Буяльська, Наталія.
    Використання кальцієвмісних добавок у виробництві хлібобулочних виробів функціонального призначення [Текст] / Наталія Буяльська, Олена Музиченко // Технічні науки та технології : науковий журнал. - 2018. - № 1. - С. 168-177 : табл. - Бібліогр.: с. 174 . - ISSN 2411-5363
УДК
Рубрики: Хлібопекарське виробництво--Добавки--Кальцій
Кл.слова (ненормовані):
макроелементи -- рецептура -- пліснявіння -- патогенна мікрофлора
Анотація: Забезпечити оптимальне споживання кальцію з раціоном за допомогою звичайних продуктів харчування важко, і це порушує питання про необхідність створення продуктів функціонального призначення, додатково збагачених цим макроелементом. Саме на основі хліба легко створити функціональний продукт з додаванням різноманітних біологічно-активних добавок, які, на відміну від традиційного продукту, спрямовані на оздоровлення та профілактику основних захворювань.


Дод.точки доступу:
Музиченко, Олена

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





    Буяльська, Наталія.
    Використання продуктів переробки цикорію коренеплідного в технології виробництва борошняних кондитерських виробів [Текст] / Наталія Буяльська, Юлія Ткаченко, Наталія Денисова // Технічні науки та технології : науковий журнал. - 2018. - № 2. - С. 196-203 : рис., табл. - Бібліогр.: с. 201
УДК
Рубрики: Кондитерські вироби--Технологія виробництва
   Переробка продукції--Цикорій

Кл.слова (ненормовані):
інсулін -- пісочне тісто -- печиво
Анотація: У статті доведено доцільність використання порошку цикорію для розроблення нових сортів борошняних кондитерських виробів із підвищеною харчовою цінністю, які рекомендовані як для масового споживання, так і як продукти функціонального харчування.


Дод.точки доступу:
Ткаченко, Юлія; Денисова, Наталія

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





    Цибуля, Сергій.
    Захист навколишнього середовища від енергетичного забруднення [Текст] / Сергій Цибуля, Валентина Старчак [та ін.] // Україна - ЄС. Інновації в освіті, технологіях, економіці та праві : зб. міжнар. наук. праць, 24-28 квіт., 2018 р., Словаччина-Чехія . - Чернігів : ЧНТУ, 2018 = Ukraine - EU. Innovations in education, technology, business and law. - С. 149-153 : рис. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Екологічна безпека
Кл.слова (ненормовані):
очистка стічних вод -- утилізація відходів -- техногенні аварії -- деградація земель -- вібрація -- радіація


Дод.точки доступу:
Старчак, Валентина; Іваненко, Костянтин; Буяльська, Наталія; Костенко, Ігор; Мачульський, Григорій





    Денисова, Наталя.
    Використання збродженого яблучного соку в технології виробництва житньо-пшеничного хліба [Текст] / Наталя Денисова, Аліна Гаркава, Наталія Буяльська // Технічні науки та технології. - 2019. - № 2. - С. 129-136 : табл.
УДК
Рубрики: Хлібопекарське виробництво
Кл.слова (ненормовані):
закваски спонтанного бродіння -- технологія виготовлення -- харчова цінність хлібобулочних виробів -- технологічне перероблення зерна -- контроль якості заквасок -- дослідження якості тіста -- кислотність закваски і тіста


Дод.точки доступу:
Гаркава, Аліна; Буяльська, Наталія

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





    Буяльська, Наталія.
    Використання йодовмісних добавок у виробництві хлібобулочних виробів оздоровчого призначення [Текст] / Наталія Буяльська, Валерія Воєдило, Наталя Денисова // Технічні науки та технології. - 2019. - № 2. - С. 137-144 : рис., табл. - Бібліогр.: с. 141-143
УДК
Рубрики: Хлібопекарське виробництво--Харчові домішки--Йод
Кл.слова (ненормовані):
мікроелементи -- забезпечення населення йодом -- захворювання -- збагачення кухонної солі калій йодатом -- вміст йоду в збагачених виробах -- показники якості тіста -- доцільність застосування йодовмісних добавок


Дод.точки доступу:
Воєдило, Валерія; Денисова, Наталя

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





    Буяльська, Наталія.
    Використання сорбентів для зниження концентрації важких металів у молочній сировині [Текст] / Наталія Буяльська, Олена Купчик, Наталя Денисова // Технічні науки та технології. - 2019. - № 1. - С. 181-188 : табл. - Бібліогр.: с. 186-187
УДК
Рубрики: Молочна сировина--Виробництво--Сорбенти--Важкі метали
Кл.слова (ненормовані):
токсиканти -- концерогени -- детоксикація
Анотація: У статті вирішено наукові та практичні питання, пов'язані із моніторингом важких металів у сухому молоці. Проведені дослідження дозволять використовувати молоко-сировину з підвищеним змістом важких металів в подальшому виробництві молочних продуктів.


