Фидря, М. Дослідження фізико-хімічних показників м'яса свиней рівня стресрезистентності [Текст] / М. Фидря> // Тваринництво України. - 2015. - № 11. - С. 20-22 : рис., табл. - Бібліогр.: с. 22 Рубрики: Свинарство--М'ясні продукти--Якість Кл.слова (ненормовані): стрес -- кислотність м'яса -- ніжність свинини -- стресрезистентність Анотація: Досліджено фізичні та хімічні показники свинини. Аналіз результатів досліджень не виявив значних відмінностей в активній кислотності м'яса поросят з різною стрес-схильністю. Була помічена тенденція до зниження показника здатності утримувати вологу у стресчутливих тварин усіх груп. Згідно з результатами досліджень, показник втрати при термічній обробці коливався в межах 22,62-28,28%. В усіх дослідних групах миргородської та великої білої порід, помісей (ВБ*М) тварини класу М- перважали Мо та М+ за даним показником. Свині миргородської породи та помісі модального класу мали тенденцію до переважання за ніжністю м'яса у класах М+ та М-. Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |