Кузіна, В. Ю.
    Трансформація солодової галузі України на шляху інтеграції до європейського економічного простору [Текст] / В. Ю. Кузіна // Економіка та держава. - 2020. - № 2. - С. 127-130 : граф.; табл. - Бібліогр. с. 130 (10 назв)
Рубрики: Пивоварне виробництво--Експорт
Анотація: У статті досліджено стан солодової галузі України на шляху інтеграції в європейський економічний простір у тісному зв'язку з пивоварним виробництвом та аграрним сектором економіки, з'ясовано чинники впливу на динаміку її розвитку, визначено роль, засади і принципи інвестиційної та виробничої діяльності іноземних солодових корпорацій на теренах України.Підвищення ефективності виробництва солоду, як вбачає автор, окрім докорінної модернізації виробничих потужностей підприємств потребує постійного вдосконалення механізму взаємовідносин з сільгосппідприємствами на принципах партнерства, інвестиційної підтримки та сумісно цілеспрямованої діяльності на досягнення європейської якості ячменю. На основі викладеного автор робить висновок про те, що інтеграція українського виробника солоду в європейський простір сприяє не лише створенню конкурентоздатного виробництва, органічно вписаного у систему міжнародного поділу ринку на основі покращення якісних параметрів солоду до рівня міжнародних стандартів, а й підвищенню прибутковості підприємств з виробництва ячменю і солоду, розширенню можливостей з експорту пивоварного ячменю, більш динамічному виходу на зовнішній ринок і солоду, і пива, створенню нових робочих місць, значного збільшення надходження коштів до державного та місцевих бюджетів.


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





    Кузіна, В. Ю.
    Якість як ключовий показник ефективності виробництва ячменю пивоварного призначення [Текст] / В. Ю. Кузіна // Економіка АПК. - 2020. - № 12. - С. 103-111 : табл. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Пивоварна промисловість--Сировинна база--Ячмінь
Кл.слова (ненормовані):
пивоварна якість -- ячмінь -- солод -- галузь -- управління -- ефективність -- ціна
Анотація: Мета статті - узагальнити теоретичні основи з формування пивоварної якості в зерні та практичний досвід господарств із вирощування ячменю та запропонувати рекомендації щодо шляхів поліпшення якості зернопродукції як ключового показника ефективності виробництва ячменю пивоварного призначення. Висновки щодо необхідності однозначного адекватного сприйняття ролі та проблем якості ринкоформуючими інституціями та рекомендації шляхів підвищення ефективності виробництва пивоварного ячменю за рахунок поліпшення його якості сприятимуть досягненню балансу виробничо-комерційних відносин між спорідненими підприємствами аграрної сфери і солодових корпорацій та сталому розвитку цього напрямку виробничої діяльності.


Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)





    Кузіна, В. Ю.
    Трансформації на ринку зерна ячменю [Текст] / В. Ю. Кузіна ; наук. керівник О. В. Ульянченко // Вісник аграрної науки. - 2021. - № 6. - С. 81-86. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Ячмінь--Маркетинг--Трансформація на ринку--Експорт
Анотація: Оцінюється сучасний стан і тенденції ринку зерна ячменю, обґрунтовано стратегію розвитку зерновиробництва, сприяння оптимізації його структури та пошуку ефективних напрямів підвищення конкурентоспроможності зерна на світовому ринку.


Дод.точки доступу:
Ульянченко, О. В. \наук. керівник.\

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1)
Вільні: ВДЕТПСГН (1)