Дод.точки доступу:
Купчик, Олена; Денисова, Наталя

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





    Буяльська, Наталія.
    Використання продуктів переробки амаранту у виробництві хлібобулочних виробів [Текст] / Наталія Буяльська, Олена Литвиненко, Наталя Денисова // Технічні науки та технології. - 2019. - № 3. - С. 226-233 : табл. - Бібліогр.: с. 231-233
УДК
Рубрики: Хлібопекарне виробництво--Добавки
Кл.слова (ненормовані):
рогалики фруктові -- органолептичні показники -- фізико-хімічні показники -- добавка шпроту насіння амаранту -- подрібнене листя амаранту


Дод.точки доступу:
Литвиненко, Олена; Денисова, Наталя

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





    Денисова, Наталя.
    Використання добавок безглютенового борошна в технології виробництва хлібобулочних виробів [Текст] / Наталя Денисова, Маргарита Зінюк, Наталія Буяльська // Технічні науки та технології. - 2019. - № 3. - С. 234-240 : табл. - Бібліогр.: с. 239-240
УДК
Рубрики: Хлібопекарне виробництво--Добавки
Кл.слова (ненормовані):
пшеничний хліб -- безглютенове борошно рисове -- безглютенове борошно гречане -- безглютенове борошно кукурудзяне -- корисність хлібобулочних виробів -- органолептичні характеристики хлібобулочних виробів


Дод.точки доступу:
Зінюк, Маргарита; Буяльська, Наталія

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





    Денисова, Наталя.
    Дослідження використання цукрозамінників у технології виробництва плодово-ягідного морозива [Текст] / Наталя Денисова, Владислава Карцан, Наталія Буяльська // Технічні науки та технології : науковий журнал. - 2020. - № 2. - С. 263-268 : рис., табл. - Бібліогр.: с. 266-267
УДК
Рубрики: Морозиво--Виробництво
Кл.слова (ненормовані):
протеїн -- синтетичні добавки -- фруктоза


Дод.точки доступу:
Карцан, Владислава; Буяльська, Наталія

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





    Замай, Жанна.
    Дослідження можливості доочищення стічних вод молокопереробних заводів за допомогою біопрепаратів [Текст] / Жанна Замай, Валентина Дзюба, Наталія Буяльська // Технічні науки та технології : науковий журнал. - 2020. - № 3. - С. 286-292 : табл. - Бібліогр.: с. 289-290
УДК
Рубрики: Молокопереробні підприємства--Біопрепарати--Очищення--Стічні води
Кл.слова (ненормовані):
гідрохімічні показники -- природні водоймища -- сироватка
Анотація: У статті визначено можливість та ефективність доочистки стічних вод підприємств молокопереробної галузі за допомогою біопрепаратів.


Дод.точки доступу:
Дзюба, Валентина; Буяльська, Наталія

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





   
    Інформаційні технології при водопідготовці та можливості її автоматизації на прикладі виробництва питної води «Сіверська» [Текст] / Ж. Замай [та ін.] // Технічні науки та технології. - 2021. - № 3. - С. 220-228 : табл., рис. - Бібліогр. в кінці ст.
УДК
Рубрики: Питна вода--Отримання--Хімічний склад--Автоматизація
Кл.слова (ненормовані):
показникиі нормативи якості питної води -- зворотний осмос -- програма Exel -- якість води -- хімічний склад води
Анотація: У роботі вирішено проблему розрахунку іонного складу води після змішування на ТОВ «Нептун» (смт Мена Чернігівської області). Для додаткової мінералізації очищеної води після другого ступеня системи очистки компанії ECOSOFT (зворотній осмос) пропонується змішування її з водою після першого ступеню очищення (іонообмінний). Для оперативного визначення концентрації кожного іону в результуючій воді використовується електронний табулятор Microsoft Office Excel. Для точного дозування води відповідно до обраного коефіцієнта змішування рекомендується цифровий давач рівня води ECMS. Автоматизація дасть можливість виробляти продукцію різного складу залежно від замовлень споживачів.


Дод.точки доступу:
Замай, Жанна; Боровик, Світлана; Костенко, Ігор; Пасов, Геннадій; Буяльська, Наталія

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





    Денисова, Наталія.
    Дослідження впливу добавок вівсяного та яблучного пюре на технологію виробництва бісквітів [Текст] / Наталія Денисова, Наталія Буяльська, Олена Моторко // Технічні науки та технології. - 2021. - № 3. - С. 229-236 : табл. рис. - Бібліогр. в кінці ст.
УДК
Рубрики: Борошняні кондитерські вироби--Технології--Дослідження
Кл.слова (ненормовані):
бісквіт -- вівсяне борошно -- яблучне пюре -- метод флейвору -- якість


Дод.точки доступу:
Буяльська, Наталія; Моторко, Олена

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)