Маевская, Т.
    Оценка качества культивированного мелкого карпа Cyprinus carpio [Текст] / Т. Маевская, А. Виннов // Тваринництво України. - 2013. - № 9. - С. 20-24 : табл. - Библиогр.: с. 24
Рубрики: Рибництво--Коропи
   Наукові дослідження

Кл.слова (ненормовані):
м'язова тканина -- хімічний склад -- енергетична цінність -- амінокислотний скор
Анотація: Вивчені розмірно-масові характеристики коропа звичайного. Представлені результати досліджень загального хімічного складу м'язової тканини коропа культивованого і природних популяцій. Виявлено відмінності в досліджуваних показниках цих риб. Досліджено фракційний склад білків сировини. Запропоновано дані амінокислотного складу білків і жирнокислотного складу ліпідів. Встановлено, що білки м'язової тканини коропа містять всі незамінні амінокислоти і є повноцінними. Жирнокислотний склад не відповідає еталонному співвідношенню жирних кислот ліпідів. Подано результати оцінювання біологічної цінності білків коропа звичайного.


Дод.точки доступу:
Виннов, А.

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





    Тимченко, Л.
    Спеціалізоване м'ясне скотарство і якісне харчування [Текст] / Л. Тимченко // Тваринництво України. - 2015. - № 6. - С. 4-8 : ілюстр., табл. - Бібліогр.: с. 7-8
Рубрики: М'ясне скотарство--Розвиток
   М'ясне скотарство--Продовольча безпека

Кл.слова (ненормовані):
яловичина -- м'язова тканина -- харчування -- м'ясна худоба
Анотація: Досліджено якісні характеристики м'ясної худоби та визначено фактори мотивації розвитку спеціалізованого м'ясного скотарства, що сприятиме створенню продовольчої безпеки країни.


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)