Незбрицкая, И. Н. Механизмы резистентности водорослей к высоким температурам (Обзор) [Текст] / И. Н. Незбрицкая, А. В. Курейшевич> // Гидробиологический журнал. - 2013. - № 6. - С. 37-55. - Библиогр.: с. 48-55 . - ISSN 0375-8990 Рубрики: Водоймища Водорості--Біохімія Кл.слова (ненормовані): тепловий стрес -- терморезистентність -- білки теплового шоку -- мембранні ліпіди -- жирні кислоти -- антиоксидантний захист Дод.точки доступу: Курейшевич, А. В. Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |
Аветисян, Ю. Ф. Жирнокислотний склад сумарних клітинних ліпідів збудників бактеріальних хвороб рослин томата (Lycopersicon esculentum Mill.) [Текст] / Ю. Ф. Аветисян, Ю. В. Коломієць, І. П. Григорюк> // Карантин і захист рослин. - 2014. - № 9. - С. 4-6 : табл., рис. - Бібліогр. в кінці ст. Рубрики: Захист рослин Пасльонові--Помідори Кл.слова (ненормовані): бактеріальні хвороби -- томат -- клітинні ліпіди -- жирні кислоти -- ідентифікація Анотація: Визначено жирнокислотний склад сумарних клітинних ліпідів збудників бактеріальних хвороб рослин томата в господарствах Дніпропетровської області. Встановлено, що причиною ураження рослин томата були бактерії Pseudomonas syringae pv. tomato ma Xanthomonas vesicatoria. З'ясовано, що профілі жирних кислот клітинних ліпідів, які виділено з ізолятів, варіюють в межах від С_14 до С_18, з різним якісним та кількісним складом. Дод.точки доступу: Коломієць, Ю.В.; Григорюк, І.П. Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |
Галузіна, Л. Жирнокислотний склад м'яса чорних африканських страусів за впливу кормової добавки "Гумілід" [Текст] / Л. Галузіна> // Тваринництво України. - 2014. - № 8-9. - С. 61-65 : табл. - Бібліогр. в кінці ст. Рубрики: Птахівництво--Страуси--Годівля Кормовиробництво--Кормові добавки Кл.слова (ненормовані): категорії м'язів -- жирні кислоти Анотація: Встановлено, що додавання кормової добавки "Гумілід" до раціону страусів позитивно впливає на співвідношення насичених до мононенасичених і полінасичених жирних кислот. |
Особенности состава мяса птицы механической обвалки [Текст] / подгот. на основе данных ВНИИПП и USAPEEC> // Ефективне птахівництво. - 2015. - № 12. - С. 16-19 : табл. Рубрики: Птахівництво--Продукти птахівництва М'ясо--Якість Кл.слова (ненормовані): хімічний склад -- жирні кислоти Анотація: Процесс механической обвалки методом сепарирования изменяет не только структуру мяса, но и влияет на его химический состав. Выходы мяса механической обвалки зависят от уровня мякотных тканей в исходном сырье. Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |
Фисинин, В. И. Нетрадиционные биологически активные вещества, применяемые в птицеводстве [Текст] / В. И. Фисинин> // Ефективне птахівництво. - 2016. - № 2. - С. 8-12 : табл. Рубрики: Птахівництво--Корми--Годування Кл.слова (ненормовані): амінокислоти -- годування птиці -- жирні кислоти -- раціон птиці Анотація: Для рационального использования кормов их протеин должен быть сбалансирован по тринадцати незаменимым аминокислотам, и в каждом конкретном случае определенному уровню аминокислот должно соответствовать определенное количество энергии в рационах - необходимое энерго-аминокислотное отношение, способстующее максимальному использованию питательных веществ комбикорма, а также проявлению высокой продуктивности птицы. Даны рекомендации по применению нетрадиционных биологически активных веществ, применяемых в птицеводстве. Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |
Жеребко, В. М. Зміни жирно-кислотного складу насіння сої залежно від догляду за її посівами [Текст] : засоби і методи / В. М. Жеребко> // Карантин і захист рослин. - 2016. - № 5. - С. 4 : табл. - Бібліогр.: с. 4 Рубрики: Соя--Бур'яни--Гербіциди--Лісостеп України Кл.слова (ненормовані): урожайність -- якість -- олія -- жирні кислоти Анотація: Наведено дані впливу бур'янів і гербіцидів на жирно-кислотний склад насіння сої за вирощування її у лісостепу України. Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |
Коломієць, Ю. В. Жирнокислотний склад ліпідів калюсів томатів за умов бактеріального стресу [Текст] : наук. дослідж. / Ю. В. Коломієць, І. П. Григорюк, Л. М. Буценко> // Карантин і захист рослин. - 2016. - № 10. - С. 4-7 : рис., табл. - Бібліогр.: с. 7 Рубрики: Пасльонові--Помідори--Захист рослин Кл.слова (ненормовані): томат -- калюс -- жирні кислоти -- бактеріальний стрес Анотація: Досліджено жирнокислотний склад сумарних ліпідів калюсних клітин сортів томатів Чайка і Малиновий дзвін в умовах бактеріального стресу, спричиненого Xanthomonas vesicatoria, Pseudomonas syringae pv. tomato ma Clavibacter michiganensis subsp. michiganensis. Показано, що кількість насичених жирних кислот ліпідів істотно знижувалася, а ненасичених - збільшувалася за дії фітотоксичних метаболітів збудників бактеріозів. Рівень ненасичених жирних кислот підвищувався за рахунок збільшення вмісту лінолевої і олеїнової кислот та зниження пальмітинової. Обговорюється зв'язок між складом жирних кислот ліпідів і адаптацією калюсних тканин томатів до бактеріального стресу. Дод.точки доступу: Григорюк, І. П.; Буценко, Л. М. Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |
Ефекти олій розторопші та льону холодного і гарячого пресування на стан товстої кишки щурів за умов гострого коліту [Текст] / Г. М. Кузнєцова, Є. О. Деніс, Т. З. Москалець, В. К. Рибальченко> // Доповіді Національної академії наук України. - 2017. - № 3. - С. 85-91. - Бібліогр. в кінці ст. Рубрики: Фізіологія--Травна система Медицина--Патологія травної системи--Дослідження Фармакологія--Лікарські засоби--Рослинні речовини Кл.слова (ненормовані): Протизапальне -- Слизова оболонка -- Жирні кислоти Анотація: Встановлено, що лляна олія (гарячого й холодного пресування) й олія розторопші (гарячого пресування) значною мірою запобігають розвитку запальних, деструктивних та дистрофічних змін слизової оболонки товстої кишки. Дод.точки доступу: Кузнєцова, Г. М.; Деніс, Є. О.; Москалець, Т. З.; Рибальченко, В. К. Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |
Дослідження впливу процесу переетерифікування на триацилгліцерольний склад жирової сировини з різним жирнокислотним складом [Текст] / Н. С. Ситнік, І. М. Демидов, В. С. Мазаєва, В. О. Голодняк> // Інтегровані технології та енергозбереження. - 2017. - № 2. - С. 54-61 : табл., рис. - Бібліогр.: с. 59-61
Кл.слова (ненормовані): рослинні олії -- жирні кислоти -- пальмова олія Дод.точки доступу: Ситнік, Н. С.; Демидов, І. М.; Мазаєва, В. С.; Голодняк, В.О. Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |
Воробйова, Вікторія. Порівняльна характеристика компонентного складу ізопропального та водно-ізопропального нестрактів вичавків винограду сорту Vitislabrusca + Vitisvinifera [Текст] / В. Воробйова, О. Чигиринець, А. Шакун> // Технічні науки та технології. - 2017. - № 1. - С. 200-206 : рис., табл. - Бібліогр.: с. 205-206 . - ISSN 2411-5363
Промислове виробництво--Вино Кл.слова (ненормовані): жирні кислоти -- фенолові сполуки -- альдегіди -- відходи Дод.точки доступу: Чигиринець, Олена; Шакун, Анастасія Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |
Зінь, Богдан. Жиророзчинні вітаміни [Текст] / Б. Зінь> // Наше птахівництво. - 2017. - № 6. - С. 96-97 Рубрики: Птахівництво--Ветеринарія--Вітаміни Кл.слова (ненормовані): фізіологічні норми -- антибактеріальні препарати -- антиоксиданти -- жирні кислоти Анотація: В статті представлені комплексні препарати жиророзчинних вітамінів, які є ефективними для профілактики імунодефіцитів, а також для поліпшення продуктивності птиці. Є примірники у відділах: всього 1 : ВДЕТПСГН (1) |
Сало проти коронавірусу [Текст] / матеріал підгот. Олександр Середюк> // Українське слово. - 2020. - 15-23 груд. (№ 47/48). - С. 15 : фот. Рубрики: Раціональне харчування Кл.слова (ненормовані): жирні кислоти -- жиророзчинні вітаміни -- сурфактант -- холін -- антиоксиданти Анотація: Про користь вживання в їжу свинячого сала (при помірному споживанні), особливо під час вірусних захворювань, епідемій. Дод.точки доступу: Середюк, Олександр \підгот.\ Є примірники у відділах: всього 1 : ВДГН (1) |