Ференчук, В. І. Звідки беруться антибіотики в меді? [Текст] / В. І. Ференчук> // Пасіка. - 2016. - № 3. - С. 3 . - ISSN 1814-4764 Рубрики: Продукти бджільництва--Мед--Якість Кл.слова (ненормовані): бджолопродукти -- бджільництво -- якість меду -- експорт -- забруднення меду антибіотиками Анотація: У 2015 році Україна експортувала 35 тисяч тонн меду, закріпівши за собою звання європейського виробника і експортера меду № 1. Незважаючи на те, що український мед, в основному, доброякісний, в значній його частині, а саме від 20 до 30 відсотків товарної продукції спостерігається забруднення антибіотиками. Автор статті розмірковує над проблемою якості українського меду. Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |
Із доповіді В. І. Ференчука, віце-президента спілки пасічників України [Текст] : семінари, з'їзди, конференції> // Пасіка. - 2016. - № 3. - С. 5-6 . - ISSN 1814-4764 Рубрики: Бджільництво--Продукти бджільництва--Мед--Якість Бджільництво--Семінари Кл.слова (ненормовані): якість меду -- бджолопродукція -- експорт меду -- антибіотики Анотація: У зв'язку з неодноразовими наріканнями від ЄС на якість українського меду, в Міністерстві аграрної політики України 29 лютого 2016 року було проведено надзвичайно важливий семінар-нараду "Державний контроль при заготівлі, виробництві та реалізації продуктів бджільництва". Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |
Який ти, справжній мед? [Текст] : солодкий, поживний, цілющий / Л. М. Лазарєва [та ін.]> // Пасіка. - 2017. - № 6. - С. 26-29 : ілюстр. . - ISSN 1814-4764 Рубрики: Продукти бджільництва--Мед--Якість Кл.слова (ненормовані): якість меду -- ознаки якісного меду -- як вибрати справжній мед -- акацієвий мед Анотація: Співробітники лабораторії методів оцінки якості та безпечності продукції бджільництва ННЦ "Інститут бджільництва імені П. І. Прокоповича" роз'яснюють читачам, яким повинен бути справжній, якісний мед, як відрізнити справжній мед від підробки, а також розповідають про склад і особливості акацієвого меду. Дод.точки доступу: Лазарєва, Л. М.; Штангрет, Л. І.; Коваль, О. С.; Шаповал, Ж. В.; Мілянівська, Н. І. Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |
Вимоги ЄС до меду будуть обов'язковими [Текст] : зустріч з журналістами> // Пасіка. - 2017. - № 12. - С. 24 : ілюстр. . - ISSN 1814-4764 Рубрики: Бджільництво--Міжнародні економічні відносини--Європейський Союз (ЄС)--Україна Мед--Якість--Європейський Союз (ЄС)--Україна Кл.слова (ненормовані): європейські вимоги до меду -- експорт меду -- якість меду Анотація: У листопаді відбувся інформаційний захід для журналістів щодо запровадження європейських вимог до українського меду. Зустріч було організовано Міністерством аграрної політики та продовольства України за пдтримки проекту ЄС Association4U. Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |
Харківські бджолярі планують одержувати екологічно чистий мед на Волині [Текст]> // Пасіка. - 2018. - № 2. - С. 10-11 : іл. . - ISSN 1814-4764 Рубрики: Бджільництво--Мед--Якість--Волинська область (Україна) Кл.слова (ненормовані): органічний мед -- якість меду -- пасіка Анотація: Волинь - чудовий край, який чарує своєю природною красою та неповторністю. Цією природною перлиною нещодавно зацікавилися харківські інвестори. Бджільництво - перспективний і багатообіцяючий бізнес. Вдалий вибір місця під точок пасіки - важливий аспект успішного бізнесу. Розміщення пасік на території природних парків чи заповідників не забороняється. У Шацькому національному природному парку є всі умови для виробництва органічних продуктів бджільництва. Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |
Професор Юрій Ковальський: бджільництва не буде, якщо не буде науки [Текст] / Ірина Садова> // Тваринництво України. - 2019. - № 2. - С. 5-7 : фот. Рубрики: Бджільництво--Наука -- Освіта Кл.слова (ненормовані): якість меду -- експорт меду -- сертифікат -- лабораторні аналізи Анотація: В Україні немає жодного вищого навчального закладу, який випускає фахівців з бджільництва. Немає жодної кафедри, яка досліджувала б проблеми галузі, що виробляє суперпопулярний продукт, у тому числі, експортний, - нагадує професор Львівського університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Гжицького Юрій Ковальський. Дод.точки доступу: Садова, Ірина \інтерв'юєр\ Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |
Стоп фальсифікат! [Текст]> // Пасіка. - 2020. - № 2. - С. 2-3 : іл. - Джерело: сайт consumer.gov.ua Держпродспоживслужби Рубрики: Мед--Якість Кл.слова (ненормовані): фальсифікований мед -- бджільництво -- якість меду -- медіакампанія Анотація: Стартує масштабна медіакампанія з виявлення фальсифікованого меду. 22 січня 2020 року оголошено про старт кампанії "Стоп фальсифікат. Мед", яка реалізовуватиметься в рамках масштабного медіапроекту "Стоп Фальсифікат" за участю журналістської команди телеканалу 1+1 "ТСН Тиждень", ГО "Громадський контроль захисту прав споживачів", та за підтримки Уряду, Держпродспоживслужби та профільних асоціацій в галузі бджільництва. Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |
Шейко, Юрій. Суперечки через мед [Текст] / Юрій Шейко> // Пасіка. - 2020. - № 9. - С. 20-21 Рубрики: Мед--Експорт Кл.слова (ненормовані): експорт меду -- якість меду -- мед-фальсифікат Анотація: Одне з найбільших європейських об'єднань виробників агропродукції підозрює Україну в експорті до Єс меду, розбавленого цукровим сиропом, українці відкидають звинувачення, повідомляє сайт dw.com. Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |
Міжнародний ринок меду [Текст] : огляд станом на поч. осені 2020 р. / пер. М. Горніч> // Пасіка. - 2020. - № 12. - С. 15-18. - Журн. American Bee Journal верес. 2020 Рубрики: Мед--Міжнародна торгівля Кл.слова (ненормовані): якість меду -- ринок меду -- виробництво меду в окремих країнах Анотація: Вперше за багато років спостерігається зміна тенденцій на міжнародному ринку меду. Так, згідно Codex Alimentarius - документу, що визначає якість меду, продукт вважається фальсифікатом, якщо він містить 100, 60, 40, чи навіть 10 % фальсифікату. Етапним у цьому питанні став Конгрес Апімондії у вересні 2019 року, на якому було розроблено механізми протистояння фальсифікації меду і нормалізації міжнародного ринку меду. Дод.точки доступу: Горніч, М. \пер.\ Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |
Ситнікова, Ірина. Дослідження якості меду з пасічних угідь деяких районів Чернівецької області [Текст] / Ірина Ситнікова, Тетяна Филипчук, Оксана Баглей> // Пасіка. - 2021. - № 6. - С. 24-27 : табл. - Бібліогр.: с. 27 Рубрики: Мед--Якість--Дослідження--Чернівецька область Кл.слова (ненормовані): якість меду -- дослідження якості меду з Чернівецької області Анотація: Україна – один з найбільших світових виробників меду. Якість виробленого в Україні меду повинна бути не гіршою, ніж та, що визначається чинними у світі нормативними документами. Було проведено аналіз якості поліфлорного меду з приватних пасік трьох районів Чернівецької області (адміністративний поділ до липня 2020 р.) за фізико-хімічними показниками і встановлена відповідність національному стандарту та вимогам, що використовуються за кордоном. Дод.точки доступу: Филипчук, Тетяна; Баглей, Оксана Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |