Кушнір, С. В.
    Причини барботажного хімічного ефекту і диференціації іонів при утворенні морських аерозолів (фізико-хімічний аналіз) [Текст] / С. В. Кушнір // Доповіді Національної академії наук України. - 2015. - № 7. - С. 91-98. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Фізична хімія поверхневих явищ--Дисперсна та колоїдна хімія
   Метеорологія--Фізика атмосфери--Циркуляція атмосфери

Кл.слова (ненормовані):
Пара іонна -- Розчин солі -- Вода морська -- Асоціат димерний
Анотація: Показано, що основною причиною барботажних хімічних ефектів у розчинах NaCl є структурні зміни в інтерфейсі газ/вода, які приводять до сильного збільшення структурної температури води і збільшення її кислотності за рахунок зростання концентрації димерних асоціатів.