За яких умов найкраще зберігати мед [Текст] : технології, обладнання / підгот. В. М. Івченко // Пасіка. - 2016. - № 12. - С. 15-17 : рис. . - ISSN 1814-4764
Рубрики: Бджільництво--Мед--Зберігання
Кл.слова (ненормовані):
тара для меду -- зберігання меду -- стільниковий мед -- кристалізація меду
Анотація: Щоб зібрати мед, треба докласти чимало зусиль. Але це тільки половина роботи на шляху до використання меду, бо багатий урожай солодкої лагомини можна швидко втратити, неправильно зберігаючи цей продукт. Передусім, що ж треба знати пасічникові про посуд, у якому можна зберігати мед?


Дод.точки доступу:
Івченко, В. М. \підгот.\

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





   
    Декристалізатори меду: різновиди та як виготовити їх власноруч [Текст] // Пасіка. - 2017. - № 8. - С. 10-12 : ілюстр. . - ISSN 1814-4764
Рубрики: Бджільництво--Продукти бджільництва--Мед
Кл.слова (ненормовані):
декристалізатор меду -- кристалізація меду -- зберігання меду
Анотація: Відомо, що оптимальна температура для кристалізації меду +14-24°С. Припинити кристалізацію меду можна, підтримуючи температуру у приміщенні, де зберігається мед на рівні +38-39°С. Але якщо вже мед закристалізувався, то можна розпустити його за допомогою декристалізатора.


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





    Приймак, Г. М.
    Як запобігти кристалізації меду [Текст] / Г. М. Приймак // Пасіка. - 2017. - № 8. - С. 12 . - ISSN 1814-4764
Рубрики: Бджільництво--Продукти бджільництва--Мед
Кл.слова (ненормовані):
кристалізація меду -- стільники -- бджоли
Анотація: У разі кристалізації меду у стільниках, на яких зимує клуб бджіл, мед стає недоступним для них і бджолина сім'я гине. Автор розмірковує над питанням як запобігти кристалізації меду.


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





   
    Як правильно зберігати мед [Текст] // Пасіка. - 2018. - № 9. - С. 22-23 : іл. - За рек. вчених . - ISSN 1814-4764
Рубрики: Мед--Зберігання
Кл.слова (ненормовані):
зрілий мед -- купажування меду -- технологія зберігання меду -- кристалізація меду
Анотація: Відомо, що зрілий мед зберігає свої харчові та лікувальні властивості доволі довго. Мед дуже гігроскопічний, тому зберігати його потрібно в сухому, прохолодному місці. Для поліпшення товарного вигляду і смаку меду проводять купажування (змішування) двох-трьох його ботанічних сортів. Отож, щоб зберегти мед надовго якісним, потрібно дотримуватися певних правил, а з кожним роком набувати свого досвіду зцього питання, застосовуючи його залежно від обставин повсякденного життя.


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)