Масляєва, О. О.
    Концептуальні основи управління конкурентоспроможністю молокопереробних підприємств [] / О. О. Масляєва // Економіка та держава. - 2012. - № 5. - С. 100-103. - Бібліогр. с.103 (10 назв)
ББК 65
Рубрики: Молочне виробництво--Конкурентоспроможність
Анотація: У статті конкретизована технологія управління конкурентоспроможністю молокопереробних підприємств.


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





    Закревська, П. М.
    Оцінка рівня конкурентоспроможності продукції підприємств молочної промисловості з урахуванням їх потенційної спроможності [Текст] / П. М. Закревська // Формування ринкових відносин в Україні. - 2017. - № 9. - С. 59-64. - Бібліогр.: с. 64 (4 назви)
Рубрики: Молочне виробництво--Конкурентоспроможність
Анотація: Стаття присвячена обґрунтуванню доцільності адаптації методичних підходів оцінки потенціалу підприємств до оцінки рівня конкурентоспроможності їх продукції. На основі практичного застосування графічного методу та методу набору конкурентоспроможних елементів оцінено потенційні можливості розвитку молокопереробних підприємств.


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





    Козак, О. А.
    Оцінювання регіональної конкурентоспроможності виробництва молока в Україні [Текст] / О. А. Козак, О. Ю. Грищенко // Економіка АПК. - 2020. - № 4. - С. 34-42 : рис. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Молочне виробництво--Конкурентоспроможність
Кл.слова (ненормовані):
конкурентоспроможність -- виробництво молока -- рейтингова оцінка -- самозабезпеченість -- регіон
Анотація: Мета статті - розробити методичні підходи до оцінювання регіональної конкурентоспроможності виробництва молока в Україні, розрахувати інтегральні показники конкурентоспроможності по кожному регіону та на основі їх побудувати рейтинги, а також встановити залежність між конкурентоспроможністю виробництва та рівнем самозабезпеченості регіону молоком. Розроблені методичні підходи та результати оцінки є інформаційною базою для прийняття управлінських рішень, направлених на вирівнювання конкурентоспроможності виробництва молока в регіонах України в контексті розробки регіональної політики соціально-економічного розвитку. Отримані показники рівня конкурентоспроможності можуть бути використані сільськогосподарськими товаровиробниками для виявлення сильних чи слабких сторін у розвитку молочного виробництва та порівняння підприємства з успішнішими практиками господарювання. Інформація, отримана в дослідженні, буде цікавою потенційним інвесторам, які планують займатися молочним бізнесом в Україні.


Дод.точки доступу:
Грищенко, О. Ю.

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)