Колесниченко, А. М.
    Фігурний келих із Пантікапея та розповсюдження дутого у форму скла у Північному Надчорномор'ї в І - середині ІІ ст. [Текст] / А. М. Колесниченко, А. С. Островерхов // Археологія. - 2012. - № 2. - С. 13-26. - Бібліогр. в кінці ст.
ББК 63.4
Рубрики: Археологія--Історія виробництва
   Археологія--Римська доба

Кл.слова (ненормовані):
Північне Надчорномор'я -- римська доба -- скляний посуд -- технологія виготовлення -- хімічний склад -- призначення -- семантика
Анотація: На широкому історико-археологічному тлі розглянуто походження, призначення та технологію виготовлення видутого у форму скляного посуду І - початку ІІ ст., що побутував на північнопричорноморських теренах.


Дод.точки доступу:
Островерхов, А. С.

Є примірники у відділах: всього 2 : ВДГН (1), ВКр (1)
Вільні: ВДГН (1), ВКр (1)





    Островерхов, А. С.
    "Єгипетські фаянси" в Скіфії та їх місце в системі подібних старожитностей Східної Європи (досвід комплексного аналізу) [Текст] / А. С. Островерхов // Археологія : науковий журнал з проблем археології та давньої історії. - 2014. - № 1. - С. 41-60 : рис. - Бібліогр.: с. 57-59 . - ISSN 0235-3490
ББК 63.4(4Укр)
Рубрики: Археологія--Доба раннього заліза--Скіфи
Кл.слова (ненормовані):
єгипетський фаянс -- Скіфія -- античні міста Північного Понту -- прикраси -- амулет -- хімічний склад -- технологія виготовлення
Анотація: На широкому історико-археологічному тлі розглядаються питання походження та технології виготовлення "фаянсових" прикрас, що побутували в Скіфії та античних містах Північного Причорномор’я в УІ-ІІІ ст. до н.е.

Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)




    Денисова, Наталя.
    Використання збродженого яблучного соку в технології виробництва житньо-пшеничного хліба [Текст] / Наталя Денисова, Аліна Гаркава, Наталія Буяльська // Технічні науки та технології. - 2019. - № 2. - С. 129-136 : табл.
УДК
Рубрики: Хлібопекарське виробництво
Кл.слова (ненормовані):
закваски спонтанного бродіння -- технологія виготовлення -- харчова цінність хлібобулочних виробів -- технологічне перероблення зерна -- контроль якості заквасок -- дослідження якості тіста -- кислотність закваски і тіста


Дод.точки доступу:
Гаркава, Аліна; Буяльська, Наталія

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)