Маевская, Т. Оценка качества культивированного мелкого карпа Cyprinus carpio [Текст] / Т. Маевская, А. Виннов> // Тваринництво України. - 2013. - № 9. - С. 20-24 : табл. - Библиогр.: с. 24 Рубрики: Рибництво--Коропи Наукові дослідження Кл.слова (ненормовані): м'язова тканина -- хімічний склад -- енергетична цінність -- амінокислотний скор Анотація: Вивчені розмірно-масові характеристики коропа звичайного. Представлені результати досліджень загального хімічного складу м'язової тканини коропа культивованого і природних популяцій. Виявлено відмінності в досліджуваних показниках цих риб. Досліджено фракційний склад білків сировини. Запропоновано дані амінокислотного складу білків і жирнокислотного складу ліпідів. Встановлено, що білки м'язової тканини коропа містять всі незамінні амінокислоти і є повноцінними. Жирнокислотний склад не відповідає еталонному співвідношенню жирних кислот ліпідів. Подано результати оцінювання біологічної цінності білків коропа звичайного. Дод.точки доступу: Виннов, А. Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |
Тимченко, Л. Спеціалізоване м'ясне скотарство і якісне харчування [Текст] / Л. Тимченко> // Тваринництво України. - 2015. - № 6. - С. 4-8 : ілюстр., табл. - Бібліогр.: с. 7-8 Рубрики: М'ясне скотарство--Розвиток М'ясне скотарство--Продовольча безпека Кл.слова (ненормовані): яловичина -- м'язова тканина -- харчування -- м'ясна худоба Анотація: Досліджено якісні характеристики м'ясної худоби та визначено фактори мотивації розвитку спеціалізованого м'ясного скотарства, що сприятиме створенню продовольчої безпеки країни. Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |