Піменова, О. В.
    "Медова садиба" [Текст] / О. В. Піменова // Пасіка. - 2012. - № 8. - С. 9 : ілюстр.
Рубрики: Бджільництво--Продукти бджільництва--Апітерапія
   Зелений туризм--Березівка, село--Макарівський р-н--Київська обл.

Кл.слова (ненормовані):
вулик-лежанка -- медові напої -- медові страви -- екскурсії на пасіку
Анотація: Господарі "Медової садиби" пропонують відпочинок у мальовничому місці (17 км від Києва) та лікування у вулику-лежаку.

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





   
    Фестиваль питних медів відроджує українські традиції [Текст] : солодкий, поживний, цілющий // Пасіка. - 2016. - № 3. - С. 28 . - ISSN 1814-4764
Рубрики: Продукти бджільництва--Мед--Напої--Фестивалі
Кл.слова (ненормовані):
медоваріння -- питні меди -- медові напої -- бджолопрдукція
Анотація: З 15 по 17 січня 2016 року в Івано-Франківську проведено ІІ крайовий фестиваль-конкурс "Питні меди - 2016", організаторами якого стали Гільдія медоварів Карпатського краю спільно з Гільдією медоварів України. Мета заходу - популяризація меду, медових напоїв та іншої оздоровчої бджолопродукції серед населення України, відродження стародавніх традицій медоваріння та культури споживання питних медів.


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





   
    Настала пора споживати напої з медом [Текст] // Пасіка. - 2018. - № 11. - С. 21-22 : іл.
Рубрики: Мед--Напої
Кл.слова (ненормовані):
приготування напоїв з меду -- кулінарія -- медові напої
Анотація: Листопад - останній місяць осені. У цей період у більшості районів України бджоли уже перебувають у стані зимового спокою. У пасічника та його родини з'явився дещо вільний час для приготування смачних і корисних страв з медом. До речі, саме в листопаді настають перші холоди і всі відчувають певний дискомфорт, навіть переживають депресії. Отож саме мед допоможе і оздоровитися, і посмакувати добренькими стравами.


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





    Гайдукова , Ю. С.
    Потіште родину стравами з медом [Текст] / Ю. С. Гайдукова // Пасіка. - 2019. - № 1. - С. 26-27 : іл.
Рубрики: Мед--Кулінарія
Кл.слова (ненормовані):
страви з медом -- медові напої -- медові соуси -- салати -- випічка
Анотація: Саме мед доволі часто використовують в кулінарії для приготування різноманітних страв як гарячих, так і салатів, ну й звісно десертів та напоїв з неперевершеними смаками! Нагадаємо вам кілька цікавих рецептів, які якнайкраще пасуватимуть до святкового столу.


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





    Данилець, Олександр.
    Усяка медовуха має свій секрет [Текст] / Олександр Данилець // Урядовий кур'єр. - 2019. - 9 квіт. (№ 69). - С. 5
Рубрики: Бджільництво--Бізнес -- Підприємництво--Досвід--Чернігівська область (Україна)
   Сокиринці, село--Срібнянський район--Чернігівська область (Україна)
Кл.слова (ненормовані):
медові напої -- пасічництво -- дегустація -- хмільні напої -- сімейний бізнес
Анотація: В Україні ліцензію на виготовлення питного меду отримали всього п'ятеро осіб. Серед них - Микола Вовняко з Срібнянщини.


Дод.точки доступу:
Вовнянко, Микола Іванович (відомий пасічник і медовар ) \про нього\

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДГН (1)
Вільні: ВДГН (1)





    Горніч, Микола.
    Дигестив чи аперитив? Проблема споживання і маркетингу українських медових напоїв [Текст] / Микола Горніч // Пасіка. - 2019. - № 4. - С. 22-23 : іл.
Рубрики: Мед--Напої
Кл.слова (ненормовані):
медові напої -- питні меди -- медові вина
Анотація: Медоваріння в Україні стрімко розвивається. З точки зору технології медоваріння виокремилось 6 категорій напоїв: меди ставлені, меди варені, плодоягідно-медові вина, медово-плодоягідні вина, ароматизовані медові вина й ігристі медові вина. За вмістом цукрів у готовому продукті всі напої ділять переважно на медові вина - це сухе вино - з цукристістю 0,3-1 % і питні меди - напої, солодкі на смак. На медові напої як культуру вживання вина можна подивитися і з іншого боку - з точки зору споживача, з гастономічно-споживчої сторони, так би мовити. В цьому плані все, що п'є людина, навіть каву, чай чи воду, можна поділити на дві категорії - аперитиви і дигестиви.


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)