36 К 65 Конышев, В. Квасить, нельзя мариновать [Текст] / В. Конышев> // Физкультура и спорт. - 2009. - N 12. - С. 12-13. . - ISSN 0130-5670 Рубрики: Страви Кл.слова (ненормовані): ВДСГН -- капуста Анотація: О пользе квашеной капусты. Є примірники у відділах: всього 1 : ВДГН (1) |
Александрова, Е. Мясная кулинария от Литвиной [Текст] / Е. Александрова> // Физкультура и спорт. - 2010. - № 1. - С. 13 Рубрики: М'ясні страви Кл.слова (ненормовані): м'ясо Є примірники у відділах: всього 1 : ВДГН (1) |
Сташевська, І. Здоров'я народу - багатство країни : усний журнал / І. Сташевська> // Відкритий урок: розробки, технології, досвід. - 2011. - № 6. - С. 74-77. - немає в фонді ОУНБ Рубрики: Народознавство--Позакласні заходи Кл.слова (ненормовані): батьківська хата -- родина -- українське житло -- здоров'я -- народний одяг -- український одяг -- вишивка -- українські страви Анотація: Усний журнал з народохнавства для 6-7 класів розроблений з метою ознайомити унів із українськми традиціями та обрядами у збереженні здоров'я родини. |
65 С 83 Страви до посту [Текст]> // Слово Просвіти : Всеукраїнський культурологічний тижневик. - 2011. - 17-23 берез. (№ 11) . - С. 15 Рубрики: Страви Кл.слова (ненормовані): ВКр Анотація: Чернігівська "Просвіта" рекомендує страви Сіверського краю. Є примірники у відділах: всього 1 : ВДГН (1) |
Щербань, Олена. Глиняний посуд "на празник", або в чому готуємо різдвяні та великодні страви [Текст] / О. Щербань> // Берегиня. - 2011. - № 2. - С. 86-91. - бібліогр. в кінці ст. Рубрики: Народні звичаї--Обряди--Побутова культура Кл.слова (ненормовані): глиняний посуд -- обрядові страви Анотація: В статті зазначається, що наприкінці ХІХ - в першій половині ХХ століть різдвяним та великоднім празниковим глиняним посудом були : горщики, поставці, пасківники, пейсахові миски, в яких готували святкові страви. Все экземпляры списаны |
Пища огнедышащих людей [Текст]> // Мир туризма. - 2011. - № 6. - С. 32-35 Рубрики: Національна кухня--Мексика Кл.слова (ненормовані): перець Чилі -- мексиканські страви Є примірники у відділах: всього 1 : ВДГН (1) |
Зінченко, Тетяна. Померти від отрути фугу - гідна смерть. У японців прийнято брати їжу із собою навіть у театр [Текст] : особливості національної кухні / Т. Зінченко> // Україна молода. - 2011. - № 187 (19 жовтня). - С. 14 Рубрики: Кухня--Національні страви--Японія Кл.слова (ненормовані): "їжа із собою" -- бенто -- сашімі -- палички хасі -- суші Є примірники у відділах: всього 1 : ВДГН (1) |
Охотський , Б. О. Страви з медом [Текст] / Б. О. Охотський > // Пасіка. - 2011. - № 10. - С. 27-28 Рубрики: Кулінарні вироби--Народна медицина--Мед Кл.слова (ненормовані): варення -- пастила -- мармелад -- редька з медом -- медові супи Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |
Шарова , Т. С. В гостях в китайской семье [Текст] : традиции, обычаи, нравы / Т. С. Шарова > // Азия и Африка сегодня. - 2011. - № 10. - С. 57-59 Рубрики: Етнографія--Китай Кл.слова (ненормовані): освіта -- традиційні сімейні цінності -- страви -- сім'я Є примірники у відділах: всього 1 : ВДГН (1) |
Акіменко, А. За одним столом із Енеєм. Страви зі знаменитого твору Котляревського можуть стати окрасою сучасної української кухні [Текст] / А. Акіменко> // День. - 2012. - 13-14 січ,(№ 3/4). - С. 24 : ілюстр. Рубрики: Українська кухня--Страви Українська література--Котляревський Іван Петрович (1769-1838 рр.) Кл.слова (ненормовані): шулики -- куліш -- лемішка -- крученики -- кваша -- путря -- зубці Дод.точки доступу: Котляревський, Іван Петрович (український письменник, поет, драматург, основоположник сучасної української літератури, громадський діяч ; 1769-1838 ) \про нього\ Є примірники у відділах: всього 1 : ВДГН (1) |
Людковская, Анна. Съедобная упаковка. Когда-то листья заменяли тарелки, затем превратились в кулинарную обертку. Сегодня в этом качестве их знают на всех континентах, а отдельные "завертыши" попали в рейтинг самых популярных блюд [Текст] / А.Людковская> // Вокруг света. - 2012. - № 3. - С. 150-153 : ил. Рубрики: Країни світу--Кухня--Національні страви Анотація: В упругие листья капусты или свеклы, винограда или водорослей можно завернуть все что угодно, начиная с мясного разваливающегося фарша и заканчивая непослушным рассыпчатым рисом. Є примірники у відділах: всього 1 : ВДГН (1) |
