Аветисян, Ю. Ф. Жирнокислотний склад сумарних клітинних ліпідів збудників бактеріальних хвороб рослин томата (Lycopersicon esculentum Mill.) [Текст] / Ю. Ф. Аветисян, Ю. В. Коломієць, І. П. Григорюк> // Карантин і захист рослин. - 2014. - № 9. - С. 4-6 : табл., рис. - Бібліогр. в кінці ст. Рубрики: Захист рослин Пасльонові--Помідори Кл.слова (ненормовані): бактеріальні хвороби -- томат -- клітинні ліпіди -- жирні кислоти -- ідентифікація Анотація: Визначено жирнокислотний склад сумарних клітинних ліпідів збудників бактеріальних хвороб рослин томата в господарствах Дніпропетровської області. Встановлено, що причиною ураження рослин томата були бактерії Pseudomonas syringae pv. tomato ma Xanthomonas vesicatoria. З'ясовано, що профілі жирних кислот клітинних ліпідів, які виділено з ізолятів, варіюють в межах від С_14 до С_18, з різним якісним та кількісним складом. Дод.точки доступу: Коломієць, Ю.В.; Григорюк, І.П. Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |