Дмитрук, В.
    Рецепти питного меду та медового квасу від Володимира Дмитрука [Текст] / В. Дмитрук // Пасіка. - 2018. - № 9. - С. 21 : іл. . - ISSN 1814-4764
Рубрики: Мед--Напої
Кл.слова (ненормовані):
медовий квас -- варений питний мед -- напої з меду -- медоваріння
Анотація: Почесний пасічник України, голова Волинського обласного осередку Гільдії медоварів України, голова братства бджолярів Землі Волинської "Райовий Стан", переможець численних конкурсів медоварів Волдодимир Дмитрук ділиться досвідом приготування смачних медових напоїв. Пан Володимир стверджує, що не обов'язково бути пасічником, щоб готувати питний мед, це може зробити кожен, у кого є достатні запаси меду. Але щоб приготувати питний мед, слід врахувати, що для цього знадобиться чимало часу, десь до року.


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





   
    Настала пора споживати напої з медом [Текст] // Пасіка. - 2018. - № 11. - С. 21-22 : іл.
Рубрики: Мед--Напої
Кл.слова (ненормовані):
приготування напоїв з меду -- кулінарія -- медові напої
Анотація: Листопад - останній місяць осені. У цей період у більшості районів України бджоли уже перебувають у стані зимового спокою. У пасічника та його родини з'явився дещо вільний час для приготування смачних і корисних страв з медом. До речі, саме в листопаді настають перші холоди і всі відчувають певний дискомфорт, навіть переживають депресії. Отож саме мед допоможе і оздоровитися, і посмакувати добренькими стравами.


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





    Горніч, Микола.
    Дигестив чи аперитив? Проблема споживання і маркетингу українських медових напоїв [Текст] / Микола Горніч // Пасіка. - 2019. - № 4. - С. 22-23 : іл.
Рубрики: Мед--Напої
Кл.слова (ненормовані):
медові напої -- питні меди -- медові вина
Анотація: Медоваріння в Україні стрімко розвивається. З точки зору технології медоваріння виокремилось 6 категорій напоїв: меди ставлені, меди варені, плодоягідно-медові вина, медово-плодоягідні вина, ароматизовані медові вина й ігристі медові вина. За вмістом цукрів у готовому продукті всі напої ділять переважно на медові вина - це сухе вино - з цукристістю 0,3-1 % і питні меди - напої, солодкі на смак. На медові напої як культуру вживання вина можна подивитися і з іншого боку - з точки зору споживача, з гастономічно-споживчої сторони, так би мовити. В цьому плані все, що п'є людина, навіть каву, чай чи воду, можна поділити на дві категорії - аперитиви і дигестиви.


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)