Ретьман, М. С. Якість зерна пшениці ярої [Текст] / М. С. Ретьман> // Карантин і захист рослин. - 2011. - № 12. - С. 10-12 : табл. - Бібліогр.: с. 12 Рубрики: Зернові культури--Пшениця яра--Зерно Захист рослин--Хвороби--Засоби захисту рослин Кл.слова (ненормовані): хвороби -- фунгіциди -- якість зерна -- септоріоз -- бура листкова іржа Анотація: Наведено результати досліджень впливу ураження пшениці ярої хворобами на якість зерна. Встановлено, що дворазова обробка фунгіцидами пригнічує розвиток хвороб й призводить до збільшення вмісту білка на 0,43 - 1,39 % та деякого підвищення вмісту клейковини. Додавання кондиціонеру води Ікс-Чейндж сприяло покращенню якісних показників врожаю. Встановлено наявність кореляційного зв'язку між розвитком септоріозу листя й бурої листкової іржі у фазі молочно-воскової стиглості та вмістом білку й клейковини в зерні. Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |