Фестиваль питних медів відроджує українські традиції [Текст] : солодкий, поживний, цілющий> // Пасіка. - 2016. - № 3. - С. 28 . - ISSN 1814-4764 Рубрики: Продукти бджільництва--Мед--Напої--Фестивалі Кл.слова (ненормовані): медоваріння -- питні меди -- медові напої -- бджолопрдукція Анотація: З 15 по 17 січня 2016 року в Івано-Франківську проведено ІІ крайовий фестиваль-конкурс "Питні меди - 2016", організаторами якого стали Гільдія медоварів Карпатського краю спільно з Гільдією медоварів України. Мета заходу - популяризація меду, медових напоїв та іншої оздоровчої бджолопродукції серед населення України, відродження стародавніх традицій медоваріння та культури споживання питних медів. Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |
Горніч, Микола. Дигестив чи аперитив? Проблема споживання і маркетингу українських медових напоїв [Текст] / Микола Горніч> // Пасіка. - 2019. - № 4. - С. 22-23 : іл. Рубрики: Мед--Напої Кл.слова (ненормовані): медові напої -- питні меди -- медові вина Анотація: Медоваріння в Україні стрімко розвивається. З точки зору технології медоваріння виокремилось 6 категорій напоїв: меди ставлені, меди варені, плодоягідно-медові вина, медово-плодоягідні вина, ароматизовані медові вина й ігристі медові вина. За вмістом цукрів у готовому продукті всі напої ділять переважно на медові вина - це сухе вино - з цукристістю 0,3-1 % і питні меди - напої, солодкі на смак. На медові напої як культуру вживання вина можна подивитися і з іншого боку - з точки зору споживача, з гастономічно-споживчої сторони, так би мовити. В цьому плані все, що п'є людина, навіть каву, чай чи воду, можна поділити на дві категорії - аперитиви і дигестиви. Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |