Українське бджільництво потребує інтеграції у світове [Текст] / підгот. В. Г. Петруша // Пасіка. - 2015. - № 5. - С. 2-3 : ілюстр.
Рубрики: Бджільництво--Досвід--Світовий ринок
   Бджільництво--Семінари--Чернігівська область (Україна)--Прилуччина

   Медоваріння--Сокиринці, село Срібнянського р-ну--Чернігівська область (Україна)

Кл.слова (ненормовані):
ринок меду -- медозбір -- підсаджування маток -- роїння бджолиних сімей
Анотація: Громадська організація "Бджолярі Прилуччини" (Чернігівська область), головою якої є Володимир Петрович Каїка, об'єднує понад 60 пасічників. У травні 2015 року бджолярі Прилуччини провели семінар, де обговорювали такі теми: "Сучасний стан світового ринку меду", "Підсажування маток", "Медоваріння" та інші.


Дод.точки доступу:
Петруша, В. Г. \підгот.\; Вовнянко, Микола Іванович (відомий пасічник і медовар ) \про нього\

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





   
    Фестиваль питних медів відроджує українські традиції [Текст] : солодкий, поживний, цілющий // Пасіка. - 2016. - № 3. - С. 28 . - ISSN 1814-4764
Рубрики: Продукти бджільництва--Мед--Напої--Фестивалі
Кл.слова (ненормовані):
медоваріння -- питні меди -- медові напої -- бджолопрдукція
Анотація: З 15 по 17 січня 2016 року в Івано-Франківську проведено ІІ крайовий фестиваль-конкурс "Питні меди - 2016", організаторами якого стали Гільдія медоварів Карпатського краю спільно з Гільдією медоварів України. Мета заходу - популяризація меду, медових напоїв та іншої оздоровчої бджолопродукції серед населення України, відродження стародавніх традицій медоваріння та культури споживання питних медів.


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





    Поліщук, В. П.
    Питний мед [Текст] / В. П. Поліщук // Пасіка. - 2017. - № 8. - С. 19-20 : ілюстр. . - ISSN 1814-4764
Рубрики: Продукти бджільництва--Мед
Кл.слова (ненормовані):
ситовий мед -- медоваріння -- приготування сити
Анотація: Одним із шляхів збуту меду є переробка його в медове питво. За класифікацією, поданою у працях І. І. Корабльова, напій з меду, отриманий способом варіння, називається вареним медом, або ситовим. Упродовж багатьох століть він домінував як питний мед. За холодного способу переробки меду (без варіння) отримують продукт, що називається медове вино. Мед варили і пасічники і професіонали.


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





    Ткаченко, Олена.
    Медовари радяться [Текст] / Олена Ткаченко // Пасіка. - 2018. - № 3. - С. 26-27 : іл. . - ISSN 1814-4764
Рубрики: Бджільництво--Конференції і конгреси
Кл.слова (ненормовані):
медоваріння -- семінари -- питний мед
Анотація: В лютому цього року в Національному університеті біоресурсів і природокористування України проведено Всеукраїнський науково-практичний семінар на тему "Сучасні аспекти медоваріння: технології та інновації".


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





    Дмитрук, В.
    Рецепти питного меду та медового квасу від Володимира Дмитрука [Текст] / В. Дмитрук // Пасіка. - 2018. - № 9. - С. 21 : іл. . - ISSN 1814-4764
Рубрики: Мед--Напої
Кл.слова (ненормовані):
медовий квас -- варений питний мед -- напої з меду -- медоваріння
Анотація: Почесний пасічник України, голова Волинського обласного осередку Гільдії медоварів України, голова братства бджолярів Землі Волинської "Райовий Стан", переможець численних конкурсів медоварів Волдодимир Дмитрук ділиться досвідом приготування смачних медових напоїв. Пан Володимир стверджує, що не обов'язково бути пасічником, щоб готувати питний мед, це може зробити кожен, у кого є достатні запаси меду. Але щоб приготувати питний мед, слід врахувати, що для цього знадобиться чимало часу, десь до року.


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





    Горгніч, М.
    Медово-виноградне вино: два простих рецептів [Текст] / М. Горгніч // Пасіка. - 2020. - № 11. - С. 23-24
Рубрики: Мед--Кулінарія--Напої
Кл.слова (ненормовані):
медоваріння -- медово-виноградне вино -- виноробство
Анотація: Можна сказати, що медоваріння в нашій країні відроджено. Але поширення знань про технології медоваріння залишається актуальним питанням. Автор ділиться двома перевіреними рецептами медового вина.


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)