Бебехер, Юлия. Израильская фалафельная [Текст] / Ю.Бебехер> // Вокруг света. - 2012. - № 6. - С. 40-44 : фото.цв. Рубрики: Кулінарія--Національні страви--Ізраїль--Ліван Анотація: Израиль и Ливан давно ведут споры о том, кто из них имеет право называть фалафель национальным блюдом, но далеки от согласия.А фалафельная как малый бизнес была и остается символом Израиля. Є примірники у відділах: всього 1 : ВДГН (1) |
Піменова, О. В. "Медова садиба" [Текст] / О. В. Піменова> // Пасіка. - 2012. - № 8. - С. 9 : ілюстр. Рубрики: Бджільництво--Продукти бджільництва--Апітерапія Зелений туризм--Березівка, село--Макарівський р-н--Київська обл. Кл.слова (ненормовані): вулик-лежанка -- медові напої -- медові страви -- екскурсії на пасіку Анотація: Господарі "Медової садиби" пропонують відпочинок у мальовничому місці (17 км від Києва) та лікування у вулику-лежаку. Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |
Лихос, Деметріос. "І не бійтеся їсти салат руками!" Традиційна кухня Греції завжди була проста і стримана, тому - збалансована й здорова [Текст] : кулінарна подорож / Деметріос Лихос> // Україна молода. - 2012. - 22 серп.(№ 123). - С. 14. - Зміст: Дієтична олія і сир-пробіотик ; "Дах" із фети ; Сувлакі замість гамбургера ; Менше супів, більше пиріжків і кавунів Рубрики: Кухня--Національні страви--Греція Є примірники у відділах: всього 1 : ВДГН (1) |
Панченко, О. Вареники : родинне свято / О. Панченко> // Відкритий урок: розробки, технології, досвід. - 2012. - № 6. - С. 79-80 Рубрики: Сценарії--Родинне свято Народознавство--Позакласні заходи Кл.слова (ненормовані): українські страви Анотація: Захід розроблений з метою учити не забувати українські обряди, розвивати світогляд, широту думки, збагачувати словниковий запас учнів; розвивати пізнавальний інтерес до українських традицій, культури та мови, творчі й артистичні здібності; прищеплювати любов до української культури та народних традицій; виховувати почуття національної гідності та гордості за українську націю. Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене) |
Супруненко, Володимир. Найперша справа [Текст] : Етнографічно-кулінарне дослідження в ліричному просторі та часі / Володимир Супруненко> // Віче. - 2012. - № 15-16. - С. 62-63 Рубрики: Українські страви--Борщ--Історія Кл.слова (ненормовані): буряк Є примірники у відділах: всього 1 : ВДГН (1) |
Завальна, С. Є. Страви етнографічного населення України [Текст] / С. Є. Завальна> // Все для вчителя. - 2013. - № 3. - С. 49-51 Рубрики: Етнографія--Народна кухня--Етнографічне населення--Україна Кухня українська--Національні традиції Кл.слова (ненормовані): народна кухня -- регіони -- гуцули -- поляки -- євреї Є примірники у відділах: всього 1 : ВДГН (1) |
Рыбный день. Подготовка головоногих и двустворчатых моллюсков к употреблению [Текст]> // Гостиничный и ресторанный бизнес. - 2013. - № 2. - С. 66-70 : ил. Рубрики: Ресторанно-готельний бізнес--Ресторани--Кухня Кл.слова (ненормовані): нерибні продукти моря -- обробка -- страви Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |
Кондратьева, Е. С пылу, с жару [Текст] : сценарий праздника, посвященного русской каше / Е. Кондратьева> // Сценарии и репертуар. - 2013. - № 12. - С. 3-10 Рубрики: Дозвілля--Сценарії Страви--Кухня Русі--Сценарії Є примірники у відділах: всього 1 : ВМ (1) |
Якименко, Тетяна. Як народжується любов до Батьківщини? [Текст] / Тетяна Якименко> // Дошкільне виховання. - 2014. - № 11. - С. 8-11 Рубрики: Педагогіка--Дошкільна--Громадянське виховання Кл.слова (ненормовані): етносередовище -- український посуд -- українські страви -- національна самосвідомість Анотація: Висвітлено досвід виховання національної свідомості дошкільнят засобами народознавства. Подано розробку інтегрованого заняття, мета якого - закріплювати знання дітей про український посуд та послідовність його виготовлення; розширювати уявлення про страви національної кухні; компонувати візерунки з елементів петриківського розпису; формувати вміння та закріплювати навички приготування традиційної української страви - вареників; розвивати зв'язне мовлення; виховувати інтерес до звичаїв українського народу та ін. Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене) |