Білай, Д. В. Консерванти - міфи та правда. або "Е" - від а до я [Текст] / Д. В. Білай> // Безпека життєдіяльності. - 2020. - № 5. - С. 7-8 : фот. Рубрики: Харчові домішки--Консерванти Кл.слова (ненормовані): харчові добавки -- законодавство -- виробництво -- хімічні сполуки -- антибіотики і консерванти синтетичного походження -- Е200-Е299 -- ефективність -- інгібітори розвитку мікроорганізмів "псування" -- дифеніл, ортофенілфенол, ортофенілфенолят -- нізін -- парабени -- бензоат натрію -- фосфати Анотація: Донині рівень контролю на підприємствах за кількісним унесенням харчових добавок (зокрема консервантів) - неналежний. Вживання більшості харчових продуктів з прилавків магазинів на сьогодні є небезпечним для здоров'я людини. Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |