Баль-Прилипко, Л. В. Значення води у формуванні показників якості та безпеки сировини і продуктів харчування [Текст] / Л. В. Баль-Прилипко> // Ефективне птахівництво. - 2015. - № 9. - С. 33-38 : рис., табл. Рубрики: Харчові продукти--М’ясне виробництво--Якість М'ясні продукти--Безпека Кл.слова (ненормовані): якість продукції -- безпека м'ясних продуктів -- функції води -- очищення води -- озонування води -- срібло -- водопідготовка Анотація: Споживчі та технологічні властивості м'ясопродуктів значною мірою визначаються вмістом вологи. Поряд із традиційними гігроскопічними характеристиками, такими як водоутримувальна і вологозв'язувальна здатності (ВУЗ і ВЗЗ), для оцінки якості готової продукції в м'ясній промисловості все більше застосування знаходить "активність води", що є інтегральним показником стану вологи харчового продукту. Розглянуте питання значення води у формуванні показників якості та безпеки сировини і продуктів харчування. Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |
Токсичні хлорорганічні сполуки у хлорованій питній воді міст дніпровського басейну [Текст] / В. О. Прокопов, Є. А.Труш, Т. В. Куліш, В. А. Соболь> // Довкілля та здоров'я. - 2016. - № 2. - С. 39-42 : рис. - Бібліогр.: с. 41-42 Рубрики: Питна вода--Екологічна безпека Захворюваність населення--Токсичні речовини--Сполуки хлору Кл.слова (ненормовані): очисні споруди -- водопідготовка -- газова хроматографія Дод.точки доступу: Прокопов, В. О.; Труш, Є. А.; Куліш, Т. В.; Соболь, В. А. Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |
Гомеля, М. Д. Переробка розчинів хлористого натрію з отриманням хлоридів алюмінію [Текст] / М. Д. Гомеля, Я. В. Радовенчик, Я. П. Мартинюк> // Інтегровані технології та енергозбереження. - 2017. - № 4. - С. 66-69 : рис. - Бібліогр.: с. 69 . - ISSN 2078-5364
Кл.слова (ненормовані): водопідготовка -- анодна камера -- соляна кислота Анотація: В статті представлені результати дослідження переробки розчинів хлориду натрію за допомогою методу електродіалізу з використанням алюмінієвих анодів. Встановлено, що продуктами процесу являються хлориди і гідроксохлориди алюмінію, які можуть ефективно використовуватися в якості коагулянтів. Дод.точки доступу: Радовенчик, Я. В.; Мартинюк, Я. П. Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |