. - С. 22-23 : іл. - За рек. вчених . - ISSN 1814-4764 Рубрики: Мед--Зберігання Кл.слова (ненормовані): зрілий мед -- купажування меду -- технологія зберігання меду -- кристалізація меду Анотація: Відомо, що зрілий мед зберігає свої харчові та лікувальні властивості доволі довго. Мед дуже гігроскопічний, тому зберігати його потрібно в сухому, прохолодному місці. Для поліпшення товарного вигляду і смаку меду проводять купажування (змішування) двох-трьох його ботанічних сортів. Отож, щоб зберегти мед надовго якісним, потрібно дотримуватися певних правил, а з кожним роком набувати свого досвіду зцього питання, застосовуючи його залежно від обставин повсякденного життя. Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |