Кодак, Т. Забійні якості відгодівельного молодняку, одержаного від різних поєднань [Текст] / Т. Кодак, В. Вовк> // Тваринництво України. - 2014. - № 7. - С. 18-20 : табл. - Бібліогр. в кінці ст. Рубрики: Свинарство--Селекція Селекція тварин--Свинарство--М'ясні якості Кл.слова (ненормовані): чистопородні якості Анотація: Встановлено позитивний вплив кнурів породи дюрок та термінальних на забійні якості молодняку свиней від схрещування з помісними свиноматками. Дод.точки доступу: Вовк, В. |
Лядський, І. Зв'язок поліморфізмів генів ctsl та mc4r з продуктивними якостями свиней великої білої породи [Текст] / І. Лядський> // Тваринництво України. - 2014. - № 7. - С. 29-32. - Бібліогр. в кінці ст. Рубрики: Генетика тварин--Свині Свинарство--Селекція Кл.слова (ненормовані): відгодівельні якості -- м'ясні якості Анотація: Розглянуто особливості алелофонду генів ctsl та mc4r в різних популяціях свиней великої білої породи, проведено аналіз частот та розповсюдження різних генотипів. |
Бабань, О. Вплив паталогії кінцівок на репродукцію свиноматок [Текст] / О. Бабань, Л. Крюкова> // Тваринництво та ветеринарія. - 2019. - № 4. - С. 44-46 : іл., табл. Рубрики: Свинарство--Селекція Кл.слова (ненормовані): патологія кінцівок у свиноматок -- кульгавість у свиноматок -- пошкодження ратиць -- селекція у свинарстві Анотація: За даними фахівців, вибракування свиноматок в умовах промислового виробництва уже після першого опоросу становить 5-30 %, а кількість опоросів, отриманих від однієї свиноматки, - менше 4,0. Зрозуміло, що вибракування молодої свиноматки для будь-якого господарства не є економічно вигідним, щоб окупити вартість її вирощування, за життя від неї необхідно отримати не менше 3-4 опоросів. Ідеальні умови - 60 % свиноматок стада мають бути в третьому опоросі. Дод.точки доступу: Крюкова, Л. Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |